طراحی ابتکارات جدید درباره SPV توسط اروپا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در صفحه توئیترش نوشت: «دیروز و امروز با مدیران سیاسی و مذاکره کنندگان هستهای انگلستان و فرانسه دیدارهای خوبی در تهران داشتم.»
وی با بیان اینکه اراده سیاسی اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی برای حفظ برجام همچنان جدی است، خاطرنشان کرد: ابتکارات جدیدی در خصوص SPV (کانال ویژه مالی اروپا) در حال طراحی است و مذاکرات کارشناسی ما با آنها ادامه دارد.
«نیکلاس دو ریویر» مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه فرانسه و هیأت همراه امروز (چهارشنبه) با سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه در تهران دیدار کرد.
روز دوشنبه 28 آبان ماه جیمز هانت وزیر خارجه انگلیس در رأس هیأتی به تهران سفر کرده بود.
به گزارش فارس، پس از خروج آمریکا از برجام، رایزنیهایی بین ایران و اتحادیه اروپا برای تضمین حقوق و منافع اقتصادی ایران از برجام انجام شد و در نهایت بامداد سوم مهر ماه 1397 و در حاشیه هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بود که وزرای خارجه ایران و 1+4 به همراه موگرینی نشستی را برگزار و در پایان بیانیه ای 12 بندی از سوی موگرینی و ظریف قرائت شد.
در این بیانیه حاضران در نشست بر تعهد خود برای حفظ و ادامه برجام تاکید کردند.
موگرینی اعلام کرد که اتحادیه اروپا به تعهداتش در برجام و همچنین ایجاد کانالی برای ادامه صادرات نفتی ایران و همچنین تجارت با ایران متعهد است.
موگرینی در ادامه گفت که کانال ویژه پرداخت برای انجام تجارت با ایران به صادرات نفت، مبادله بانکی و صادرات کمک خواهد کرد.
در این بیانیه 12 بندی حاضران پیگیری اقدامات مشخص و موثر برای تضمین کانال های پرداخت با ایران و تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی را مجددا مورد تایید قرار دادند. مقامات شرکت کننده در این نشست از پیشنهادات عملی برای حفظ و توسعه کانال های پرداخت و به طور مشخص ابتکار تاسیس یک «سازوکار ویژه» SPV برای تسهیل پرداختهای مربوط به صادرات (شامل نفت) و واردات ایران، که فعالان اقتصادی را در تعقیب تجارت مشروع با ایران مساعدت کرده و به آنها اطمینان مجدد میدهد، استقبال کرده و بر اراده قوی خود برای حمایت از فعالیت بیشتر برای عملیاتی کردن این «سازوکار ویژه» در کنار تداوم تعامل با شرکای منطقهای و بینالمللی تأکید کردند.
پیش از این عنوان شده بود که بخشی از کانال مزبور تا قبل از اجرایی شدن دور دوم تحریمهای آمریکا کلید خواهد خورد ولی عملا با گذشت حدود دو هفته عملا هیچ اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.