شخصیتهای سیاسی درباره هاشمی شاهرودی چه گفتند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، سید محمود هاشمی شاهرودی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام که بهدلیل بیماری در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شده بود، شامگاه دوشنبه( چهارم دی ماه 1397) دعوت حق را لبیک گفت و بیت مرحوم در اطلاعیهای خاطرنشان کرد: مراسم تشییع پیکر و بزرگداشت آن مرحوم، متعاقبا اعلام خواهد شد.
البته برخی رسانه های اعلام کردند که فردا بعد از ظهر مراسم تشییع پیکر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از مسجد امام حسن عسکری آغاز شده و پیکر ایشان در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده می شود.
مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با صدور بیانیهای از عموم مردم ایران اسلامی دعوت کرد تا در مراسم تشییع و مجالس بزرگداشت مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی حضور باشکوه به هم رسانند.
در واکنش به درگذشت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، احمد خاتمی با اشاره به اینکه شاهرودی از فقیهان برجسته نظام اسلامی و تربیتشدهی حوزه علمیه باسابقه نجف و شاگرد برجسته شهید بزرگوار آیتالله سید محمدباقر صدر بودند، گفت: رابطه آیتالله هاشمی شاهرودی با مقام معظم رهبری رابطهای بسیار صمیمی بود و مقام معظم رهبری هم نسبت به ایشان و جایگاه رفیع ایشان لطف ویژهای داشتهاند.
محمد جواد ظریف هم با صدور پیامی ضمن عرض تسلیت گفت: این عالم بزرگوار ضمن آنکه در طول حیات پربرکت خود به تحصیل و تدریس علوم دینی و اجتهاد عالمانه مشغول بود، در دوران فعالیت مفید سیاسی و مشی معتدل خود در شورای نگهبان، ریاست قوه قضائیه، دبیری شورای حل اختلاف قوا و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، منشاء خیر و برکت فراوان بود.
آملی لاریجانی نیز خبر ارتحال عالم مجاهد و فقیه وارسته حضرت آیتالله هاشمی شاهرودی موجب تأسف و تألم فراوان دانست و تصریح کرد:ضایعه مولمه درگذشت این فقیه عرصه جهاد و اجتهاد را که در دوران ریاست قوه قضاییه منشأ تحولات بسیاری در دستگاه قضایی بودند و در سنگر شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری در مسیر وحدت، انسجام و سلامت نظام مقدس جمهوری اسلامی گام برمیداشتند و در حوزههای علمیه منشأ خدمات علمی بسیاری بودند را، به محضر حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، حوزههای علمیه و بیت معظم ایشان تسلیت میگویم و علو درجات و رحمت واسعه الهی برای آن فقید سعید و صبر جمیل و اجر جزیل برای بازماندگان را از درگاه حضرت حق مسئلت دارم.
همچنین عمار حکیم، رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی عراق در پیامی خاطر نشان کرد: جامعه اسلامی شخصیت بزرگی که در تمام دورههای زندگیاش برای گسترش و علو دین اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکرد را از دست داد.
همام حمودی رئیس مجلس اعلای عراق نیز اظهار کرد: با درگذشت وی جهان اسلام یک اندوخته علمی مبتکر ، نوآور و کم نظیری را از دست داد.
علی لاریجانی، هم در پیام تسلیت خود تاکید کرد: آیتالله هاشمی شاهرودی بهدلیل هوش سرشار و کوشش فراوان در فراگیری علوم دینی در حلقه درس آیات عظام خویی و شهید سیدمحمدباقر صدر قرار گرفت و در محضر این اساتید به تحکیم مبانی اجتهادی خود پرداخت و ایشان علاوهبر اینکه از چهرههای درخشان در علوم اسلامی بودند، در شورای نگهبان و قوه قضائیه، منشأ خدمات فراوانی شدند.
دادستان کل کشور هم ضایعۀ مولمه درگذشت این عالم ربانی را ثلمهای داناست که هرگز برای عالَم اسلام قابل جبران نخواهد بود و افزود:ایشان عمر پربرکت خود را جهت تعلم و تعلیم در حوزات علمیه سپری کردند و ضمن رسیدن به کمالات معنوی از خدمت به طلاب علوم دینی و ترویچ و تدریس علوم اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام دریغ نورزیدند و در عین حال از یاران و یاوران صدیق انقلاب اسلامی از ابتدای شکلگیری آن تا لحظهای بودند که دعوت حق را لبیک گفته و به رفیق أعلی پیوستند.
حسن روحانی نیز ضمن درخواست علو درجات و همجواری با اجداد مطهرشان از درگاه خداوند متعال برای آن عالم پرهیزگار خاطر نشان کرد: این استاد برجسته حوزه و فقاهت ضمن خلق آثار متعدد علمی و فقهی فاخر، برای ارتقای فرهنگ و تمدن اسلامی - ایرانی، تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه و توسعه علوم انسانی، «دانشگاه عدالت» را تأسیس نمود تا گامی مهم و ماندگار در نشر فرهنگ اسلامی و علوم قضایی باشد.
همچنین محمدرضا عارف با بیان ویژگی های این مرحوم گفت:مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی که همراه و همگام با امام خمینی(ره) در پیروزی انقلاب اسلامی سهم بسزایی داشتند بعد از انقلاب نیز در تحکیم روابط حوزه های علمیه نجف و قم نقش موثری ایفا کردند و خدمات خود را در مناصب گوناگون با رویکرد وظیفه شناسانه تقدیم ملت شریف ایران کردند.
عباسعلی کدخدایی هم به بیان خاطرهای از آیتالله هاشمیشاهرودی پرداخت و افزود: تازه از خارج برگشته بودم که مرحوم آیت الله شاهرودی رئیس قوه قضائیه شده بودند. یکی از مسئولین از من خواست که با ایشان در قوه همکاری کنم. اگر چه مایل نبودم ولی با توصیفات ایشان قرار شد ملاقاتی صورت بگیرد. آن ملاقات صورت نگرفت تا سال ۸۰ که اسامی من و چند نفر دیگر برای عضویت در شورای نگهبان به مجلس معرفی شد. از آن پس هر از گاهی در ارتباط با شورا ملاقات هایی صورت می گرفت. بعدها با بازگشت ایشان به شورا و حضور در هیات عالی حل اختلاف این ارتباط عمیق تر شد. در این سالها او را عالمی متبحر، فقیهی نواندیش و در عین حال پای بند به فقه جعفری و آگاه به مسائل بین المللی مخصوصا آشنا به مسائل جهان اسلام شناختم. هر گاه فرصتی دست می داد از نگرانی های خود نسبت به جهان اسلام وفقدان وحدت بین مسلمانان می گفت.
در ادامه وزیر دادگستری با صدور پیامی گفت: بدون شک، خدمات ارزشمند و ماندگار این مجاهد فقیه بویژه طی چهار دهه گذشته در مسئولیت های خطیری همچون ریاست قوه قضائیه، ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جهت اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، به عنوان «باقیات الصالحات» در حافظه ملت قدرشناس ایران اسلامی برجای خواهد ماند.
احمد جنتی در توصیف ویژگی های آن مرحوم تصریح کرد: این عالم بزرگوار از چهرههای اثرگذار و یاران صمیمی نظام جمهوری اسلامی بود و در همه عرصههای خدمت به مردم، صادقانه ایفای نقش کرد. از عضویت در شورای نگهبان، ریاست قوه قضائیه، عضویت در مجلس خبرگان رهبری، ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه تا ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله مسئولیتهای خطیر این عالم مبارز و انقلابی بود که در همه این عرصهها هرگز منافع شخصی و جناحی نتوانست ایشان را از مسیر انقلاب، نظام و رهبری دور کند.
همچنین علی اکبر ولایتی با اشاره به اینکه آیت الله شاهرودی از چهرههای ارزشمند و برجسته دینی بودند، گفت: این عالم ربانی در محضرآیات عظام و مراجع بزرگ تقلید تلمذ نموده و منشاء آثار و برکات فراوانی در حوزههای مختلف اجرایی و مسئولیتهای مهم در کشور از جمله ریاست قوه قضائیه، عضویت شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام بودند و در راه تربیت عالمان دینی و ترویج آموزههای بلند و متعالی اسلامی و شیعی تلاش وافری را به کار بستند که یادگاران ماندگار ایشان به نیکی ثبت و ضبط خواهد ماند.
سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز تصریح کرد:ایشان از جمله مفاخر حوزه های علمیه شیعه در ایران و عراق و در زمره عالمان وارسته، انقلابی و متعهد به شمار میرفت که نقش آفرینی های سترگ وی در یاری بخشی به امامین انقلاب اسلامی، پاسخگویی عالمانه و محققانه به مسائل نوپدید عصر حاضر و همت و تلاش های مثال زدنی در عرصه وحدت و انسجام ملی؛ میراث ارجمند و ممتازی را نزد علما، طلاب و مجاهدان نشر معارف نورانی اسلام ناب محمدی(ص) و فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و دلسوزان نظام اسلامی و خدمت به مردم به ودیعت نهاده است.
امیر حاتمی، وزیر دفاع عمر پربرکت آن مرحوم را منشأ برکات در طول چهار دهه مسئولیت ومجاهدت در سنگرهای مختلف جمهوری اسلامی و منشأ خدمات فراوان دانست.
رئیس ستاداجرایی فرمان حضرت امام(ره) با بیان اینکه آیت الله هاشمی شاهرودی هرگز از مبارزه با استبداد و استکبار غافل نبود، افزود: آن مرحوم عمر پربرکت خود را وقف تحقیق ،تدریس و ترویج اندیشه های ناب اسلامی نمود و در کنار این امر هرگز از مبارزه با استبداد و استکبار غافل نبود آنقدر که در این مسیر الهی زندان، مشقت ها و شکنجه هایش را به جان خرید.
همچنین سید محمد بطحایی عضو مجلس خبرگان رهبری، با عرض تسلیت به محضر حضرت ولی عصر (عج)، مقام معظم رهبری، اعضای مجلس خبرگان رهبری افزود: آنانکه این شخصیت دوست داشتنی انقلاب را میشناسند به خوبی میدانند هاشمی شاهرودی یکی از چهرههای محبوب و تأثیرگذار چه در مقام ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و چه در مقام ریاست قوه قضائیه و نایب رئیسی مجلس خبرگان رهبری بوده
در ادامه واکنشها در پی در گذشت رییس مجممع تشخیص مصلحت نظام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وسازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هم در پیام های جداگانه درگذشت حضرت آیتالله هاشمیشاهرودی را تسلیت گفتند.