واکنش معترضان به سخنان دیشب مکرون؛ عقبنشینی جواب نداد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر؛ هر چند «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع کشورش با نمایندگان اتحادیه های مختلف کارگری دیدار و وعده های را به مردم داد اما سندیکای اتحاد ملی دبیرستانیها در پی سخنان امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه روز سه شنبه را «سهشنبه سیاه» اعلام کردند و دست به اعتصاب زدند.
یورو نیوز در این رابطه می نویسد: حدود یک هفته است که دبیرستانی ها و دانشجویان در ادامه جنبش جلیقه زردها، کلاسهای برخی دبیرستانها و دانشگاهها را تعطیل کردهاند و دست به اعتصاب و راهپیمایی می زنند. با اینکه مشارکت در اعتصاب روز دوشنبه کاهش یافته بود (اعتصاب ۱۲۰ دبیرستان در روز دوشنبه در مقایسه با ۴۰۰ دبیرستان در هفته گذشته) با این حال یک سندیکای دبیرستانی خواهان ادامه اعتراضات در روز سه شنبه شده است.
ناتان لوپوتیه دبیر اتحادیه ملی دبیرستانی ها گفته است هدف سازماندهی «سهشنبه سیاه» این است که نشان دهیم آنچنان که ژان میشل بلانکه وزیر آموزش فرانسه می گوید، ما در اقلیت نیستیم.
او پیش بینی کرده است که دهها دبیرستان در پاریس بسته شوند و هنگام ظهر تظاهرات بزرگی به سمت وزارت آموزش برگزار شود. وی همچنین گفته است در شهرهای دیگر مانند تولوز، لیون، دیجون ودیگر شهرها دبیرستانیها روز سهشنبه دست به اعتراض می زنند.
سندیکای اتحاد ملی دبیرستانی ها خواستار حذف سیستم گزینشی برای دانشگاهها و اصلاحات مرتبط با دیپلم پایان دبیرستان شده است که قرار است از سال ۲۰۲۱ اجرا شود. آنها همچنین خواستار مجانی شدن کتابهای درسی و حمل و نقل عمومی برای دبیرستانی ها شدهاند. این سندیکا همچنین گفته است که ما نگران کاهش قدرت خرید مردم هستیم که موضوعی است که به همه از جمله دبیرستانی ها مربوط می شود.
واکنش احزاب سیاسی به سخنان ماکرون
تمهیداتی که ماکرون دوشنبه شب برای آرام کردن اعتراضات جلیقه زردها اعلام کرد در کلیت خود از سوی چپها و راستهای فرانسه ناکافی ارزیابی شده است.
«رئیس جمهور ثروتمندان»، «پرت و ناآگاه از جامعه» که «خرده چیزی به فرانسویها پیشنهاد می کند» و نمی خواهد جهت سیاستهایش را تغییر دهد از جمله کلماتی بود که گروه های سیاسی مخالف دولت در واکنش به سخنان ماکرون علیه او استفاده کردند.
جناح راست افراطی فرانسه به رهبری مارین لوپن، ماکرون را پرت و ناآگاه از جامعه ارزیابی کرده است که حاضر نیست مدل اقتصادی سیاسی مورد نظرش را تغییر دهد. مارین لوپن گفته است که مدل ماکرون که شامل «جهانی شدن وحشی»، «رقابت ناعادلانه»، «مبادلات بازار آزاد گسترده» و «مهاجرت وسیع» است، پیامدهای اجتماعی و فرهنگی برای فرانسه دارد و این مدل است که باید تغییر کند.
واکنش جلیقه زردها
اگرچه برخی از جلیقه زردها تمهیدات ماکرون را «اولین قدم مثبت» ارزیابی می کنند اما بیشتر جلیقه زردهایی که با روزنامه لوموند صحبت کردهاند می گویند که از صحبتهای رئیس جمهوری ناامید شدهاند. آنها می گویند منتظر اقدام واقعی هستند و برای همین به اعتراضشان ادامه خواهند داد.
منشور جلیقه زردها
اعتراضات جلیقه زردها در فرانسه وارد پنجمین هفته خود شده و در این میان تصویری در رسانه های اجتماعی منتشر شده که از آن با عنوان منشور جلیقه زردها یاد می شود. این منشور در ۴ بخش و ۲۵ بند آماده شده و آنگونه که در رسانه های اجتماعی مشخص است بر روی یک جلیقه زرد نوشته شده است.
بندهای این منشور به شرح زیر است:
الف. اقتصاد اشتغال
۱ . در قانون اساسی درج شود که دولت نمی تواند بیش از ۲۵ درصد از شهروندان مالیات بگیرد
۲. افزایش ۴۰ درصدی دستمزدها
۳. افزایش استخدام در بخش دولتی
۴. برنامه ریزی برای ساخت ۵ میلیون مسکن اجتماعی
۵. مقابله با انحصار گرایی بانکها
۶. لغو بدهی ها
ب. سیاست
۷. نوشتن یک قانون اساسی جدید
۸. ممنوع کردن لابی ها وشبکه های نفوذ
۹. خروج از اتحادیه اروپا
۱۰. استرداد ۸۰ میلیارد یورو فرار مالیاتی که هر سال در بورس اتفاق می افتد
۱۱. توقف فوری خصوصی سازی ها و پس گرفتن اموال عمومی
۱۲. جمع آوری دستگاه های خودکار جریمه بیهوده از جاده ها
۱۳. حذف ایدئولوژی از نظام آموزش و پرورش
۱۴. چهار برابر کردن بودجه اختصاصی برای تامین عدالت اجتماعی
۱۵. شکستن انحصار رسانه ای
۱۶. تضمین آزادی شهروندان
ج. بهداشت و محیط زیست
۱۷. وادار ساختن تولید کنندگان به تامین قطعات به مدت ده سال جهت مقابله با کهنگی تعمدی
۱۸. ممنوع کردن تجاری سازی بطری های پلاستکی و سایر مواد بسته بندی آلاینده
۱۹. مقابله با نفوذ فزاینده لابراتورهای دارویی
۲۰. ممنوع کردن محصولات دستکاری شده ژنتیکی ، کودهای سرطان آور و...
۲۱. باز صنعتی سازی کشور به منظور کاهش واردات و آلودگی
د. ژئوپلتیک
۲۲. خروج فوری از ناتو
۲۳. توقف غارت و مداخله سیاسی و نظامی در افریقا
۲۴. جلوگیری از مهاجرت هایی که امکان پذیریش و ادغام آنها برای ما وجود ندارد
۲۵. احترام به معاهده ها و حقوق بین الملل