افشای نقشه عربستان، امارات و بحرین برای اشغال قطر

کدخبر: ۲۵۷۰۵۹
اقتصادنیوز : افسر فرانسوی پس از 22 سال سکوت، برای نخستین بار در مصاحبه با شبکه 'الجزیره' از پشت پرده نقشه عربستان، امارات و بحرین برای اشغال قطر در سال 1996 پرده برداشت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا ،،«پائول باریل» افسر سابق فرانسوی که رهبری گروه عملیات برای اشغال قطر در سال 1996 میلادی را برعهده داشت، گفت: سران عربستان، امارات و بحرین به صورت مستقیم از عملیاتی که وی مسئولیت اجرای آن را بر عهده داشت، حمایت می کردند.

وی افزود: امارات در این عملیات نقش اساسی و کلیدی برعهده داشت به گونه ای که تیم عملیات در یک هتل در ابوظبی اسکان داده شدند و تسلیحات مورد نیاز آنان در همین هتل انبار شده بود.

باریل در ادامه گفت: برای مخفی ماندن عملیات، شخص «محمد بن زاید» ولیعهد کنونی ابوظبی که در آن زمان مسئولیت نیروهای مسلح امارات را برعهده داشت، گذرنامه های اماراتی در اختیار گروه قرار داد.

باریل در مورد افراد تیم عملیاتی خود گفت: 40 نفر از اعضای تیم را افسران عالیرتبه و زبده فرانسوی تشکیل می دادند.

وی همچنین افزود: بحرین در زمینه شنود اطلاعاتی، کمک شایانی به تیم عملیات کرد و یک مرکز ویژه را برای همین منظور اختصاص داد، عربستان هم تعدادی از شبه نظامیان قبایل را برای انجام عملیات در نظر گرفته بود.

وی اشاره ای هم به نقش مصر در این عملیات کرد و گفت: این کشور سلاح های سنگین را برای انجام عملیات در اختیار قرار داد.

این افسر سابق نظامی با اشاره به عملیات مخفیانه ای که خود شخصا آن را در ابتدای سال 96 میلادی انجام داده بود، گفت: از طریق دریا خود را به دوحه رساندم و از مکان های هدف مانند خانه امیر قطر، ساختمان تلویزیون رسمی و همچنین تعدادی از مراکز امنیتی این کشور عکسبرداری کردم.

وی افزود: برای این عملیات چیزی در حدود 200 میلیون دلار هزینه شد، 20 میلیون از این هزینه ها برای به کارگیری نیروهای نظامی از کشور چاد خرج شد.

باریل در ادامه گفت: چنانچه این عملیات اجرایی می شد، قطعا شاهد کشتار وسیع در قطر بودیم.

وی در مورد چرایی اجرا نشدن عملیات هم گفت: تماس «ژاک شیراک» رئیس جمهوری سابق فرانسه با او باعث شد تا عملیات متوقف شود.

شیراک خطاب به باریل گفته بود: دست به حماقت نزن.

این افسر فرانسوی در خاتمه گفت: شکست عملیات باعث خشم شدید سران عربستان، امارات و بحرین شد و پس از آن حتی یک بار از سوی نیروهای وابسته به سعودی در رم ایتالیا مورد حمله قرار گرفتم که قصد ترور من را داشتند.

روابط قطر با عربستان، امارات و بحرین همیشه با چالش همراه بوده است، در سپتامبر 1992 تنش روابط بین قطر و عربستان به تجاوز نظامی ریاض به دوحه و تصرف بخش هایی از خاک این کشور منجر شد، سه نفر از نظامیان دو طرف کشته شدند و تاکنون نیز مرزهای بین آنها به طور نهایی تعیین تکلیف نشده است.

همچنین قطر در سال 2005 میلادی، تابعیت قطری حدود چهار هزار نفر از قبیله 'بنی مره' عربستان را لغو و تمامی دارایی‌هایشان را ضبط و آنها را از کشور اخراج کرد.

در 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) نیز چهار کشور عربستان، امارات، مصر و بحرین با متهم کردن قطر به حمایت مالی از تروریسم و روابط نزدیک با ایران ارتباط خود را با این کشور قطع کردند.

این کشورها 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر اعلام کردند که دوحه تاکنون به هیچ یک از این شروط عمل نکرده و معتقد است که تحریم کنندگان هیچ سند قابل قبولی برای تایید ادعای خود ندارند.

قطع روابط با ایران، حماس و ترکیه، خروج نظامیان ترکیه از خاک قطر، بستن شبکه تلویزیونی الجزیره و پرداخت مبالغ کلانی به عنوان جریمه تنها بخشی از این شروط 13 گانه است.

با وجود تلاش‌های کویت و سایر میانجیگران میان دوحه و ریاض، این بحران هنوز حل نشده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید