اعضای سازمان ملل از ثبات افغانستان حمایت کردند

کدخبر: ۲۵۴۸۵۸
اقتصادنیوز : سفیر افغانستان در سازمان ملل متحد، تروریسم و بنیادگرایی خشونت بار را تهدیدی برای کشور خود و جهان دانست و گفت: مجمع عمومی این سازمان با تصویب قطعنامه، حمایت خود را از ثبات در افغانستان نشان داد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنج شنبه قطعنامه ای را با موضوع «وضعیت افغانستان» با 124 رای موافق، 3 رای ممتنع که روسیه یکی از آنها بود و بدون هیچ مخالفی تصویب کرد.

محمود صیقل پس از این رای گیری درباره اهمیت این قطعنامه اظهار کرد: امروز افغانستان در برابر تروریسم که یک تهدید بین المللی است قرار دارد. تروریسم و بنیادگرایی خشونت بار نه تنها افغانستان، بلکه منطقه و جهان را تهدید می کند.

وی ادامه داد: خوشحالم که جامعه جهانی حمایت خود را از حکومت، مردم و برنامه های افغانستان اعلام کردند. این اقدام را اقدامی مثبت می دانم و قطعنامه نشان می دهد که اکثریت قاطع کشورها عضو سازمان ملل متحد، از افغانستان در مبارزه با تروریسم و مبارزه آنها برای ایجاد یک کشور باثبات و پیشرفته حمایت می کنند.

خبرنگار ایرنا پرسید در اظهارات پیش از رای گیری در سازمان ملل از مذاکرات افغان-افغان به رهبری افغان صحبت کردید در حالی که شاهد هستیم زلمای خلیل زاد به منطقه و کشور شما سفر کرده و با طالبان مذاکره می کند.

سفیر افغانستان در سازمان ملل با رد این مساله گفت: در راس فرایند صلح افغانستان، دولت ما قرار دارد اما همان گونه که در طول 18 سال گذشته بازیگران مختلفی در افغانستان داشته ایم، هر کدام به نوبه خود تلاش می کنند تسهیلاتی را برای مذاکرات مستقیم بین حکومت افغانستان و طالبان فراهم کنند.

صیقل تلاش زلمای خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان را در همین راستا ارزیابی کرد.

وی درباره دلیل مخالفت روسیه با این قطعنامه و رای ممتنع آنها هم اظهار کرد: در سه مورد رضایت آنها کسب نشده بود، یکی از آنها این بود که می خواستند کنفرانس اخیری که در مسکو ترتیب داده بودند را در این قطعنامه لحاظ کنند و از اهمیت خاص برخوردار شود.

سفیر افغانستان در سازمان ملل متحد توضیح داد: اما آن کنفرانس مشکلات خاصی داشت که یکی از آنها، سفر پنج عضو طالبان بود که چهار نفر آنها در لیست تحریم سازمان ملل قرار داشتند و روسیه برای سفر آنها از سازمان ملل درخواست مجوز نکرده بود.

صیقل یادآور شد: تمام کنفرانس و سفر غیرقانونی بود و رژیم تحریم های سازمان ملل متحد هم نقض شده بود و ما پیشتر هم به اطلاع آنها رسانده بودیم.

وی خاطرنشان کرد: وقتی طالبان به مسکو آمده بودند همچنان در فکر تاسیس امارت اسلامی خود بودند تا اینکه به فکر صلح باشند و تمام صحبت های آنها هم در همین راستا بود. از حکومت افغانستان به صورت رسمی کسی حضور نداشت و تنها برخی از اعضای شورای صلح افغانستان به این کنفرانس رفته بودند. این هیات هم پس از بازگشت، نارضایتی خود را از این کنفرانس اعلام کرد. 

خبرنگار ایرنا پرسید آمریکا ایران را به حمایت از طالبان متهم می کند، موضع شما چیست؟

سفیر افغانستان در سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه روابط ایران و افغانستان بسیار خوب است، گفت: اطلاع دارید که استفاده از بندر چابهار حتی از تحریم های آمریکا خارج شد که یک تحول مثبت است و امیدوارم در همین راستا کار کنیم.

صیقل افزود: فکر می کنم که واشنگتن می فهمد که افغانستان و ایران دو کشور همسایه هستند و شواهد نشان می دهد که به این مساله احترام قایل هستند.

وی با بیان اینکه درباره اتهام پمپئو علیه ایران، «به شخصه چیزی نشنیده ام»، یادآور شد: در این قطعنامه یک پاراگراف جدید با در نظر داشتن موقعیت حساس افغانستان اضافه شده است و آن هم، ضرورت جدی برای همکاری بین کشورهای منطقه و فرامنطقه برای پذیرش افغانستان به عنوان یک نقطه همکاری مثبت و به دور از رقابت های منفی ای که در منطقه و جهان وجود دارد، است.

سفیر افغانستان در سازمان ملل متحد تاکید کرد: این کار هم به دو دلیل انجام شده است، نخست 40 سال است که مردم افغانستان خون داده اند. در دهه 80 روسیه به خاطر جنگ سرد و همین رقابت ها و در دهه 90 هم از همسایه جنوبی به خاطر رقابت هایی که در منطقه و هند وجود دارد، ایجاد شد.

صیقل تصریح کرد: از همه می خواهیم وقتی که درباره افغانستان فکر می کنند لطفا رقابت های بین کشورهای منطقه و فرامنطقه را به افغانستان نیاورند. میلیون ها نفر به خاطر همین رقابت های منطقه ای در افغانستان کشته شده اند. 

وی با بیان اینکه موقعیت ژئواستراتژیک افغانستان به دلیل قرار گرفتن بین آسیای مرکزی، شرق دور و شرق نزدیک بسیار حساس است، اظهار کرد: این موقعیت سرزمینی حکم می کند روحیه همکاری بین کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای زیاد شود و اختلاف هایی که در جاهای دیگر دارند را به افغانستان نکشانند.

سفیر افغانستان در سازمان ملل متحد ابراز امیدواری کرد این کشور به سکوی همکاری برای کشورهای منطقه و فرا منطقه تبدیل شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید