سمینار صلح و ثبات در غرب آسیا؛

ایران: کشورهای منطقه باید بپذیرند که به جای رقابت همکاری کنیم

کدخبر: ۲۵۶۹۳۱
اقتصادنیوز؛ غلامحسین دهقانی، معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت خارجه ایران در سمینار «صلح و ثبات در غرب آسیا؛ یک منطقه، یک سرنوشت» تصریح کرد: از هر ابزار ممکن برای ممانعت از دستبرد آمریکایی ها به اموال و دارایی های ایران در سراسر دنیا استفاده کرده و می کنیم.
ایران: کشورهای منطقه باید بپذیرند که به جای رقابت همکاری کنیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ غلامحسین دهقانی در سمینار صلح و ثبات در غرب آسیا؛ یک منطقه، یک سرنوشت که صبح روز دوشنبه در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی برگزار شد، گفت: برخی اقداماتی که معدود قدرت‌های فرامنطقه‌ای در راستای تامین امنیت و منافع‌شان انجام می‌دهند تعریف از جمله عواملی است که ایران به عنوان یک عامل امنیت‌زدا و مانع نظم درون‌زا در منطقه می‌داند.

وی افزود: چالش بسیار جدی و عمیق این است که قدرت‌های نامتوازن را چگونه با هم جمع کرد به طوری که از یک سو بتوان تاثیرگذاری منفی کشورهای فرامنطقه‌ای بر نظم منطقه ای را کاهش داد و از سوی دیگر نقش خودمان را افزایش دهیم.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه در ادامه به مساله فلسطین اشاره کرد و افزود: ۷۰ سال است منطقه با این مشکل مواجه است و یک بحران جدی به منطقه ما تحمیل شده که از عوامل بحران زا و امنیت زدا در منطقه و همیشه به عنوان مسئله جدی امنیتی در غرب آسیا مطرح بوده است.

این مقام وزارت خارجه وجود سلاح‌های خطرناک کشتار جمعی در رژیم صهیونیستی را از مشکلات دیگر منطقه دانست و گفت: این در حالی است که منافع این رژیم در  بیرون منطقه تعریف می‌شود و امنیت و ثبات در منطقه تعریف نمی‌شود.

دهقانی ادامه داد: در منطقه غرب آسیا یکی از سه کشوری که خارج از ان‌پی‌تی هستند رژیم صهیونیستی است که هیچ گونه نظارتی را نپذیرفته و نمی پذیرد و انواع سلاح‌های میکروبی شیمیایی را در اختیار دارد و در هیچ کدام از کنوانسیون ها عضو نیست.

معاون ظریف مساله دیگر در منطقه را استفاده ابزاری از تروریسم و افراط گرایی دانست و گفت: در چند سال گذشته منطقه ما به طور جدی با استفاده ابزاری از تروریست ها توسط کشورهای منطقه و فرامنطقه مواجه بوده که مظهر آن داعش و گروه‌های دیگری است که در منطقه حضور دارند. مستندات زیادی وجود دارد که چگونه به این ها کمک شده و الان هم تلاش می شود این ها حفظ شوند تا منافع نامشروع برخی قدرت ها را تامین کنند.

دهقانی ادامه داد: گروه‌های تروریستی تلاش کردند برخی کشورها در منطقه را تجزیه و به دولت‌های مرکزی فشار بیاورند که مشابه این اقدامات را در سوریه می بینیم اما در این امر موفق نبودند.

وی اظهار کرد: کشورهای منطقه هر یک تعریفی برای امنیت در منطقه دارند و با هدف خرید امنیت، بسیاری از کشورهای منطقه به خصوص در حوزه خلیج فارس تلاش می کنند با کشورهای فرامنطقه ای به ویژه با آمریکا قراردادهای امنیتی امضا کنند و این نشان دهنده نگاه این کشورها به بیرون است.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: همه این عوامل کمک می کند به اینکه شرایط و زیست بومی ای به وجود آید که نتوان به راحتی به طرف ایجاد نظم درون زا و با دوام حرکت کرد.

 

دهقانی درباره نگاه ایران به منطقه خاطرنشان کرد: آنچه آقای ظریف و آقای رئیس جمهور هم در سخنرانی هایشان بارها مطرح کرده‌اند این است که ما باید نگاه بازی با حاصل جمع صفر را در منطقه تغییر دهیم و کشورها در منافع یکدیگر شریک شوند و برای دیگران هم سهمی قائل شوند.

وی ادامه داد: اینکه چگونه می‌توان کشورهایی که به هم اعتماد ندارند و مرتب هم بی اعتمادی از بیرون به آنها و منطقه شان تزریق می‌شود را دور هم جمع کرد امر مهم و سختی است. باید ببینیم چطور می‌شود این ذهنیت را در کشورهای منطقه تغییر داد و شبکه امنیتی منطقه ای ایجاد کنند.

معاون ظریف گفت: کشورهای منطقه باید این را بپذیرند که به جای اینکه با هم رقابت کنیم، بپذیریم که با هم کار کنیم، امری که در چند دهه گذشته اروپایی ها به آن رسیدند.

دهقانی افزود: جبر جغرافیایی به ما دیکته می‌کند که باید با هم همزیستی داشته باشیم. در سال های گذشته با وجود سیاست های بسیار خصمانه عربستان و اقداماتی که بعضاً غیر قابل باور است و هر دشمنی و شیطنت بیش از حد تصور را داشته اند و دشمنی‌های که صورت می‌گیرد، با همه اینها همیشه مسئولان کشور گفته اند که آماده مذاکره برای رسیدن به نظم منطقه‌ای هستیم. در این مورد ایده ای تحت عنوان "امنیت شبکه ای" نیز طرح شد و آقای ظریف هم به آن اشاره کردند مبنی بر اینکه با یکدیگر هم افزایی و مشارکت داشته باشیم و مبنای همکاری هم اصول منشور ملل متحد یعنی برابری دولت‌ها و اصل عدم توسل به زور و دخالت در امور یکدیگر باشد.

وی عمده عامل بازدارنده در تحقق چنین ایده ای را دخالت عوامل خارجی در منطقه و باقی ماندن مشکل اشغال فلسطین دانست و گفت: تا این دو مساله به صورت قوی در منطقه ما تاثیرگذار هستند، شکستن این بن بست و ورود به صحنه همکاری‌ها و گفتگوی منطقه ای در خلیج فارس سخت است. متاسفانه وابستگی متقابل میان کشورها منطقه وجود ندارند. در سال های گذشته افغانستان و عراق و تا حدودی آسیای میانه ارتباطاتی برقرار کردند ولی این باید افزایش یابد و برای این کار باید دو مولفه را مورد توجه  قرار داد؛ کاهش دخالت خارجی و افزایش اعتماد متقابل. اینها به ایجاد یک نظم جدید که ایران در آن نظم جدید نقش بهتری نسبت به گذشته خواهد داشت منجر می شود.

از هر ابزاری برای ممانعت از دستبرد آمریکا به اموال ایران استفاده می‌کنیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ غلامحسین دهقانی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امو خارجه کشورمان امروز (دوشنبه) در حاشیه سمینار «صلح و ثبات در غرب آسیا ؛ یک منطقه و یک سرنوشت» در جنع خبرنگاران در مورد تلاش آمریکا برای پرداخت غرامت از اموال مسدود شده ایران در این کشور و پیگیری حقوقی ایران در این زمینه گفت: آمریکایی‌ها طی چند دهه گذشته به خصوص دهه اخیر نشان دادند که به هیچ یک از مقررات بین‌المللی و همچنین تعهدات دوجانبه با دیگر کشورها نیز پایبند نیستند.

وی افزود: دولت جدید آمریکا نیز همه اصول و مقررات حقوق بین‌الملل را زیر پا گذاشته و اقداماتی هم که در ارتباط با اتهام زنی به ایران انجام دادند و الان تشدید کردند، کارهایی است که در داخل خودشان انجام می دهند و تصویب این قوانین از هیچ نظر، جایگاه و وجه حقوقی و قانونی هم ندارد که به آن استناد کنند و اموال جمهوری اسلامی را مورد تعرض قرار دهند.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: ما از هر ابزاری که ممکن باشد و بتوانیم مانع شویم که اینها به اموال و دارایی های ایران در سراسر دنیا دستبرد بزنند استفاده کرده و هم مرکز حقوقی ریاست جمهوری و سایر نهادهای مرتبط این کار را انجام داده و ‌خواهند داد.

وی گفت: درباره اینکه به دادگاه مشخصی استناد و به آن دادگاه مراجعه کنیم، در بحث مواردی (کیس هایی) که ممکن بود بتوانیم مراجعه کنیم که دو کیس (مورد) بود یکی در ارتباط با مصادره اموال بانک مرکزی بود و همینطور بحث خروج آمریکا از برجام که به دیوان بین المللی دادگستری مراجعه کردیم که درباره برجام قرار موقت صادر شد و مورد دیگر در دست بررسی دیوان است و باید رای صادر کند.

دهقانی خاطرنشان کرد: راه‌های مختلف را بررسی می‌کنیم و از هر راه حقوقی که امکان داشته باشد تلاش می کنیم مانع این قضیه شویم، ولی آنها به هر وسیله ای متوسل می شوند که علیه ایران اقدام کنند، ولی اینکه در عمل چقدر بتوانند این کار را صورت بدهند، خیلی از آرایی که صادر می کنند در عین اینکه مبنایی ندارد، راهی هم برای پیشبردش ندارند که بخواهند جلو ببرند و احیانا اموالی را مصادره کنند.

وی بیان کرد: این اتهامات هیچ مبنایی ندارد و اینها تصمیم داخلی آمریکاست.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت خارجه در مورد دیپورت تعدادی از اتباع ایرانی از گرجستان هم گفت:‌این موضوعات در بحث کنسولی و ایرانیان وزارت خارجه است و خیلی به معاونت حقوقی ارتباطی ندارد.

وی افزود: همکاران ما در معاونت کنسولی و ایرانیان اقداماتی را در این خصوص صورت داده اند از جمله احضار سفیر گرجستان و دوستان ما پیگیری های لازم را صورت دادند و کوتاهی در این زمینه نشده است.

دهقانی بیان کرد: باید بدانیم که همیشه برای طرح ادعای حقوقی باید مستندات داشت.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید