همه چیز درباره کاشیما؛ میزبان بیرحم
به گزارش اقتصاد نیوز، یک روز بعد از بازی پرسپولیس و السد که با تساوی یک بر یک تمام شد و پرسپولیس برای اولین بار به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسید در شرق آسیا کاشیما آنتلرز ژاپن در یک بازی عجیب و تماشایی موفق شد در بازی برگشت مقابل سامسونگ کره جنوبی به تساوی 3 بر 3 برسد و با این نتیجه حریف پرسپولیس در فینال لیگ قهرمانان آسیا شود. در این بازی کاشیما گل اول را در نیمه اول زد اما در نیمه سامسونگ به بازی برگشت و موفق شد در 8 دقیقه 3 گل بزند و برنده مجموع دو بازی رفت و برگشت باشد. اما کاشیما تسلیم نشد و در دقایق 64 و 82 دو گل دیگر بزند و بازی را مساوی کند. این نتیجه به معنی صعود تیم ژاپنی به فینال بود. چرا که توانسته بود در بازی رفت با نتیجه 3 بر دو سامسونگ را شکست بدهد. بازی رفت فینال ساعت 13:30 روز شنبه 12 آبان در شهر کاشیما و بازی برگشت ساعت 18 روز شنبه 19 آبان در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.
پاتوق بچه معروفهای برزیلی
کاشیما آنتلرز در سال 1947 یعنی 71 سال پیش تاسیس شده. ورزشگاه اختصاصی این تیم یعنی «کاشیما ساکر استادیوم» برای 40728 نفر گنجایش دارد. رنگ پیراهن اصلی این تیم، مثل پرسپولیس یکدست قرمز است و به این ترتیب در بازی رفت دو تیم که در ژاپن برگزار میشود پرسپولیس ناچار است از پیراهن دومش که سفیدرنگ است استفاده کند. اما در بازی برگشت رویه عوض میشود و این بار نوبت به کاشیما خواهد رسید که پیراهنهای دومش را که باز هم مثل پرسپولیس سفید است به تن کند. معروفترین بازیکن خارجی که تا امروز در این تیم بازی کرده زیکو ملیپوش معروف برزیل سالهای 1991 تا 94 است. لئوناردوی معروف برزیلی که سابقه بازی در میلان را دارد هم در این تیم عضویت داشته. مازینیو، بیسمارک، جورجینیو و فابیو جونیور پریرا دیگر برزیلیهای معروفی هستند که در این تیم بازی کردهاند. کاشیما آنتلرز به عنوان تیم دوم جدول جیلیگ در سال 2017 توانست جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا 2018 را به دست آورد. البته امتیاز این تیم در جدول این فصل با امتیاز تیم قهرمان یعنی کاوازاکی فرونتاله در عدد 72 مساوی بود. اما تفاضل گل تیم کاوازاکی خیلی بیشتر از کاشیما بود و عنوان قهرمانی به این تیم رسید. بهترین گلزن کاشیما در آن فصل «مو کازاناکی» با 12 گل بود که در پایان سال به تیم ساگان توسو رفت تا زوج فرناندو تورس در سال 2018 باشد. لئاندرو هافبک هجومی برزیلی کاشیما دومین گلزن برتر سال 2017 کاشیما بود که موفق شد 11 گل برای این تیم بزند. به جز لئاندرو، دو بازیکن برزیلی دیگر هم در کادر بازیکنان کاشیما هستند. اما این تیم به جز 3 بازیکن برزیلی، دو بازیکن اهل کره جنوبی هم دارد. اتفاقا هر دو هم در ترکیب اصلی کاشیما قرار میگیرند و جزو بازیکنان تاثیرگذار کاشیما هستند. این تیم 8 قهرمانی جیلیگ را در کارنامه دارد که آخرینش در سال 2018 رقم خورده است. آنها هم مثل پرسپولیس اولین بار است که به فینال لیگ قهرمانان آسیا میرسند.
فصل ناامید کننده در جیلیگ
در فصل جاری جی لیگ که 30 هفته از آن گذشته، کاشیما عملکرد چندان خوبی نداشته. این تیم در حال حاضر با 46 امتیاز و به دلیل تفاضل گل کمتر نسبت به اف سی توکیو در رده چهارم جدول 18 تیمی جیلیگ است. کاشیما در 30هفتهای که از جیلیگ گذشته 37 گل خورده و در میان تیمهای بالای جدول بیشترین گل خورده را دارد. این نشان میدهد مشکل کاشیما در خط دفاعی هنوز حل نشده و تیمهایی که باهوش باشند میتوانند از این ضعف استفاده کرده و به کاشیما گل بزنند. نکته مهم این است که در فاصله 4 هفته تا پایان فصل جاری جیلیگ فاصله این تیم با تیمهای اول و دوم یعنی کاوازاکی فرونتاله و سانفرس هیروشیما زیاد است. کاشیما احتمالا در بهترین حالت میتواند به رده سوم جدول برسد. اما برای رسیدن به رده سوم هم کار سختی دارد. چرا که حداقل 6 تیم در فاصله نزدیکی با کاشیما در جدول قرار دارند و برای رسیدن به رده سوم و چهارم و کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا در فصل آینده تلاش میکنند.
چطور به فینال رسیدند؟
صعود کاشیما به فینال خیلی به صعود پرسپولیس به فینال شباهت دارد. از این جهت که حریف آنها در نیمه نهایی همان تیمی بود که در دور گروهی هم با آنها بازی کردند. پرسپولیس در دور گروهی با السد قطر همگروه بود و در نیمه نهایی با شکست همین تیم به فینال رسید. کاشیما هم در مرحله گروهی در گروه H با سامسونگ همگروه بود و در نیمه نهایی با عبور از سد این تیم به فینال رسید. کاشیما مسابقات مرحله گروهی را با تساوی خانگی در مقابل شانگهای شنهوا شروع کرد. در بازی دوم موفق شد در یک مسابقه حساس سامسونگ کره را در زمین این تیم شکست بدهد. در سومین مسابقه هم با دو گل اف سی سیدنی استرالیا را با دو گل شکست دادند و در پایان دور رفت صدرنشین گروه شدند. اما در دور برگشت نتایج ضعیفی را گرفتند و فقط به لطف امتیازاتی که در دور رفت گرفته بودن موفق به صعود از این مرحله شدند. کاشیما در اولین بازی دور برگشت در خانه مقابل اف سی سیدنی با تساوی یک بر یک متوقف شد. سپس در چین مقابل شانگهای شنهوا به نتیجهای بهتر از تساوی دو بر دو نرسید. در آخرین بازی مرحله گروهی هم با نتیجه یک بر صفر مغلوب سامسونگ شد تا در نهایت با 9 امتیاز و به عنوان تیم دوم صعود کند. این تیم در دور رفت 7 امتیاز گرفت و در دور برگشت دو امتیاز. نماینده ژاپن در اولین بازی مرحله حذفی مقابل دیگر تیم شهر شانگهای یعنی SIPG قرار گرفت. در دو بازی سخت رفت و برگشت این تیم ژاپنی بود که با مجموع نتیجه 4 بر 3 به برتری رسیدند و راهی مرحله یک چهارم شدند. در این مرحله باز هم یک تیم چینی منتظر کاشیما بود. «تیانجین کوانجیان» اما ضعیفترین نماینده چین بود و با شکست 5 بر صفر در مجموع دو دیدار راه را برای حضور کاشیما در نیمه نهایی هموار کرد. اینجا بود که کاشیما دوباره به تیم همگروهیاش یعنی سامسونگ کره جنوبی برخورد کرد. بازی رفت در ژاپن با نتیجه 3 بر دو به سود کاشیما تمام شد. در این بازی ابتدا نماینده کره دو گل زودهنگام زد و کاشیما را شوکه کرد. آنها در نیمه اول فقط توانستند یکی از گلها را جبران کنند. بازی تا دقایق پایانی با همین نتیجه پیش میرفت اما در دقایق 84 و 93 دو گل دیگر زدند و موفق شدند از شکست پیروزی بسازند. در بازی برگشت هم در حالیکه 3 بر یک عقب بودند دو گل زدند و بازی را مساوی کردند. در کل 12 بازی لیگ قهرمانان تا قبل از فینال، کاشیما 23 گل زده و 14 گل دریافت کرده است. عملکرد این تیم در لیگ قهرمانان مثل عملکردش در جیلیگ است. آنها در عین حالی که خط حمله قوی و گلزنی دارند خط دفاع ضعیفی هم دارند که آمار بیش از یک گل خورده را در کارنامه ثبت کردهاند.
یازدهتای اصلی کاشیما را بشناسید
کو وون سانتائه اهل کره جنوبی دروازهبان اصلی تیم کاشیما است. او در 8 بازی این فصل لیگ قهرمانان در دروازه ایستاده و البته 10 گل خورده. در کارنامه او 25 نجات دروازه دیده میشود که عدد بالایی است و تواناییهای این دروازهبان را نشان میدهد. از نگاهی دیگر اما باز هم مشخص میشود که کاشیما چه خط دفاعی ضعیفی دارد. این تیم 14 گل خورده و 25 بار سانتائه دروازهاش را نجات داده است. مهره اصلی کاشیما در خط دفاع جونگ سئونگ هیون است که او هم مثل دروازهبان این تیم اهل کره جنوبی است. در کنار این کرهای، تومویا اینوکای ژاپنی وظیفه بازی در قلب دفاع تیم را دارد. عملکرد این زوج البته چندان خوب نیست و قلب دفاع کاشیما دقیقا نقطه ضعف این تیم محسوب میشود. شوتو یاماموتو در دفاع چپ بازی میکند و آتسوتو یوچیدا در دفاع راست قرار میگیرد. یوچیدا در توئیتی که حساب غیر رسمی تویئتر لیگ قهرمانان منتشر کرده یکی از 3 کاندید مرد سال فوتبال آسیاست. اما برسیم به دو هافبک مرکزی تیم کاشیما. لئو سیلوا از برزیل و کنتو میسائو دو بازیکنی هستند که در مرکز خط هافبک کاشیما بازی میکنند. این دو نفر بر خلاف تصور در کارهای هجومی فعالیت چندانی ندارند و بیشتر وظایفشان دفاعی است. برای همین کارنامهشان در این فصل لیگ قهرمانان هیچ پاس گلی ثبت نشده است. وینگرهای تیم کاشیما اما چندان ثابت نیستند و مربی این تیم با توجه به وضعیت تیم حریف وینگرهایش را انتخاب میکند. اما به یاسوشی اندو و کوکی آنزای بیشتر بازی میرسد. اندو تا اینجای لیگ قهرمانان 3 پاس گل و آنزای دو پاس گل به همبازیانشان دادهاند. در خط حمله معمولا یوما سوزوکی و سرجینیو بازی میکنند. سوزوکی اما بیشتر از اینکه گلزن باشد گلساز و موقعیت ساز است. او در این فصل لیگ قهرمانان فقط 2 گل زده اما 4 پاس گل داده است. آمار گلسازی او وقتی بیشتر به چشم میآید که بدانیم او در این فصل لیگ قهرمانان 14 پاس کلیدی به همبازیانش داده. درباره تواناییهای سرجینیوی برزیلی اما به نظر میرسد کمی اغراق شده است. او در 9 بازی فقط یک گل زده و هیچ پاس گلی نداده است. با این آمارها بهتر است پرسپولیسیها به فکر مهار سوزوکی باشند تا سرجینیو.
کاشیما؛ تیم بازیهای خانگی
نکته عجیبی درباره بازیهای مرحله حذفی کاشیما در لیگ قهرمانان آسیا به چشم میخورد که میتواند برای پرسپولیس مهم و قابل بررسی باشد. کاشیما در هر 3 مرحله حذفی قبلی در بازی رفت میزبان بوده و در بازی برگشت به میهمانی حریف رفته است. آنها در هر 3 بازی مرحله رفت که میزبان بودهاند موفق شدهاند حریفشان را شکست بدهند. در واقع استراتژی آنها این است که در همان بازی رفت به نتیجه دلخواهشان برسند تا در بازی برگشت با خیال آسودهتری بازی کنند. کاشیما در 3 بازی رفت مرحله رفت که میزبان بودهاند 8 گل زدهاند و 3 گل خوردهاند. اما در بازیهای برگشت که در زمین حریفان برگزار شده 7 گل زدهاند و 5 گل دریافت کردهاند. اهمیت این موضوع برای پرسپولیس از این جهت است که بازی فینال هم در دور رفت در ژاپن و در دور برگشت در تهران برگزار خواهد شد. بنابراین پرسپولیس اگر میخواهد امید بیشتری برای قهرمانی در آسیا داشته باشد نباید به کاشیما اجازه بدهد که در بازی رفت نتیجه مطلوبش را بگیرد.
گو اویوا؛ افتخار در اولین تجربه
از ماه «می» سال 2017 گو اویوا مربی نسبتا جوان ژاپنی هدایت تیم کاشیما را بر عهده گرفته است. او در این مدت یک نایب قهرمانی جی لیگ و یک فینال لیگ قهرمانان آسیا با این تیم به دست آورده که عملکرد خوب و قابل توجهی است. این مربی 46 ساله در دورهای که بازیکن بود در پست مدافع بازی میکرد. او فقط 3 بار در سال 200 فرصت بازی در تیم ملی ژاپن را به دست آورد. از سال 1995 تا 2000 عضو ناگویا گرامپوس ایت بود. اما با این تیم به افتخاری دست پیدا نکرد. در سال 2000 به جوبیلو ایواتا رفت اما دو سال بیشتر در این تیم نماند و با دست خالی این تیم را ترک کرد تا به کاشیما برود. چند سال بعد از این اتفاق موفقیتهای او و کاشیما در کنار هم شروع شد. کاشیما در 3 فصل متوالی 2007، 2008 و 2009 قهرمان جی لیگ شد و در این مدت خودش را به عنوان قدرت اول فوتبال باشگاهی ژاپن معرفی کرد. او در سال 2010 از بازی فوتبال خداحافظی کرد و وارد فاز آموزش برای ورود به دنیای مربیگری شد. اویوا کارش را در تیمهای پایه کاشیما شروع کرد و سرانجام در سال 2017 در اولین تجربه حرفهایاش در تیمهای بزرگسال، سرمربی تیم اصلی کاشیما آنتلرز شد. کاشیما از شروع کار اویوا در این تیم 77 بازی رسمی انجام داده است. سیستم اصلی که کاشیما زیر نظر اویوا با آن بازی میکند 2-4-4 دوبل یا همان 2-2-2-4 است. این سیستم یک سیستم هجومی محسوب میشود. برای همین هم هست که کاشیما با اویوا یک تیم گلزن و البته ضعیف در کار دفاعی است.
سازندگی