صدای جمهوریخواهان هم بیانیه شرمآور ترامپ درآمد!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، در حالی که اعضای دمکرات کنگره آمریکا آنگونه که انتظار می رفت از بیانیه رئیس جمهوری این کشور در حمایت از عربستان سعودی انتقاد کردند، جمهوریخواهان کنگره نیز علیه وی صف بستند.
ترامپ سه شنبه شب در بیانیه ای پیرامون قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی، به جای پرداختن به جنایات سعودی ها با رد دخالت شاه و ولیعهد عربستان در قتل این روزنامه نگار، به اتهام زنی علیه ایران پرداخت.
ترامپ همچنین با بیان اینکه ممکن است محمد بن سلمان ولیعهد سعودی از قتل خاشقچی باخبر بوده یا نبوده باشد، تاکید کرد که روابط راهبردی واشنگتن و ریاض ادامه خواهد یافت.
این بیانیه شرم آور ترامپ انتقاد هم حزبی های وی را نیز در پی داشت. باب کورکر سناتور جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا در پیامی توئیتری نوشت که با این بیانیه، کاخ سفید به دفتر روابط عمومی ولیعهد سعودی تبدیل شده است.
کورکر همچنین خبر داد که به همراه باب منندز معاون دمکرات این کمیته نامه ای به رئیس ستاد موسوم به «قانون مگنیتسکی» که مسئول شناسایی و تحریم مقام های خارجی ناقض حقوق بشر است نوشته و خواستار شناسایی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به عنوان مسئول قتل خاشقچی شده است.
همچنین سناتور رند پال در پیامی توئیتری نوشت: رئیس جمهوری (ترامپ) می گوید که عربستان سعودی کمتر شرور است پس آمریکا قصد ندارد این کشور را به خاطر کشتن وحشیانه و مثله کردن یک روزنامه نگار منتقد مجازات کند.
پال همچنین در اظهاراتی طعنه آمیز با اشاره به سیاست «اول آمریکا» ترامپ، تاکید کرد: کاملا مطمئنم این بیانیه «اول عربستان سعودی» است نه «اول آمریکا». همچنین کاملا مطمئنم این بیانیه را جان بولتون نوشته است.
سناتور هم حزبی ترامپ وعده داد که به تلاش های خود در راستای وضع قانونی برای توقف فروش سلاح به عربستان و پایان دادن به جنگ یمن ادامه می دهد.
لیندزی گراهام دیگر سناتور جمهوریخواه آمریکایی نیز در توئیتر با بیان اینکه در جهت منافع ملی آمریکا نیست که از جنایت عربستان در قتل خاشقچی چشم پوشی کند، تاکید کرد: تحریم های جدی علیه خاندان حاکم سعودی از جمله افراد خاص از این خاندان، حمایت جدی از سوی هر دو حزب در کنگره را در پی خواهد داشت.
مارکو ربیو سناتور جمهوریخواه از ایالت فلوریدا با بیان اینکه نقض حقوق بشر منجر به مهاجرت، کمک به افراط گرایی و شکل گیری دولت های جدید متخاصم با آمریکا می شود، حمایت واشنگتن از سرکوبگران را عامل اینگونه مسائل دانست.
جف فلیک دیگر عضو جمهوریخواه سنای آمریکا با اشاره به «متحد بزرگ» خوانده شدن عربستان سعودی از سوی ترامپ، نوشت: متحدان بزرگ برای قتل روزنامه نگاران نقشه نمی کشند.
خاشقچی 59 ساله روز 2 اکتبر (10 مهر) برای طی مراحل ثبت ازدواج با نامزد ترکیه ای خود، به ساختمان کنسولگری عربستان مراجعه کرد، اما پس از ورود به کنسولگری ناپدید شد.
حکومت آل سعود پس از 18روز انکار، در پی فشار بین المللی با صدور بیانیه ای به قتل او در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول اعتراف و اعلام کرد که در ارتباط با پرونده قتل او، 18 نفر از جمله 15 مامور تیم ترور اعزامی از ریاض دستگیر شده اند.
مقام های ترکیه ای می گویند شواهد حاکی از آن است که ماموران سعودی خاشقچی را به قتل رسانده و جسد وی را پس از مثله کردن در اقامتگاه سرکنسول سعودی در استانبول از بین برده اند.