چرا دچار خارش سر می شویم؟ + راهکار

کدخبر: ۲۵۱۸۲۲
اقتصادنیوز: بسیاری از عوامل هستند که باعث خارش پوست سر می شوند مخصوصا در پاییز و زمستان که هوا خشک است و پوست سر رطوبت ندارد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز:

دلایل خارش پوست سر

- حدود ۳ تا ۵ درصد از افراد جامعه مبتلا به اگزمای سبوره هستند بنابراین بیمای شایعی بوده که با درمان قابل کنترل است و افراد مبتلا با استحمام مکرر و استفاده از شامپوهایی که حاوی املاحی مثل زینک، سلنیوم، سولفور می توانند درمان شوند.

- خارش سر اغلب یک علامت از اگزمای چربی سر یا سبوره است که معمولا در سنین ۱۸ تا ۴۰ سالگی در میان افرادی که دارای کف سر چربی هستند شایع است به طوری که به دنبال دیر استحمام کردن و یا استفاده از شامپوهای نامناسب دچار خارش سر، شوره، چرب شدن بیش از حد موها، درد ریشه موها و حتی گاهی جوش هایی در روی سر می شوند.»

- برخی بیماری های داخلی نیز سبب خارش های پوستی می شود. از آن جمله می توان به کم خونی، فقر آهن، کم کاری یا پرکاری غدد تیروئید، انگل های روده ای، اختلالات کبدی و کلیوی اشاره کرد که سبب افزایش مواد زائد دفعی در خون و رسوب آن ها در پوست و در نتیجه خارش پوست می شود.علاوه بر موارد یادشده بیماران دیابتی در ناحیه سر خارش احساس می کنند و در افراد مبتلا به بیماری های روانی مثل افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی خارش های عمومی در پوست دیده می شود.

- خارش سر در کودکان می تواند ناشی از ابتلا به شپش سر باشد که اتفاقا در مهد کودک ها بیماری شایعی است و این کودکان بخصوص دختران در مهد کودک و یا اوایل دبستان به علت عدم رعایت بهداشت یا سابقه مسافرت و اقامت در مسافرخانه ها دچار خارش سر بخصوص در ناحیه پشت گردن می شوند و گاهی به علت شدت خارش، زرد زخم در کف سر ایجاد می شود.

شپش و بیشتر از آن تخم شپش به صورت دانه های سفید رنگ بر روی موی کودک ایجاد می شود که این تخم ها برخلاف شوره سر جا به جا نمی شوند و محکم به موها چسبیده اند و بایستی برای درمان آن اقدام کرد.»

- رنگ کردن مو ، ژل زدن به مو و فر کردن موها  که حاوی مواد شیمیایی هستند می تواند خارش سر ایجاد کند. پیش از مصرف، ابتدا آن ها را آزمایش کنید.

- شستن کم موها می تواند باعث افزایش چربی و سلول مرده کف سر و درنتیجه به وجود آمدن برفک های شوره ای شود. از طرف دیگر شستن زیاد می تواند خارش سر را به وجود بیاورد چون تمام چربی های محافظت کننده پوست کف سر شسته می شود.

- استرس نیز می تواند روی شوره تاثیر بگذارد. درواقع استرس باعث به وجود آمدن حالت هایی چون التهابات به صورت سبوره می شود و در نتیجه آن برفک هایی سفید یا قهوه ای زرد روی پوست کف سر ایجاد می شود و در نهایت خارش سر اتفاق می افتد.

درمان خارش سر

۱. شامپو یا نرم کننده‌تان را عوض کنید

می‌توانید شامپو یا نرم کننده‌تان را عوض کنید تا ببینید خارش سرتان ناشی از آن است یا نه. اگر نمی‌خواهید شامپویتان را تغییر دهید، می‌توانید موارد خانگی را جایگزینش کنید. سفیده‌ی تخم مرغ را با روغن زیتون و پوره‌ی کلم بروکلی مخلوط نمایید و آنرا به پوست سرتان بمالید. چند دقیقه ای صبر کنید، سپس سرتان را بشویید. این مخلوط، پوست سرتان را هیدراته کرده، آلودگی‌ها را از بین برده و به موهایتان ظاهری درخشان می‌بخشد.

۲. موهایتان را به طور صحیح برس بکشید

با استفاده از یک برس نرم، هر روز موهایتان را به طور صحیح برس بکشید. برس کشیدن موها باعث افزایش گردش خون در پوست سرتان خواهد شد و همین اتفاق، مقداری خارش پوست سرتان را کاهش می‌دهد. زمانی که موهایتان خیس است، برس نکشید، چرا که باعث خواهد شد موهایتان براحتی کنده شود و پوست سرتان هم خارش بگیرد.

۳. به پوست سرتان روغن گرم بمالید

می‌توانید از روغن زیتون، روغن بادام یا روغن نارگیل بدین منظور استفاده نمایید. روغن را کمی گرم کنید و با دسته دسته کردن موهایتان، به آرامی آنرا به پوست سرتان بمالید. کمی پوست سرتان را ماساژ دهید و اجازه دهید چند ساعتی روی سرتان بماند. اگر خارش پوست سرتان بخاطر خشکی پوستش باشد، این درمان، قطعا موثر خواهد بود.

۴. از آفتاب سوختگی جلوگیری کنید

پوست سر شما هم می‌تواند آفتاب سوخته شود، مخصوصا اگر موهای پر پشتی نداشته باشید تا از پوست سرتان محافظت کند. وقتی که قرار است زمان زیادی را زیر آفتاب سپری کنید، کلاهی سرتان بگذارید یا اینکه روسری سرتان کنید تا از آفتاب سوخته شدن پوست سرتان جلوگیری کنید.

تابش آفتاب زیادی هم ممکن است یکی از علل خارش پوست سر باشد، و تنها راه برای پیشگیری از آن، این است که سرتان را بپوشانید.

۵. خودتان را از استرس رها کنید

برخی اوقات، استرس زیاد ممکن است باعث خارش پوست سر شود، و خاراندن سر هم راهی برای اینکه استرستان فرو بنشیند. اما حتی اگر به آرامی هم سرتان را بخارانید، باز هم این کار برایتان خوب نیست.

چند ماسک موی طبیعی برای درمان خارش موی سر:

- یک مخلوط مساوی سرکه و آب تهیه کنید و آن را به موها و پوست سر بمالید و سپس با شامپوی ملایم بشویید.

- برخی از چای ها به خصوص چای بابونه  خارش سر را تسکین می بخشد.

- یک واحد گیاه هاماملیس را با ۲ واحد آب معدنی مخلوط و مو و پوست سر را خوب خیس کنید و ماساژ دهید و پس از چند دقیقه بشویید.

-جوش شیرین را در آن حل کنید و به طور مستقیم روی پوست سر بمالید و پس از چند دقیقه با آب بشویید.

- ژل گیاه آلوورا را به کف سر بمالید و پس از ۱۵ دقیقه با شامپو بشویید.

اگر خارش سرتان ادامه داشت و تمام این درمان‌های خانگی بی نتیجه ماند، زمانش رسیده که به ملاقات یک پزشک متخصص پوست و مو بروید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۴ دی

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید