وزیر اطلاعات در مجلس: سرویسهای امنیتی کشورهای همسایه علیه امنیت کشور وارد عمل شدند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، سید محمود علوی در جریان طرح سوال نماینده میاندوآب در خصوص تمهیدات امنیتی وزارت اطلاعات برای رفع اقدامات مخل امنیت اظهار کرد: شرایط امنیتی امروز ما متفاوت با سالهای گذشته است ما با شرایطی مواجهیم که سرویسهای امنیتی کشورهای همسایه و حتی کشورهای دور دست مستقیم علیه امنیت کشور وارد عمل شدند و از جریانات و گروههای تروریستی با تمام وجود هم به صورت نقدی و هم کالایی و هم آموزشی حمایت تمام عیار میکنند.
وی اضافه کرد: ما سالهایی را پشت سر میگذاریم که یکی از حامیان تروریستها یعنی داعش دولت خود خوانده تشکیل داده بود و تروریستها از مراکز آموزشی مجهز برخوردار بودند و به انبارهای عظیم اسلحههای ارتش سوریه و عراق دست پیدا کرده بودند. امروز هم داعش زمین را از دست داده ولی اسلحه را زمین نگذاشته است.
وزیر اطلاعات در ادامه خاطر نشان کرد: اگر قبلا در جنوب شرقی، شمال غربی یا جنوب غربی کشور تروریستها با یک پیکان وانت و چند اسلحه کلاشینکف وارد میشدند امروز آنها با موتورهای قوی، ماشینهای شاسی بلند، اسلحه تیربار، فشنگ فراوان و توپهای ضد هوایی به مرزها تعرض میکنند. آنها پیش از این آموزشهای ابتدایی چریکی و نظامی میدیدند و الان علاوه بر آن آموزش اطلاعاتی هم میبینند که چطور ارتباطات تماس، رفت و آمد و قرار خود را از دید منابع اطلاعاتی پنهان کنند.
علوی در ادامه خاطر نشان کرد: ما با شرایطی مواجهیم که مستقیما سرویس رژیم صهیونیستی با تمام توان وارد عمل شده، تیمهای تروریستی را ساماندهی میکند و با حمایت آمریکا جریانهای مختلف ضد انقلاب به هم نزدیک میشوند. در یکی دو سال اخیر بیش از ۶۶ همایش، نشست و هماندیشی بین جریانهای مختلف قومی و ضد انقلابی برگزار شده که چطور سطح مبارزه با جمهوری اسلامی را یکی کنند.
وی با طرح این سوال که جمهوری اسلامی با مسالهی امنیت چطور برخورد کرده تصریح کرد: آیا نسبت به اعتبارات دستگاههای امنیتی و وزارت اطلاعات توجه لازم را داشتهایم تا این وزارتخانه تکنولوژیهای جدید را به کار بگیرد و در زمینهی رصد و اشراف اطلاعاتی کارش را به نحو احسن انجام دهد. واقعیت این است که وضعیت بودجه تغییر نکرده اما انتظارات تغییر کرده است و امروز لجستیک و تجهیزات وزارت با بسیج دشمن نامتناسب است.
وزیر اطلاعات با بیان این که این وزارتخانه با احصاء نقاط قوت و ضعف امنیتی، فرصتها و تهدیدها و برآورد مسائل کلان و امنیتی راهبردهای امنیتی وزارت را تنظیم کرده یادآور شد: ما سیاستهای اجرایی را تدوین و برنامههای عملیاتی را طراحی کرده و کارنامهی خود را با مبنای علمی مهارتها و تجاربی که طی سی و چند سال کار اطلاعاتی اندوخته شده، تنظیم کردهایم. همچنین هر سال تقویم امنیتی را در اختیار مقامات میگذاریم که این امر همواره مورد توجه مقامات عالی بوده است.
علوی با بیان اینکه وزارت اطلاعات راهبرد پیشگیری را مقدم بر درمان میداند افزود: راهکار برخورد پلیسی و سخت افزاری به عنوان آخرین راهکار ما به حساب میآید . ما در زمینه علل و معلولهای امنیتی بیش از معلول به علتها پرداختهایم و برای پیشگیری از چالشها با پیش بینی چالشهای امنیتی بیش از ۳۰ گزارش راهبردی را طی ۱۰ ماه گذشته در اختیار مقامات عالی قرار دادهایم.
وزیر اطلاعات با اشاره به اقدامات این وزارت خانه در میدان مقابله افزود: ما با توسعه تیمهای تروریستی و بسیج دشمن مواجه هستیم اگر قبلا سه ماهی یک بار یک تیم تروریستی را زیر ذره بین میبردیم الان گاهی در هفته دو تیم تروریستی را شناسایی میکنیم و در هجمهی همه جانبه تروریستی از شرق و غرب و جنوب تنها موارد همانهایی بوده که آقای محبینیا برشمردند و به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسد. در سالهای پیش از خدمتگزاری من در عرصهی امنیتی، نه حمایت سرویسهای امنیتی از تروریستها نه امکانات آموزشی نه لجستیک و تدارکات و نه شرایط مساعد برای تروریستها وجود نداشته اما شاهد حوادثی در مسجد امام علی (ع) زاهدان، مسجد جامع زاهدان و مسجد امام حسین (ع) چابهار بودیم.
علوی با بیان اینکه وزارت اطلاعات از هر صد اقدام تروریستی ۹۷ تا ۹۸ تای آن را خنثی میکند گفت: کجای دنیا تیمی که ۹۸ گل زده و یکی دو گل خورده را تیم بازنده به حساب میآورد؟ کشورهای پیشرفته دنیا که از قویترین سرویسها برخوردارند ایران را از نظر ناامنی و اقدامات ضد امنیتی در آخرین ردیف قرار دادهاند. امروز هیچ سرویس امنیتی در دنیا وجود ندارد که ادعا کند جلوی صد در صد این اقدامات را میگیرد. ما توانستهایم موارد ضد امنیتی را به حداقل برسانیم و مقایسه آنچه بین سالهای ۸۷ تا ۹۲ و ۹۲ تا ۹۵ رخ داده گواه خوبی بر این مدعا است.