الگوی نامناسب مجلس برای پارلمان محلی

کدخبر: ۲۵۷۹۰۱
اقتصادنیوز : دو هفته‌ای است که تذکر شفاهی از جلسات شورای شهر تهران حذف شده است، برخی از اعضای شورای شهر تهران می گویند این روند دائمی نیست و به زودی تذکرات شفاهی به صحن باز می‌گردد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اسکان نیوز  ،دو هفته‌ای است که اعضای شورای شهر تهران پیش از ورود به دستور جلسات، تذکری در خصوص موضوعات روز شهری نمی‌دهند و تذکرات تنها به صورت کتبی به هیئت رئیسه ارائه می‌شود و رئیس‌ شورا نیز آنها را تیتروار قرائت می‌کند؛ الگویی که از مجلس گرفته شده است. شورایی‌ها موضوعات مهم و حساس را در جلسات هم‌اندیشی مطرح می‌کنند و دو هفته‌ای است تذکراتی که باید واکنش سریع به موضوعات روز شهر باشد را از دستور کار خارج کردند. حال سؤال اینجاست که صدای شهر و شهروندان در کدام بخش از شورا باید شنیده شود؟ برخی از اعضای شورا با این رویه موافق نیستند و پیش‌بینی می‌کنند حذف تذکرات موقتی باشد.

محمد سالاری رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای شهر تهران یکی از اعضایی است که بر موقتی بودن حذف تذکرات تأکید دارد ومی‌گوید: تغییر شیوه مدیریتی که طی یکی، دو هفته اخیر توسط رئیس شورا اعمال شده، مقطعی است. قطعاً این موضوع که اعضای شورا اجازه داشته باشند در خصوص موضوعاتی که شهر تهران به آن مبتلا است، تذکر دهند و اظهارنظر کنند و از نهادهای مرتبط پاسخ بخواهند، بخشی از وظایف نظارتی شورا محسوب می‌شود و حذف آن، اعضا را در ایفای نقش نظارتی خود با مشکل مواجه کرده و به این حُسن انجام این وظیفه لطمه می‌زند.

او ادامه می‌دهد: در طول ماه‌های گذشته وقت جلسات به گونه‌ای بود که برای بررسی دستور جلسات کافی نبود و برای آنکه روند تصمیم‌گیری‌ها سرعت پیدا کند، تذکرات به صورت کتبی داده می‌شد. البته با توجه به اینکه یک هفته در میان و دو روز در هفته جلسه شورا برگزار می‌شود، می‌توان به صورت محدود و مدیریت شده، تذکرات را تنظیم کرد که هم از این حوزه تذکر داشته و هم بررسی لوایح و طرح‌ها نیز با مشکل روبرو نشود.

در شورای شهر چهارم نیز یک بار این موضوع از سوی مهدی چمران مطرح شد ،یک جلسه ای اعضای شورا از دادن تذکر شفاهی  محروم شدند ، اما از جلسه بعد دوباره تذکرات به جلسات علنی بازگشت. در دوره گذشته جلسات یک شنبه بدون حضور خبرنگاران و جلسات سه شنبه با حضور اهالی رسانه برگزار می‌شود و برخی از اعضا معتقد بودند در جلسات علنی برخی از اعضای ساکت شورا فعال تر عمل می کنند و گاهی تذکراتی می دهند که در جلسه روز یکشنبه به آن پرداخته شده و بیشتر تذکرات در جهت مطرح شدن در رسانه ها است اما با وجود این انتقادها باز هم رسم تذکرات شفاهی ادامه داشت .

حالا بعد از دو هفته تجربه صحن بدون تذکر این سبک اداره شورا به  اداره مجلس شباهت دارد چقدر مورد پسند سایر اعضا است ؟

 محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال می گوید: اگر پسند من باشد که من این روش را نمی پسندم .

او توضیح می دهد : در این رابطه دو نظر وجود داشت،برخی از اعضا معتقد بودند فرصت کافی برای این که مصوبات و لوایح در جلسات به نتیجه برسد وجود ندارد و برخی از موضوعات به دلیل زمان بر بودن به زمان بیشتری برای بررسی نیاز دارند،به همین دلیل برخی لوایح و طرح ها چند ماهی است که در نوبت طرح در صحن هستند و یا در صحن به نتیجه نرسیده اند  که در این میان دوستان معتقد بودند تذکرات وقت زیادی از صحن را به خود اختصاص می دهد.

حق شناس اضافه می کند : نگاه دوم هم این بود که تذکرات بازخورد مشکلات و نگاه مردم در صحن شورای شهر تهران است ونباید از صحن حذف شود . اما در نهایت به دلیل آن که فصل بررسی برنامه و بودجه هم در راه است قرار بر این شد که مدتی تذکرات مدیریت شود و تذکرات از سوی رییس شورای شهر قرائت شود . اما این رویه ادامه نخواهد داشت و احتمالا روند میانه ای پیگیری شود و در هر جلسه سه تذکر 3 دقیقه ای داده شود تا مدیریت زمان هم داشته باشیم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید