دستور خروج از سوریه و بی اطلاعی فرماندهان ارشد نظامی آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی تحت عنوان «نیروهای آمریکایی مستقر در خارج همزمان با آشوب در واشنگتن به دنبال پاسخ هستند»، نوشت: «رابرت نِلر» فرمانده نیروهای دریایی آمریکا درباره جزییات دستور ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان ابراز بی اطلاعی کرد و گفت واقعا نظری در این زمینه ندارد.
این فرمانده نظامی در دیدار با سربازان آمریکایی در خارج از این کشور، با پرسشی از سوی این سربازان درباره دستورات ترامپ برای خارج کردن نیروهایش از سوریه و افغانستان مواجه شد.
در این دیدار، سربازان آمریکایی می خواستند از این موضوع آگاه شوند که دستور ترامپ و استعفای «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا چه مفهومی برای نیروهای دریایی و به طور کلی راهبرد نظامی آمریکا در خاورمیانه دارد؟
نلر در پاسخ گفت: این واقعا سوال خوبی است و پاسخ صادقانه من این است که ایده ای ندارم.
وال استریت ژورنال در این گزارش که به قلم بن کستلینگ به نگارش در آمده است، این پرسش را مطرح کرد که اگر نلر به عنوان یکی از مقامات عالی رتبه نظامی ارتش آمریکا واقعا نمی داند چه اتفاقی در حال رخ دادن است؛ چه کسی پاسخ این پرسش را می داند؟
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات مختلف مطلع از این امر نوشت: «آستین میلر» فرمانده نیروهای آمریکا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان گفته که دستوری درباره خروج صادرنشده است.
بر اساس این گزارش، «ریچارد اسپنسر» وزیر نیروی دریایی آمریکا نیز که نلر را در دیدار با سربازان آمریکایی در افغانستان همراهی می کرد، در مصاحبه ای گفت هیچ دستوری از کاخ سفید یا وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) درباره خروج نیروها دریافت نکرده است.
وی گفت: هیچ دستور رسمی به جز توئیت ها دریافت نکردیم.
این گزارش افزود، نلر در یک گردهمایی نیروهای دریایی گفت: واقعا فکر نمی کنم کسی بداند دقیقا چه خبر است. من هم مثل شما این خبرها را در روزنامه ها خواندم و اطلاعاتم فقط کمی بیشتر از شما است اما کامل نیست.
ترامپ اواخر هفته پیش در توئیتی نوشت، داعش در سوریه شکست خورده و دستور خروج نیروهای آمریکایی از این کشور را صادر کرد. یک روز بعد مقامات گفتند که او همچنین دستور آغاز خروج تقریبا 7 هزار نیروی آمریکایی در افغانستان را صادر کرده که نیمی از سربازان آمریکا در این کشور را تشکیل می دهند.
نلر در مصاحبه ای گفت که در جایگاهی قرار ندارد تا درباره طرح های اعلام شده خروج نیروها اظهارنظر کند.
وی افزود، من سیاست وضع نمی کنم و فقط دستورات را اجرا می کنم.
نلر همچنین حرفی برای گفتن درباره استعفای متیس نداشت و فقط به گفتن این موضوع بسنده کرد که «او نامه (استعفایش) را نوشت و من قصد ندارم درباره آن اظهارنظر کنم. من این اقدام او را درک می کنم و به این تصمیم احترام می گذارم.
این فرمانده آمریکایی گفت: وزیر دفاع قرار نیست تا اواخر ماه فوریه از کار خود کناره گیری کند. این موضوع زمان کافی را برای انتصاب و تایید جانشین او از سوی سنا فراهم می کند.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، این فرمانده آمریکایی در پایگاه هوایی بگرام در شمال افغانستان با گروه کوچکی از سربازان نیروی دریایی آمریکا متشکل از 60 نفر صحبت می کرد. آمریکا 14 هزار نیرو در این کشور دارد. نیروهای دریایی در این کشور وظیفه مشاوره، آموزش و پشتیبانی از صدها سرباز گرجستانی را برعهده دارند که مسئول امنیت این پایگاه هستند.
بیش از 500 سرباز گرجستانی وظیفه گشت زنی دراطراف این پایگاه را برعهده دارند و به نیروهای آمریکایی برای حمایت در حملات نیاز دارند. روابط آمریکا و نیروهای گرجستانی بخشی از روابط گسترده تر دو کشور است. خروج ناگهانی آمریکا می تواند تبعاتی برای چنین ائتلافی داشته باشد.
وال استریت ژورنال در بخشی از گزارش خود آورده است: ژنرال «ریچارد بیتس» افسر نیروی دریایی آمریکایی گفت درباره خروج نیروها فقط از طریق گزارش رسانه ها مطلع شده است.
وی با اشاره به دستور ناگهانی «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا برای خروج همه نیروهای آمریکایی از عراق و عملیات آزادسازی عراق در سال 2011 گفت: این دستور عجیب بود و به نظرم همه افرادی را که از این عملیات خارج شدند متعجب کرد.
وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام آگاه که نامش فاش نشده است، نوشت: نیروهای گرجستانی نیز واقعا حرفی برای گفتن نداشتند. از نظر بسیاری از آنها خروج نیروها می تواند به منزله پایان اعزام نیروها به خارج باشد. نیروهای دریایی مستقر در افغانستان گفته اند که اعضای خانواده شان از آنها می پرسند چه موقع نزد آنها باز می گردند.
ژنرال بتیس گفت، از نظر او استعفای متیس خبر مهم تری برای او بوده است.
وی گفت این استعفا حتی مخرب تر از دستور خروج نیروها بوده است.