چرا کاری کردیم که وزارت بهداشت برود؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، حجتالاسلام سیدحمیدرضا هاشمی گلپایگانی، رئیس انجمن حمایت از بیماران پروانهای، در نشستی با موضوع "آثار تحریم بر حق سلامت" که عصر سهشنبه، ۱۸ دی در کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد، با بیان اینکه بسیاری از مشکلات موجود در زمینه تحریمها به آمریکا مربوط نیست و در بسیاری از جاها خودمان به تحریم دامن میزنیم، اظهار کرد: شاید اگر فرزند من EB نداشت، مثل خیلیهای دیگر از همصنفانم دعا میکردم. الان پای این کار ایستادهام چون خودم درد دارم و چندین سال یک گوشه غذا خوردم تا فرزندم نبیند. چون باید غذا را بهصورت میکس شده مصرف کند. حقیقت این است که ما خسته شدهایم.
وی عنوان کرد: من سیاسی نیستم، اما درد این بیماران را دارم. در این دولت، وزیر سابق بهداشت ۳۶ دوره پانسمانها را به صورت رایگان در اختیار بیماران EB قرار داد، حالا چرا این کار را کردیم که وزیر استعفاء بدهد و بگوید اشتباه کردم؟! بیماران EB از اردیبهشت امسال پانسمان ندارند و نمیتوانیم به این بیماران بگوییم که تحریم است.
در ادامه این نشست، احمد قویدل مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با تاکید بر اینکه تحریم جنگ است اما هیچ مقرراتی ندارد، اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که حتی برای تحریم نیز مقررات گذاشته شود و به مردم صدمه نرسد. در حال حاضر در تحریمها فقط با کشور آمریکا طرف هستیم. این تحریم با دورههای گذشته متفاوت است و با همه کشورها طرف نیستیم. آمریکاییها دروغ میگویند که دارو تحریم نیست. آنها باید پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: اگر نتوانیم از کانال مربوطه دارو خرید کنیم، باید داروهای بیکیفیت بخریم. کشورهایی که در ایران نمایندگی دارویی دارند در ایران حضور دارند، اما بانکها به شکلی تحریم شدهاند که نمیتوانند پول را منتقل کنند. من به سهم خودم از اتفاقی که در وزارت بهداشت افتاد نگران هستم، زیرا فرصتسوزی شده است. ۵۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برداشت شد و این مبلغ ۲ ماه است طول کشیده تا به دست بیمه و شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی برسد.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران خاطرنشان کرد: حقوقدانها باید کمک کنند تا برای تحریم قانون تدوین شود. نمیتوانیم همانطور صبر کنیم و بعد بگوییم که بیمار فوت کرد. بلکه باید کاری انجام بدهیم. اگر بنشینیم و راهی که به روی ما بسته شده را نگاه کنیم و اروپاییها اظهار تاسف کنند، هیچ فایدهای ندارد. بلکه باید اروپاییها را پشت میز بیاوریم و از طرفی ترامپیسم را افشاء کنیم. زیرا این طرز فکر آن قدر قدرت یافته که دوباره تبعیض نژادی را در دنیا تبلیغ میکنند.
قویدل با اشاره به اینکه همه NGOها از حمایت کانون وکلای دادگستری استقبال میکنند، گفت: دلیل این استقبال این است که باید زبان انجمنها و کانونهای پزشکی به شکل حقوقی تبدیل شود. در ۶ سال گذشته برای اولین بار اصل ۲۹ قانون اساسی ایران در وزارت بهداشت در این کشور لمس شد. ۱۱ میلیون نفر دفترچه بیمه گرفتند. وظیفه وزیر بهداشت ارائه خدمات سلامت به ۸۰ میلیون نفر است.
در ادامه این نشست محمود هادیپور دهشال، نماینده بیماران تالاسمی نیز گفت: تحریمکننده به سمت تحریم میرود تا نتایج بهتری بگیرد. این یک ابزار دیپلماسی و جنگی است. اصل تحریم بر مبنای فشار قرار میگیرد و پادزهر آن استقامت است. باید تعریف استقامت را در نظام بهداشتی و درمانی ایجاد کنیم تا به نتیجه برسیم. مفهوم استقامت در هر کشوری متفاوت است.
وی در پایان تصریح کرد: کشور تحریمکننده به نقاط ضعف تحریمشونده توجه میکند و این نقاط ضعف دستمایه فشار قرار میگیرد. این موضوع برای هر کشوری متفاوت است.