ترتیبات قدرت در منطقه در حال تغییر است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ حسین خانزادی روز دوشنبه در آیین افتتاح نمایشگاه بین المللی دریایی جمهوری اسلامی ایران در کیش با تشریح ویژگیهای جغرافیایی و موقعیت راهبردی کشورمان در جهان و منطقه خاورمیانه گفت: این منطقه به دلیل وجود آبراه ها، گستره های آبی، ارتباط و پیوستگی بین سه قاره جهان، دارابودن غنی ترین منابع انرژی و اشراف بر تجارت جهانی کالا، می تواند کانون تولید قدرت، ثروت و منزلت، و روند سازی باشد و در این میان کشور ما از ظرفیت گذرگاهی ارزشمند در حوزه زمینی، دریایی و هوایی و قلمرو وسیع، مرزهای گسترده دریایی، و فرهنگ غنی و ارزشمندی برخوردار است که باید از این ظرفیتها استفاده کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، ویژگی های ژئوپلیتیکی ایران را بستری مهم در اقتدار کشور و صلح پایدار در منطقه دانست و افزود: این ویژگیها مانعی بزرگ برای دشمنان است به همین جهت تلاش ها و تحریمهای آنان همواره با شکست مواجه و این منطقه با حضور جمهوری اسلامی ایران تبدیل به منطقه ای ظرفیت ساز شده که در تعامل و همگرایی با همسایگانش صلح پایدار را رقم خواهد زد.
حسین خانزادی افزود: ترتیبات قدرت در منطقه در حال تغییر است و ایران به یکی از قدرت های تاثیر گذار منطقه تبدیل شده و از دیگر سو، ظهور و بروز پدیده بیداری کشورها که ورود آنها به عرصه دریایی و آگاهی آنها از منافع دریایی شان را در پی داشته است، زمینه افول قدرتهای فرامنطقهای را فراهم کرده است.
'خانزادی' در ادامه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم توجه به سواحل و دریا یادآوری کرد: تاکید مقام معظم رهبری بر اهمیت دریاها، وظیفه ما را افزایش میدهد و سیاستگذاران باید بدانند که امروز در قبال منطقه و جهان چه تکلیفی داریم و چگونه باید عمل کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: توجه به آینده و امنیت دریایی منطقه، بار مسئولیت ما را سنگین تر می کند، فناوری در عرصه دریا در حال تغییر و تحول است و امروز این فناوری در اختیار کشورهای مختلف قرار گرفته است و حضور کنشگران مختلف در عرصه آبها، ترتیبات امنیتی جدیدی را در منطقه رقم می زند و این بدان معنا است که قدرتهای فرامنطقه ای دیگر نمیتوانند خواست خود را به دیگران دیکته کنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: احیای تمدن دریایی راه حل بسیاری از مشکلات کشور به ویژه اقتصادی است و با توجه به توسعه سواحل کشور و اقتصاد دریا ، ساحل و تامین امنیت پایدار آنها می توان شهر های ساحلی را توسعه داد.
حسین خانزادی افزود: همگرایی داخلی با ارگان ها، کلید طلایی تحول سازی در منطقه است و تجربه چیزهایی که تاکنون به سراغشان نرفته ایم زمینه ساز بسیاری از تحولات خواهد بود.
خانزادی گفت: موضوع گرم شدن کره زمین و ضعف کارکرد نهادهای بینالمللی از عوامل مهم و پیچیده موثر بر امنیت دریایی در آینده است ، امروز همانطور که مشاهده میکنیم، کشورهایی که دیگران را به عضویت در این نهادها ترغیب میکردند در حال خروج از این نهادها هستند و این نشان می دهد که به کارکرد این نهادها نمی توان تکیه کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان با بیان اینکه ایران اسلامی امروز برای ایجاد ترتیبات امنیتی مطلوب، باید ظرفیتهای ژئوپلیتیکی خود را در سواحل فعال کند افزود: ایران اسلامی باید امروز با استفاده از ظرفیتهای دانشی و صنعتی و همچنین بهره گیری از مزیتهای ژئوپلیتیکی و شکل گیری دوباره تمدن دریایی به عنوان یک قدرت اثرگذار در منطقه و جهان ضمن تولید روند در منطقه به عنوان یک قدرت هدایتگر، ایجاد همگرایی کند.
نمایشگاه بین المللی دریایی جمهوری اسلامی ایران با حضور 240شرکت داخلی و 15 شرکت خارجی و با هدف معرفی آخرین دستاوردها وتوانمندی های صنعت دریایی و دریانوردی ایران و ارائه فرصت های سرمایه گذاری در حوزه های دریایی، بندری ، فراساحلی تا 28 آذر درجزیره برپا خواهد بود.
آیین گشایش این نمایشگاه امروز دوشنبه با حضور حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش، غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، امیر دریادار رستگاری مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، هادی حقشناس معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد سعیدی مدیرعامل کشتیرانی کشور، حسین هاشمی تختی نژاد نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان محلی درمرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد.