نمایان شدن لثه هنگام خندیدن!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز: دکتر عباس کمالی، جراح لثه و عضو هیات علمی دانشگاه تهران برای رفع نگرانی افرادی که دارای لبخند لثهنما هستند، توضیح میدهد:
لبخند لثهنما جزو بیماریهای لثه محسوب نمیشود و تنها به حالتی گفته میشود که لب فوقانی نتواند لثهای را که روی ریشه دندان قرار گرفته است، بپوشاند.
این مسأله یا جنبه ژنتیک دارد یا به فرم استخوان یا اسکلت فک شخص مربوط میشود.
البته در مواردی هم فرم عضلات و بافت نرم لب به کشیده شدن لب و دیدهشدن کامل لثههای فوقانی منجر میشود، اما در تمام این موارد، فقط در یک صورت لبخند لثهنما نیاز به درمان جدی دارد و آن در زمانی است که لب بالا کوتاه است و نداشتن حفاظت لبی و بذاق لبی باعث بروز التهابات لثهای و به دنبال آن عفونت لثهای میشود.
درمان لثهنمایان؛ چرا، چگونه؟
پس اگر لبخند لثهنما ناشی از کوتاه بودن لب باشد و این مسأله به آن منجر شود که حفاظت بذاقی لازم بر لثه و دندانها صورت نگیرد، احتمال بروز بیماری یا التهاب لثهای وجود خواهد داشت و به این ترتیب لبخند لثهنما با هدف درمان باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
اما جراحان لثه تاکید میکنند لبخند لثهنمایی که تابع صفات ظاهری ارثی فرد بوده و از بدو تولد با او همراه است و سلامت جسمیاش را به خطر نمیاندازد، نباید به بهانه زیبایی تحت جراحیهای سخت و پیچیده فک و صورت قرار بگیرد.
دکتر کمالی با اشاره به اینکه برخی بیماریها و مصرف برخی داروها فرد دچار لبخند لثهنما را در معرض خطر بیماریهای لثه قرار میدهد، میگوید:
مصرف داروهای ضدصرع، داروهای بلوکهکننده کانالهای کلسیمی، داروهای قلبی، کلیوی و داروهای تهدیدکننده سیستم ایمنی، بخصوص اگر رعایت بهداشت دندان و دهان شخص نیز مطلوب نباشد، میتواند به ازدیاد حجم لثه منجر شده و بیمار را در معرض التهابات لثه قرار دهد که در این صورت اصلاح لبخند لثهای ضروری میشود.
البته التهاب لثه در دوران بلوغ نیز میتواند ناشی از تغییرات هورمونی و بهداشت نامناسب دهان باشد.
همچنین تنفس دهانی ناشی از انسداد بینی در کنار استفاده از برخی داروهای ضدتشنج، برخی داروهای ضدافزایش فشارخون یا برخی داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی در بروز التهابات لثه موثر خواهد بود.
افزایش طول زیاد لثه یا کوچکی دندانها؟
اما گاهی در برخی افراد، لثه بخش زیادی از دندانها بخصوص دندانهای جلویی را میپوشاند و به این ترتیب طول دندان، خیلی کوتاه به نظر میرسد.
به گفته دکتر کمالی در چنین شرایطی و اگر بیمار مشکل فکی نداشته باشد میتوان با یک جراحی ساده طول لثه را یک تا سه میلیمتر کوتاه کرد، ولی اگر مشکل بیمار به ساختار اسکلتی و عضلانی فک بازگردد نیاز به یک جراحی مشکل و وسیع از سوی جراحان فک و صورت خواهد داشت که باید راجع به لزوم انجام آن بررسیهای دقیق تخصصی صورت بگیرد.
البته جراحان فک تاکید میکنند اگر پیشروی لثه بر اثر بیماری مادرزادی، بیماری لثهای و یا رعایتنکردن بهداشت باشد و فرد در بهداشت دهان کوتاهی کند، احتمال عود این شرایط حتی پس از اصلاح وجود دارد.
دستکاری لثهها، برای شما ممنوع است
برخی بیماریها از جمله قندخون یا فشار خون بالا، بیماریهای تثبیت نشده قلبی، آنژین صدری یا شش ماه اول بعد از جراحی بای پس قلب باعث محدودیت در هر نوع جراحی لثه میشود.
اما دکتر کمالی تاکید میکند کسانی که کمخونی شدید یا هر نوع بیماری سیستم ایمنی دارند، یا قطر لثه آنان به حدی است که با هر نوع دستکاری دچار مشکلات دندانی دیگری میشوند، باید از انجام این نوع جراحی امتناع کنند.
همچنین افرادی که دچار بیماریهای کنترل نشده یا سرطان هستند، نباید تن به هیچ نوع جراحی و از جمله جراحیهای دندان بدهند.
انجام این نوع جراحی برای کسانی که ایمپلنت کردهاند نیز با ملاحظاتی همراه است.