گفتگو با یکی از حاضران در عملیات کربلای 4: عملیات از ابتدا لو رفته بود/ کربلای 5 تدبیر امام بود

کدخبر: ۲۵۹۵۵۳
اقتصادنیوز: یکی از حاضران در عملیات کربلای ۴ می گوید: این عملیات با هدف انهدام نیروهای عراقی طراحی شد اما متاسفانه نتوانستم در این عملیات موفق باشیم.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبر فوری، همه ماجرا از یک توییت شروع شد، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامی توییتری به منظور گرامیداشت یاد و خاطر شهدا کربلای ۴ این عملیات را از نوع فریب و مقدمه ای برای عملیات کربلای ۵ دانست.

تفسیری عجیب که با واکنش های انتقادی زیادی در محافل سیاسی و رسانه ای روبرو شد، واکنش هایی که تاکنون با پاسخی از سوی فرمانده سپاه دوران جنگ روبرو نشده و رضایی گویی ترجیح داده مسیر سکوت را در پیش گیرد.

در گفت و گو با مجتبی ذوالنوری عضو فعلی کمیسیون امنیت ملی مجلس و از جمله کسانی است که در کسوت معاون فرهنگی لشکر ۱۰ سیدالشهدا در عملیات کربلای ۴ و ۵ حضور داشته است درجریان کم و کیف و نحوه طراحی عملیات کربلای ۴ و ۵ قرار گرفتیم.

متن گفتگوی خبر فوری با مجتبی ذوالنور به شرح زیر است:

 ****

نظر جنایعالی درباره پیام توییتری  محسن رضایی که عملیات کربلای ۴ را عملیات فریب و مقدمه ای برای عملیات کربلای ۵ دانسته اند، چیست؟ این تفسیر را قبول دارید؟

بنده اظهارنظر و توییت محسن رضایی را مطالعه نکردم و ندیدم که بخواهم درباره آن قضاوت کنم.

آقای ذوالنوری روایت های متفاوتی از عملیات های دوران دفاع مقدس خصوصا برخی عملیات های مهم مثل همین کربلای 4 وجود دارد که گاه و بیگاه صحبت کردن درباره آنها فضای سیاسی را تحت تاثیر قرار می دهد. چرا ابهامات آن دوران پاسخ داده نمی شود؟ چرا یک فرمانده باید بعد از 30 سال اسم«عملیات فریب» را بر روی یک عملیات با آن همه شهید و زخمی بگذارد؟

عملیات از نظر نظامی انواع مختلف دارد و اسم گذاری هر عملیاتی بستگی به هدف آن عملیات، روش، تاکتیک و سناریو آن عملیات دارد. عملیات ممکن است اصلی، پشتیبانی و یا از نوع فریب باشد.

در عملیات فریب معمولا دشمن تصور می کند که قرار است در منطقه ای عملیات روی دهد اما در جای دیگر عملیات رخ می دهد روندی که سبب می شود تا دشمن در تصمیم گیری متزلزل شود و نتواند در نحوه جایه جایی نیروهای خود تصمیم قاطعی اتخاذ کند.در عملیات فریب یعنی نگاه دشمن را از منطقه عملیات اصلی دور کنیم.

کربلای ۴ با هدف انهدام نیروهای عراق طراحی شد

در مجموعه باید بگویم که ما انواع عملیات های مختلفی در دوران جنگ تحمیلی داشتیم در قالب اشکالی چون نفوذ، ایضایی، دوطرفه و جبهه ای داشتیم مثل عملیات بیت المقدس، فتح المبین و والفجرها که ما آنها را در جبهه تجربه کردیم.

عملیات کربلای ۴ از کدام نوع عملیات ها در دوران جنگ تحمیلی بود؟

عملیات کربلای ۴ ما یک عملیات مهمی برای ما بود که هدف اصلی آن انهدام نیروهای دشمن و تصرف سرزمین بود.

این عملیات باتوجه به اینکه تقریبا لو رفته بود و دشمن متوجه آن شد و ما آسیب هایی دیدیم از این رو ما اسم کربلای ۴ را در آن مقطع شکست نگذاشتیم بلکه این عملیات را به مانند عملیات والفجر مقدماتی عدم الفتح بود چرا که ما می خواستیم به هدفی دست پیدا کنیم اما نتوانستیم و فتح حاصل نشد. بلافاصله بعد از عملیات کربلای ۴ و با تدبیر حضرت امام در یک مدت کوتاهی عملیات کربلای ۵ را در همان منطقه برای جبران کار انجام نشده در عملیات کربلای ۴ انجام دادیم.

در همین رابطه:

سردار سلیمانی: کربلای۴، عملیات اصلی بود/ منطق لو رفتن نمی‌تواند مانع یک عملیاتی شود

 

کربلای ۵ با تدبیر شخص امام اجرایی شد

عملیات کربلا ۵ تدبیر حضرت امام بود چون دشمن در کربلای ۴ احساس پیروزی می کرد و جشن و پایکوبی بسیاری به راه انداخته بودند و بسیاری از رسانه های دنیا نیز علیه ما فعال بودند از این رو باتوجه به عملیات روانی دشمن در جهت تضعیف روحیه نیروهای ما در دستور کار عراق قرار داشت از این رو‌ تدبیر امام این بود که الان که دولت مست و غرق پیروزی است و ایران را شکست خورده می داند بهترین موقعیت برای حمله بود از این رو عملیات کربلای ۵ طراحی شد.

در عملیات کربلای ۵ بسیار موفق عمل کردیم به گونه ای که بیشترین انهدام نیرو دشمن در این عملیات صورت گرفت و مدت عملیات هم بسیار طولانی و نفس گیر بود تا آنچه در کربلای ۴ رخ داده بود جبران شود.

شما در عملیات کربلای ۴ و ۵ حضور داشتید؟

 بله، من آن موقع در معاونت فرهنگی لشکر  ۱۰ سیدالشهدا بودم و در لشکر ۲۷ حضرت رسول و فرارگاه جنگ نیز مسئولیتی برعهده داشتم و در جریان نحوه و طراحی عملیات کربلای ۴ و ۵ قرار داشتم از این رو صراحتا باید گفت که در عملیات کربلای ۴ اهداف و رویکردهای ما محقق نشد از این ما برای جبران کربلای ۵ را طراحی کردیم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید