رئیس انجمن مددکاران اجتماعی:

آمارها می‌گوید باید نگران حوزه خانواده در کشور باشیم

کدخبر: ۲۴۸۲۳۰
اقتصادنیوز : رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه ازدواج در کشور روند کاهشی دارد، گفت آمار ازدواج در سال گذشته 13 درصد کاهش داشته است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پانا ،سید حسن موسوی چلک درباره نرخ طلاق در سال جاری نیز گفت: با توجه به اینکه اکنون فقط نیمی از سال گذشته است، نمی‌توان آمار مقایسه‌ای درباره کاهش یا افزایش طلاق ارائه داد اما طبق آمار سازمان ثبت احوال، طلاق در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ بیش از ۶ درصد افزایش داشته است و آمار ازدواج تا ۱۳ درصد کاهش داشته است.

این مددکار اجتماعی افزود: در سال 95، 704 هزار و 716 ازدواج به وقوع پیوسته که این رقم در سال گذشته به 608 هزار و 977 ازدواج رسیده است. این آمارها می‌گوید، باید نگران حوزه خانواده در کشور باشیم.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه طلاق یکی از پنج آسیب اجتماعی در کشور است به دلایل طلاق اشاره کرد و گفت: به طور معمول مواد مخدر یکی از وجوه غالب درخواست‌ها برای طلاق است اما مجموعه‌ای از علت‌ها برای طلاق وجود دارد که می‌توان به اعتیاد، خشونت، نداشتن مهارت‌های زندگی، دخالت، عوامل اقتصادی، نارضایتی از زندگی زناشویی، بیماری‌ها و دیگر عوامل اشاره کرد.

وی، کاهش آمار طلاق را بسیار سخت عنوان کرد و گفت: چون مسائلی همچون اعتیاد به مواد مخدر، فقر، ضعف آموزش‌های مربوط به مهارت‌های اجتماعی و زندگی در موضوع طلاق مطرح است و کنترل روند طلاق در کشور به عواملی بستگی دارد. می‌توان گفت طلاق وقتی کنترل می‌شود که در جامعه سلامت روان اجتماعی، مدیریت اجتماعی کارآمد و بالارفتن شاخص سرمایه اجتماعی وجود داشته باشد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: برای کاهش میزان طلاق در کشور باید از همه ظرفیت‌ها برای بالا رفتن مهارت‌های اجتماعی استفاده کرد. البته سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و اجتماعی در خانواده تاثیرگذار است و نمی‌توان موضوع ازدواج و طلاق را بدون عوامل تعیین کننده در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تجزیه و تحلیل کرد.

موسوی چلک با بیان اینکه باید مدیریت هوشمندانه در حوزه اجتماعی کشور بیشتر صورت گیرد، تصریح کرد: نهادینه کردن مسئولیت اجتماعی، نشاط اجتماعی، سواد اجتماعی و سلامت اجتماعی و روانی در راستای تحکیم بنیان خانواده شاخص‌هایی هستند که نمی‌توان به آن بی‌توجه بود.

وی ادامه داد: واقعیت این است که امروز معیارهای تشکیل خانواده و انتخاب همسر و ساختار خانواده تغییر کرده است. از طرفی شناخت افرادی که زندگی مشترک تشکیل داده‌اند نسبت به دیگری کمتر شده است و زوجین مانند گذشته مشکلات زندگی را تحمل نمی‌کنند.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه مهم‌ترین کارکردهای خانواده که جامعه‌پذیری و سواد اجتماعی است، گفت: خانواده‌ای که مسئولیت‌پذیری را در خود نهادینه و از دانش و اطلاعات بیشتری استفاده می‌کند، می‌تواند فرزندان بهتری تربیت کند و خانواده‌هایی که فضای امنی برای تربیت فرزندان فراهم می‌کنند، در مقابل خانواده‌هایی که روابط ضعیفی دارند، از عملکرد بهتری در تربیت برخوردار هستند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید