یک گوشی ایمن چه قابلیت‌هایی باید داشته باشد؟

کدخبر: ۲۵۵۸۸۰
​اقتصاد نیوز:امروزه با توجه به اطلاعات شخصی و حساسی که در گوشی های هوشمند نگهداری می‌شوند، موضوع امنیت بسیار مهم است. در این مطلب قصد داریم به معرفی ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی بپردازیم که یک گوشی ایمن باید از آن برخوردار باشد.
یک گوشی ایمن چه قابلیت‌هایی باید داشته باشد؟

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از گجت نیوز، در دنیای امروز، گوشی های هوشمند به همراه همیشگی مردم تبدیل شده و نقش پررنگی در زندگی ما دارند. همه‌ی ما حجم زیادی از اطلاعات شخصی، از جمله عکس، ویدیو، ایمیل‌، شبکه‌های اجتماعی، اطلاعات بانکی و پیام‌ها را در گوشی‌های خود نگهداری می‌کنیم؛ بنابراین امنیت گوشی و محافظت از اطلاعاتمان در برابر سرقت احتمالی، حملات هکرها و هرگونه سوءاستفاده از آن‌ها، اهمیت بسیار زیادی دارد. به این ترتیب، تمام کاربران به دنبال این هستند که یک گوشی ایمن داشته باشند و شرکت‌های مختلف نیز سعی می‌کنند به این نیاز کاربران پاسخ بگویند.

گوشی ایمن

اما یک گوشی ایمن چه قابلیت‌هایی باید داشته باشد و به بیان دیگر، یک گوشی هوشمند باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد تا خیالمان از امنیت اطلاعات موجود در آن راحت شود؟ در ادامه قصد داریم به چند ویژگی مهم گوشی ایمن اشاره کنیم:

1. آپدیت‌های امنیتی

هکرها همیشه با استفاده از روش‌های جدید به دنبال دسترسی به اطلاعات گوشی های هوشمند هستند و در همین راستا، حفره‌های امنیتی زیادی کشف می‌شود. شرکت گوگل، کارشناسان و متخصصانی را به‌کار گرفته تا به سرعت این حفره‌های امنیتی را شناسایی کنند. به این ترتیب، گوگل سعی می‌کند به سرعت، به‌روزرسانی‌های امنیتی را برای اندروید عرضه کند و شرکت‌های تولیدکننده گوشی های هوشمند نیز این آپدیت‌ها را با محصولات خود همگام و عرضه می‌کنند. یک گوشی ایمن باید این آپدیت‌های امنیتی را به سرعت دریافت کند، چرا که در صورت آپدیت نشدن گوشی، احتمال نفوذ هکرها بسیار زیاد می‌شود.

گوشی ایمن

آپدیت های امنیتی به طور یکسان برای همه گوشی‌ها عرضه نمی‌شود و هر برندی، گوشی های خود را به میزان متفاوتی تحت پوشش به‌روزرسانی‌ها قرار می‌دهد. گوشی های جدیدتر و بالارده تا مدت بیشتر و با سرعت بهتری آپدیت های امنیتی را دریافت می‌کنند، اما برخی شرکت‌ها در ارائه‌ی این به‌روزرسانی‌ها خوب عمل نمی‌کنند. طبق اطلاعات به دست آمده، گوشی هایسامسونگ، گوگل پیکسل، بلک بری و تا حدودی هم هواوی در این زمینه عملکرد بهتری نسبت به محصولات سایر برندها دارند.

بنابراین اگر می‌خواهید یک گوشی ایمن داشته باشید، سعی کنید موبایلی را بخرید که به صورت منظم و تا مدت بیشتری به‌روزرسانی‌های امنیتی را دریافت کند.

2. نرم افزارهای امنیتی یا آنتی ویروس‌ها

امروزه حمله‌های هکری و تعداد بدافزارها در حال افزایش است و ویروس‌های مختلفی از روش‌های گوناگون وارد گوشی های هوشمند می‌شود. برای مقابله با این بدافزارها و ویروس‌ها و حملات هکری، پیشنهاد می‌شود حتما یک نرم افزار امنیتی یا آنتی ویروس در گوشی خود نصب کنید. در واقع گوشی موبایلی که یکی از نرم افزارهای Mobile Security را نصب داشته باشد، گوشی ایمن تری خواهد بود. در حال حاضر، نرم افزارها و آنتی ویروس‌های متنوعی وجود دارد که شما می‌توانید آن‌ها را از طریق سایت‌ها و فروشگاه‌های معتبر دانلود و نصب کنید.

گوشی ایمن

3. پلتفرم‌های امنیتی

برخی شرکت‌های تولیدکننده گوشی های هوشمند تلاش می‌کنند با توسعه‌ی پلتفرم‌های امنیتی، به حفظ امنیت اطلاعات گوشی کاربران کمک کنند. پلتفرم‌های امنیتی به شما کمک می‌کنند اطلاعات مهم و شخصی خود را در یک فضای ایزوله و امن ذخیره کنید تا حتی در صورت دزدیده شدن گوشی‌تان، نگران دستیابی سارقان به اطلاعات مهم موجود در گوشی نباشید.

یکی از قدرتمندترین پلتفرم های امنیتی موبایل، پلتفرم سامسونگ ناکس (Samsung Knox) است. ناکس، یک پلتفرم امنیتی اندروید است که به‌طور پیش‌فرض در گوشی های سامسونگ نصب شده و به کاربران کمک می‌کند تا ایمیل‌ها و برنامه‌های کسب‌وکار خود را به طور امن در دسترس داشته باشند و همچنین از ابزارهای قدرتمند برای پیدا کردن از راه دور، قفل کردن یا پاک کردن اطلاعات دیوایس خود استفاده کنند. سامسونگ ناکس، تمامی اطلاعات ذخیره شده را رمزگذاری می‌کند و فضای ایزوله‌ای را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که داده‌های درون آن به شکل محرمانه‌ای نگهداری می‌شوند.

گوشی ایمن

شرکت سامسونگ همچنین اپلکیشن جدیدتر Secure Folder را ارائه داده که بر مبنای پلتفرم ناکس توسعه پیدا کرده و فضایی در حافظه گوشی هوشمند می‌سازد تا کاربران بتوانند اپلیکیشن‌ها و اطلاعات مهم خود را در آن ذخیره کنند.

4. سیستم های امنیتی بیومتریک و غیر بیومتریک

در گوشی های هوشمند امروزی، انواع سیستم های قفل‌گذاری بیومتریک و غیر بیومتریک حضور دارند تا کسی غیر از صاحب گوشی، نتواند به اطلاعات درون آن دسترسی داشته باشد. در ابتدا، بیشتر گوشی‌ها فقط دارای سیستم‌های قفل‌گذاری غیر بیومتریک مانند انتخاب رمز عبور (Password) و الگوهای قفل‌گذاری (Pattern) بودند، اما با توجه به این که دور زدن و هک کردن این سیستم‌ها راحت بود، اکنون شاهد حضور گسترده‌ی سیستم های امنیتی بیومتریک هستیم.

در حال حاضر سه نوع سیستم امنیتی بیومتریک در گوشی های هوشمند به‌کار گرفته شده است: سنسور اثر انگشت (Fingerprint Sensor)، فناوری تشخیص چهره (Face Recognition) و اسکنر عنبیه چشم (Iris Scanner).

گوشی ایمن

بین سیستم های امنیتی بیومتریک، سنسور اثر انگشت سابقه بیشتری دارد و پس از آن شاهد معرفی فناوری تشخیص چهره و اسکنر عنبیه چشم در گوشی های امروزی بودیم. همچنین سازندگان گوشی های هوشمند تلاش می‌کنند تا به یک سیستم امنیتی اکتفا نکنند و چند نوع از آن‌ها را در محصولات خود قرار دهند تا هم گوشی امنیت بیشتری داشته باشد و هم کاربران از حق انتخاب بیشتری بهره‌مند شوند. اگر می‌خواهید یک گوشی ایمن داشته باشید، مدلی را انتخاب کنید که سیستم امنیتی بیومتریک و غیر بیومتریک کافی و باکیفیتی داشته باشد.

علاوه بر موارد ذکر شده، شما برای این که یک گوشی ایمن داشته باشید و از گوشی خود در برابر بدافزارها، حملات هکری و سرقت اطلاعات محافظت کنید، باید علاوه بر انتخاب یک گوشی مناسب، برخی توصیه‌های امنیتی را رعایت کنید؛ از جمله این که از روت یا جیلبریک کردن گوشی خودداری کنید و هیچ‌گاه اپلیکیشن‌ها را از فروشگاه‌ها و سایت‌های غیرمعتبر دانلود و نصب نکنید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید