توصیه روسیه به آمریکا؛ با ایران گفتوگو کنید، تهدید جواب نمیدهد!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا از مسکو، «واسیلی نبنزیا» در گفت وگو با ریانووستی با بیان این مطلب بدون اشاره به آمریکا افزود: زمان تغییر رویکردهای برگرفته از دیدگاه های قدیمی در مورد ایران فرا رسیده است.
وی درباره برنامه های شورای امنیت سازمان ملل در سال آینده و تلاش های احتمالی آمریکا برای ضربه زدن به ایران از این طریق نیز گفت: بعید نیست که آمریکایی ها در سال میلادی آینده به دنبال کشاندن موضوعات مورد اختلاف خود با ایران به شورای امنیت باشند چرا که موفقیت آمریکا علیه ایران در این شورا می تواند خروج این کشور از برجام و نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت را توجیه کند.
نبنزیا تاکید کرد که تاکنون هیچ مورد دال بر تخلف ایران و نقض تعهدات این کشور به شورای امنیت سازمان ملل گزارش نشده است به همین خاطر هیچ دلیلی حتی برای آغاز گفت و گو درباره اعمال تدابیر تحریمی در مورد ایران در شورای امنیت وجود ندارد.
وی هشدار داد: چنین اقدامی نه فقط وجهه و اعتبار شورای امنیت بلکه جایگاه آژانس بین المللی انرژی اتمی که از آغاز فعالیت خود در ایران به طور منظم از اجرای کامل تعهدات این کشور در عرصه انرژی هسته ای گزارش می دهد، خدشه دار می کند.
گفتنی است برجام در سال 2015 بین ایران و گروه 1+5 امضا شد.
ایران مفاد این توافق بین المللی در مورد برنامه هسته ای خود را اجرا کرده و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم بارها آن را تایید کرده است.
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ماه امسال، خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد و تحریم های ضد ایرانی آمریکا را بازگرداند.
دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج یکجانبه ایالات متحده از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می کنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم های یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است، ولی تجربه ماه های اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریم هایی که آمریکا یکجانبه علیه ملت ایران اعلام می کند، از مدت ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نکرده تا جایی که ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقب نشینی کند.
**آمریکا هم برای حل بحران کره قدم بردارد
نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل در پاسخ به پرسشی درخصوص آینده بحران شبه جزیره کره گفت: سرعت پیشرفت این روند به این مساله گره خورده است که آمریکایی ها چه زمانی می پذیرند که گرمی روابط با کره شمالی نتیجه حسن نیت پیونگ یانگ و نه پیامد سیاست فشار حداکثری بوده است.
مقام روس خاطرنشان کرد: در سال 2018 نتایج امیدبخشی در روابط آمریکا و کره شمالی و بین دو کره به دست آمد اما هم اکنون شاهد راکد شدن شرایط هستیم؛ به شرکای آمریکایی گفته ایم که کاهش تنش در شبه جزیره کره جاده ای دو طرفه است.
نبنزیا با بیان اینکه آمریکا باید متقابلا گام هایی در جهت حل و فصل بحران بردارد، اظهار داشت: روسیه کمتر از آمریکا مایل به پیشرفت در حل این مساله نیست به همین دلیل آمادگی خود را برای کمک به حل این بحران اعلام کرده است.