عضو فراکسیون امید: دکانهای انتخاباتی با استانی شدن انتخابات تعطیل میشود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، قاسم میرزایینیکو درباره استانی شدن انتخابات مجلس به بحث احزاب اشاره کرد و گفت: همه احزاب به ویژه در زمان انتخابات فعال میشوند. احزاب اتفاقا باید همیشه فعال باشند ولی در بحث انتخابات قطع به یقین همه احزاب فعالتر میشوند. انتخابات حزبی نتیجهاش این است که به هرحال مردم تکلیفشان روشن میشود که چه کسانی کرسیها را بردهاند و حال چه پاسخهایی دارند.
احزاب باید در انتخابات استانی فعال باشند
وی افزود: الان ببینید فراکسیون امید مگر پاسخگو است؟ همهشان هم میگویند ما در جبهه اصلاحات هستیم. حتی اصولگرایان نیز همینطورند. نه اصولگرای حزبی کامل و نه اصلاحطلب حزبی کامل، نداریم چون انتخابات که میشود تازه میگویند ما عضو هیچ حزب، دسته و گروهی نیستیم ولی وقتی که نشان و تکلیف باشد، این اتفاق نمیافتد.
این عضو فراکسیون امید با تاکید بر اینکه راه رقابت احزاب این است که جایگاه بیشتری را در ارکان حکومت داشته باشند، اظهار داشت: هر حزبی که بتواند در ریاست جمهوری و شوراها کرسیهای بیشتری داشته باشد، قدرت و اداره حکومت را به دست میگیرد. هدف حزب هم همین است. حال ما اگر میخواهیم حزب در کشور راه بیافتد، باید انتخابات را استانی کنیم و اگر بخواهیم انتخابات استانی خوب انجام شود، باید احزاب فعال باشند و این در حقیقت امری دوطرفه است که باید مدنظر داشته باشیم.
با استانی شدن انتخابات، بخشهای نظارتی کارشان را کامل انجام میدهند
میرزایینکو درباره نظر شورای نگهبان درباره استانی شدن انتخابات تصریح کرد: فکر میکنم براساس جلساتی که بعضی از دوستان ما با اعضای شورای نگهبان داشتند، آنها هم بر استانی شدن انتخابات تاکید دارند چون که در تاییدصلاحیتها از شرکتکنندههای هجومی، بینام و بیمجموعه جلوگیری میشود. در این حالت شورای نگهبان دستش کاملا باز خواهد بود.
وی با بیان اینکه وقتی انتخابات حزبی باشد، حزب یک لیست میدهد و شورای نگهبان میگوید من از این بیست نفر، هشت نفر را بیشتر تایید نمیکنم و ۱۲ کاندیدای دیگر معرفی کنید، خاطرنشان کرد: با استانی شدن انتخابات، مجموعهها و بخشهای نظارتی کارشان را کامل انجام میدهند. با این قانون بعضی از دکانهای انتخاباتی هم تعطیل میشود. در تایید صلاحیتها عدهای دکان راه انداختند که شما تاییدصلاحیتتان دومرحلهای شده؟ من میروم جواب یا مشروط آن را میگیرم که همه اینها برچیده میشود.
با استانی شدن انتخابات، رانتها نیز برچیده میشود
این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این غلط است که ما تصور کنیم مردم نماینده مجلس را انتخاب میکنند که آب، برق و گاز را درست کند. اگر نمایندگان مردم سیاستگذاریها را کامل انجام میدادند و بر حسن اجرای قوانین نظارت میکردند، این فسادها به وجود نمیآمد اما وقتی نماینده برای این انتخاب شود که کار آب، برق، گاز، بخشداری و استانداری را در مناطق حوزه انتخابیهاش انجام دهد، خودشان هم از رانت استفاده میکنند.
میرزایینیکو به رویکرد برخی از نمایندگان اشاره کرد و ابراز داشت: ما در مجلس، وزیر را میآوریم و از او سوال میکنیم که مسئول اداره فلان شهرستان ما را تغییر بده یا نده یا این کارها را انجام بده یا نده که ما بتوانیم در آن اداره و در آن شهرستان جایگاه داشته باشیم چون فکر دوره بعد را میکنیم اما این طرح حرکت بزرگی است که به کمک آن، این مسائل برچیده میشود. دنیا این مشکلات را حل کرده و ما هستیم که وضعیتی اینچنینی داریم و اتفاقا مشارکتها هم مشخص میشود.
دخالتهای قبیلهای با استانی شدن انتخابات از بین میرود
وی با بیان اینکه ممکن است در دوره اول اجرای این طرح با تردید کمی مواجه شویم، عنوان کرد: انتخاباتهای کشور ما نشان داده که دو قطبی میشود و گاهی نیز سه قطبی میشود. با این طرح، دخالتهای قبیلهای هم از بین میرود یعنی اینکه عدهای بتوانند گروهی ساماندهی کنند که فلان مقدار هزینه کنند، از بین میرود. این بحث مهمی است چراکه در یک منطقه فقط هشت هزار رای، یک نماینده را بالا میآورد، بعد میگویند هشت هزار رای که کاری ندارد این را برایتان میگیرم و افرادی را میآوریم تا رای بدهند.
نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با این طرح اتفاقاتی میافتد که مورد نیاز کشور است، یادآور شد: نکته دیگری که با این طرح اتفاق میافتد، آن است که مردم میفهمند که در استان یا شهرستان خود باید به چه کسی مراجعه کنند. الان یک روز به دفتر امام جمعه، یک روز به دفتر نماینده و روز دیگر به دفتر فرماندار میروند؛ در حالی که باید معلوم شود قوه اجرایی شهرستان، فرماندار و قوه اجرایی استان، استاندار است و باید حتما جوابگو باشند و اگر جوابگو نبودند و نقض قوانین کردند آن وقت دفاتر نمایندهها میتوانند اقدام کنند.
امیدواریم استانی شدن انتخابات سال آینده انجام شود
میرزایینیکو اضافه کرد: تهران در حال حاضر ۳۰ نماینده دارد که اگر به ۳۵ نماینده افزایش پیدا کند، میتواند تمام بخشهای مختلف شهر را بررسی، نظارت و کنترل کنند. ما میتوانیم اینگونه بگوییم که پارلمانهای محلی ما، شوراهای شهر و محل رجوع مردم میشوند. روسای شوراهای شهر یا شوراهای شهرستانها میتوانند ارتباطات مستقیمی را داشته باشند و به امر مردم بپردازند و کارهای جاری را انجام دهند و اینها هم به عنوان مجلس سنا عملا شکل خواهند گرفت.
وی با تاکید بر اینکه امیدواریم و دنبالش هستیم که استانی شدن انتخابات برای سال آینده انجام شود، بیان کرد: استانی شدن انتخابات مجلس هم دقیقا شفافیت انتخابات را به دنبال خواهد داشت.
این نماینده مجلس با اشاره به جایگاه اقلیتهای مذهبی در استانی شدن انتخابات مجلس هم گفت: برای آنان هم خوب میشود و وحدت بین شیعه و سنی هم کاملا اجرا خواهد شد و از این حالت که نماینده باید به اهل سکونت خود رسیدگی کند درمیآید بلکه در این حالت نماینده باید برای کل تصمیم میگیرد.