5 زنی که استارت آپ یک میلیارد دلاری راه اندازی کرده اند
به گزارش اقتصاد نیوز، جهان فناوری و فضای وب، بستری شده برای راهاندازی کسبوکارهای زنان میلیاردر تا از این راه بتوانند کمپانیهای خود را تاسیس کنند و علاوه بر رفع نیازهای خود و دیگران، ثروت میلیارددلاری نیز به دست بیاورند. این زنان تلاشگر در واقع الگوی سایر زنان هستند تا بتوانند کسب وکار شخصی خود را راه اندازی کنند.
شواهد زیادی وجود دارد که زنان هر روز بیش از گذشته، به عرصههای اقتصادی وارد میشوند. حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی یکی از ویژگیهای چشمگیر جهان در دهههای گذشته محسوب میشود بهطوری که زنان زیادی در جهان استارتآپهایی با ارزش بیشتر از یک میلیارد دلار راهاندازی کردهاند.
اما برخی از شرکتهایی که این زنان تاسیس کردهاند، نوآورانهتر بوده و داستان شکلگیری و رشد متفاوتتری را پیمودهاند. در ادامه به معرفی 5 زن کارآفرین میپردازیم که هر یک در زمینه راهاندازی استارتآپ یک میلیارد دلاری خود، داستانی خاص و شنیدنی دارند.
همه چیز از یک نیاز مسکونی شروع شد
خانم آدی تاتارکو (Adi Tatarko) به عنوان یکی از زنان میلیاردر جهان، به همراه همسرش استارتآپ خود را زمانی راهاندازی کرد که در حال نوسازی منزل خود بود و با طراحان و معماران زیادی ارتباط برقرار کرده بود. به طوری که ایدههای شگفتانگیز و جالبی را از سوی آنها دریافت میکرد. داستان شکلگیری استارتآپ خانم تاتارکو از یک اتفاق ساده در زندگی شخصی او شروع شده است.
بازسازی منزل شخصی این ایده را به ذهن او رساند که میتوان در بازسازی، طراحی و دکوراسیون منازل و برقراری ارتباط بین افراد و متخصصان ساختوساز و معماری، نقش یک واسطه را ایفا کرده و خدمات مورد نیاز آنها را در فضای مجازی ارائه دهد. در واقع او نشان داده که راه اندازی استارت آپ می تواند از بهترین کارهایی است که زنان می توانند داشته باشند و به واسطه آنها به موفقیت های اقتصادی و اجتماعی برسند.
استارتآپ آنها که Houzz نام دارد، بر مبنای ایده مذکور در سال 2009 راهاندازی شد. در واقع میتوان گفت خانم تاتارکو و همسرش، پس از درک نیازهایی که در فرایند بازسازی منزل خود داشتند، به فکر تاسیس چنین شرکتی افتادند. شرکتی که میتوانست نیازهایی را که آنها در طول بازسازی منزل خود داشتند، برآورده کند.
شرکت Houzz که بر اساس یک ایده ساده در زمینه تزیینات و بازسازی منازل شکل گرفته بود، در حال حاضر با داشتن میلیونها عکس از نیازهای مسکونی مردم مانند مبلمان و ایدههای مربوط به طراحی، توانسته است یک بازار قابل توجه را برای خود فراهم کند. تعداد کاربران این شرکت بیش از 40میلیون بوده و ارزش تقریبی آن حدود 2.3میلیارد دلار تخمین زده شده است.
استارتآپی که بر پایه تخصص شکل گرفت
خانم تیانیو یو (Tianyue Yu) یکی از زنان کارآفرینی است که در زمینه رشته تخصصی خود و درک نیازهای جامعه مدرن، استارتآپ خود را راهاندازی کرده است. او که دانشآموخته رشته فیزیک شیمیایی در دانشگاه علم و صنعت چین و دارای مدرک دکترای فناوری نانو از دانشگاه کرنل است، با توجه به یکی از فناوریهای مدرن دنیای امروز، شرکت خود را به نام Quanergy Systems تاسیس کرده است. تمرکز اصلی این شرکت بر تکنولوژی سنجش سه بعدی است که در خودروهای خودران مورد استفاده قرار میگیرد. خودروهای موسوم به
self-driving از نمونه بارز تکنولوژی مدرن به شمار میروند که با استفاده از فناوری سنجش محیط اطراف و با دخالت کمتر یا بدون دخالت انسان، قادر به حرکت هستند.
از آنجایی که خانم یو دارای بیش از 15 اختراع برتر در حوزه فناوری نانو است، همگام با زمینههای مطالعاتی خود، استارتآپی را راهاندزی کرد که بتواند مطابق با تخصص مؤسس خود، نیازهای یک دنیای مدرن را پاسخگو باشد.
موفقیت این زن کارآفرین در سال 2017 بیشتر نمایان شد که شرکت وی به عنوان یکی از 50 شرکت هوشمند جهان شناخته شد. شایان ذکر است که ارزش شرکت خانم یو در حال حاضر بیش از 1.6میلیارد دلار محاسبه شده است.
ایدهای که به دنبال نگرانی شکل گرفت
خانم «جسیکا آلبا» که بیشتر به عنوان یک هنرپیشه شناخته میشود، دارای یکی از استارتآپهای قابل توجه در زمینه تولید مواد بهداشتی و آرایشی به نام Honest (The Honest Company) است. حالا نه تنها باید هنرآفرینی جسیکا را شاهد باشیم بلکه باید از کارآفرینی او تبدیل شدنش به یکی از نان میلیاردر جهان نیز بنویسیم. ایده شکلگیری شرکت خانم آلبا به زمان بارداری او برمیگردد که نگرانیهایی را در مورد سلامت فرزند خود احساس کرد.
این هنرپیشه زن معتقد است که بعد از خواندن کتابی با عنوان (کودک سالم، جهان سالم) نسبت به مواد شیمیایی که در لوازم بهداشتی و آرایشی بود حساس شده و خطرات آنها را درک کرده است و به همین دلیل نیز ایده تولید محصولاتی که عاری از سمهای شیمیایی باشند در ذهن او جایگیر شد؛ به طوری که در مدت زمان کوتاهی شرکت خود را تاسیس کرد. شرکتی که ویژگی اصلی آن تولید محصولات غیرسمی است.
در حال حاضر شرکت هانست با داشتن ارزشی بالغ بر 1.6میلیارد دلار، به عنوان یکی از کمپانیهای مورد توجه در تولید محصولات بهداشتی و آرایشی غیرسمی شناخته میشود.
یکی از زنان میلیاردر که نویسنده ای کارآفرینی است
خانم پاتریشیا هوس (Patricia House) با داشتن تخصصهای ویژه در زمینه هوش مصنوعی و سیستمعاملهای نرمافزاری، به عنوان یکی از بنیانگذاران و همینطور معاون اجرایی استارتآپ C3 IoT به شمار میرود. این شرکت که در زمینه تامین سیستمعاملهای نرمافزاری مربوط به اینترنت اشیاء فعالیت دارد، با جذب سرمایه معادل 70میلیون دلار در سال 2016، رشد قابل توجهی پیدا کرد. این زن با کسب وکارش در مسیر تبدیل شدن به یکی از زنان میلیاردر جهان حرکت کرده است.
به طوری که در سال بعد، توانست یک قرارداد 25میلیون دلاری با یکی از وزارتخانههای آمریکا مبنی بر نظارت بر مصرف انرژی، ببندد. خیلی روشن و منطقی است که یک قرارداد 25میلیون دلاری برای قرار گرفتن در مسیر زنان میلیاردر، بهانه خوبی می تواند باشد.
جالب است بدانید که خانم هوس، یک کارآفرین نویسنده است که کتاب (قوانین سایبری) را نوشته است. کتابی که یک منبع قابل استناد در رابطه با موفقیت در کسبوکارهای اینترنتی به شمار میرود. ارزش شرکت خامنم هوس در حال حاضر بیش از 1.4میلیارد دلار است.
رؤیای محققشده یکی از زنان میلیاردر جهان
مهمترین چیزی که خانم امی پرسمان (Amy Pressman) همیشه به دنبالش بوده، فروش است. این زن کارآفرین بارها در مصاحبههایی که داشته است، یکی از مهمترین آرزوهای خود را فروش میداند. امی پرسمان که در ایالت ماساچوست آمریکا بزرگ شده است، تمایلات بشردوستانه قابل توجهی را در زندگی خود نشان داده است، به طوری که بعد از فارغالتحصیلی در رشته تاریخ از دانشگاه هاروارد، به سپاه صلح پیوست.
اما آنچه خود وی اذعان میدارد این است که سرانجام دریافت که اثرات کسبوکارهای مثبت در برقراری صلح جهانی بسیار بیشتر بوده و به همین دلیل به رویای کارآفرینی خود تحقق بخشید. پیگیری رویایش به تبدیل شدنش به یکی از زنان میلیاردر منجر می شود.
از آنجایی که فروش مهمترین آرزو و دغدغه این کارآفرین زن بوده است، در سال 2001 استارتآپ خود به نام مدالیا (Medallia) را راهاندازی کرد که به فروش نرمافزاهاری مربوط به بازاریابی میپردازد و میتواند یک بازخورد مناسب را از مشتریان به شرکتهای مختلف ارائه دهد. این شرکت هماکنون با داشتن ارزشی بالغ بر 1.2میلیارد دلار، از جمله استارتآپهای موفق در زمینه بازاریابی و فروش به شمار میرود.