برای قد بلند شدن فرزندتان بخوانید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز : والدین همواره تمایل دارند فرزندانی قد بلند و رشید داشته باشند و بیشتر آنها در تمام مدت بلوغ فرزندشان مضطرب و نگران هستند که مبادا فرزندشان به قد مطلوب نرسد این نکته را در نظر داشته باشید که به طور کلی میزان رشد قد افراد در درجه اول به وراثت بستگی دارد؛ اما عوامل دیگری نیز در روند رشد قد مؤثر هستند که به آنها اشاره خواهیم کرد؛ قبل از هر چیز به خاطر داشته باشید اثر در استمرار است؛ پس باحوصله راهکارها را به طور مستمر انجام دهید.
این متخصص اطفال بیان کرد: رشد مناسب قد با فعالیتهای بدنی میسر است؛ یکی از عوامل مؤثر در ترشح بسیاری از هورمونها، فعالیت فیزیکی است، فعالیت بدنی مناسب و منظم در افزایش هورمون رشد، تیروئید، پرولاکتین و برخی هورمونهای غدد فوق کلیوی نقش به سزایی دارد و توصیه میشود کودکان روزانه چند ساعت فعالیت فیزیکی (حتی همان شیطنتهای معمولی) داشته باشند.
محتشمی ادامه داد: در سنین نوجوانی، انجام یک فعالیت ورزشی مناسب و مورد علاقه نظیر والیبال یا بسکتبال حداقل سه بار در هفته و هر بار به مدت ۳۰ دقیقه توصیه میشود، با این وجود باید تا زمان بلوغ از ورزشهایی که فشار زیادی به بدن وارد میکنند همانند وزنه برداری و ورزشهای استقامتی خودداری شود.
داروهای افزایش قد
وی افزود: افزایش وزن و چاقی، مقدار هورمون رشد را کاهش میدهد؛ لذا داشتن وزن مناسب در افزایش قد مؤثر است، افزایش قد با رژیم غذایی درست یکی از بهترین راه برای افزایش قد کودک است، استفاده از میوهها و سبزیجات، لبنیات، ماهی و حبوبات در رشد کودکان بسیار مفید است.
این متخصص اطفال تشریح کرد: اگر قد بلند میخواهید شبها بخوابید؛ از دیگر عوامل محرک در ترشح هورمون رشد، خواب شبانه است که مقدار مورد نیاز آن در هر فرد متفاوت است، زمان خوابیدن اهمیت زیادی دارد، زیرا هورمون رشد در آغاز و نیمههای شب ترشح میشود و طبیعی است کودک و نوجوانی که دیر به رختخواب برود از میان کافی هورمون رشد بهره نمیبرد.
محتشمی بیان کرد: به طور کلی زمان خواب کافی برای کودک یک تا سه سال 10 ساعت است، کودک سه تا 6سال 10 تا دوازده ساعت خواب، کودک 6 تا 12 سال حدود 10 ساعت خواب، 12 سال به بالا حداقل هشت و نیم تا 9 ساعت باید خواب کافی داشته باشد.
وی یادآوری کرد: بعضی هورمونها و داروهای طبیعی در کودکی و نوجوانی میتواند سبب افزایش رشد قد شود اما مصرف آنها فقط در موارد خاص و تحت نظر پزشک اطفال یا غدد امکان پذیر است زیرا استفاده خود سرانه از این داروها بیشتر از فوایدشان خواهد بود.