ضربان قلب در ورزشکاران باید چگونه باشد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پرشین؛ تپش قلب در حین فعالیت های جسمی امری است بدیهی و طبیعی یک ورزشکار وقتی که شروع به فعالیت های جسمی می کند ضربان قلب وی بالا می رود آیا می دانید ضربان قلب در ورزشکاران تا چه حدی باید باشد تا نرمال تلقی شود و یا در ورزش کردن برای سلامت قلب ها چه رنجی از این ضربان طبیعی است در این مطلب از پرشین وی به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت
ضربان قلب در ورزشکاران
بالا بودن ضربان قلب معمولا بالا بودن ضربان قلب یا همان تپش قلب، میتواند نگران کننده باشد؛ ولی اگر چهار تا پنج بار در هفته ورزش میکنید و هر از گاهی شدت تمرینات خود را بالا میبرید، پس نباید نگران ضربان قلب ۷۰تا ۸۰ تپش در دقیقه باشید. ولی افرادی هستند که ورزش نمیکنند و از قضا سیگار هم میکشند؛ در واقع این افراد در صورت بالا بودن ضربان قلبشان باید احساس نگرانی کنند و به پزشک متخصص مراجعه کنند.
ورزشکاران توجه کنید تحقیقات نشان میدهد بالا بودن ضربان قلب در حال استراحت تنها به دلیل کمکاری و کمتحرکی نیست. پائین بودن ضربان قلبِ در حال استراحت (در واقع ۵۰ تا ۷۰ تپش در دقیقه) به طور طبیعی به معنای وضعیت سلامت خوب بدن است در شرایطی که ضربان قلب بالاتر (چیزی حدود ۸۰ تپش یا بیشتر) معنای عکس آن خواهد داشت. اما طی یک تحقیق ۱۶ ساله روی ۳۰۰۰ نفر محققان دریافتند که هر ۱۰ تا ۲۲ تپش اضافی در دقیقه بدون در نظر داشتن عادات تحرک و ورزشی افراد، خطر مرگ را در آنها ۱۶ درصد افزایش داد.
بنابراین آیا جای نگرانی است؟ اگر چهار تا پنج بار در هفته ورزش میکنید و هر از گاهی شدت تمرینات خود را بالا میبرید، پس نباید نگران ضربان قلب ۷۰ تا ۸۰ تپش در دقیقه باشید.
میزان ضربان قلب در انتخاب نوع تمرینی نیز نقش به سزایی دارد.
برای برخی از افراد، بالاتر رفتن ضربان قلب در حال استراحت مسئلهای ژنی است. در واقع طی تحقیقی که اخیرا در این مورد صورت گرفت مشخص شد ۱۴ تنوع ژنتیکی جدید با سرعت تپش قلب ارتباط نزدیکی دارد.
اما اگر اخیرا در حرکتهای کاردیو کمکاری کردهاید و ضربان قلبتان بالا رفته و به ۸۰ تپش در دقیقه رسیده است، بهتر است میزان تحرک و فعالیت خود را افزایش دهید ضربان قلب در ورزشکاران. به خاطر داشته باشید که فعالیتهای طاقتفرسای ایروبیک بهترین گزینه برای رفع این مشکل است. تحقیقات نشان میدهد که انجام تمرینات سختتر باعث پیشگیری ضربان قلب در ورزشکاران از بروز سندروم متابولیک میشود که خودش مجموعهای از عوامل ضربان قلب در ورزشکاران (از جمه چاقی و فشار خون بالا) است که میتواند خطر بیماری قلبیعروقی را در شما افزایش دهد.
بیشتر بدانید فایده دانستن بیشینه ضربان قلب چیست؟
دانستن عدد ضربان بیشینه قلبتان به شما کمک میکند تا در حین تمرینات ورزشی، با توجه به هدفی که دارید بهترین دستاورد را داشته باشید.
به خاطر داشته باشید که دانستن این عدد، دقیقاً مثل اختصاص دادن روزهایی برای استراحت بعد از تمرینات سخت است.
بالا بودن ضربان قلب در حال استراحت تنها به دلیل کمکاری و کمتحرکی نیست
منظورمان این است که دارای چنین اهمیتی است؛ زیرا بدون استراحت، نمیتوانید روزهایی را به تمرینات سخت، ریکاوری و در نهایت قویتر شدن اختصاص دهید.
با دنبال کردن آمار و ارقام تمرینیتان از تمرین بیش از حد جلوگیری خواهد نمود؛ این تمرین بیش از حدی باعث بالا رفتن ضربان قلب در روزهای استراحت شده و در فواصل در نظر گرفته شده بین تمرینات، قدرت ریکاوری فرد ضعیفتر خواهد بود؛ بنابراین با دانستن بیشینه ضربان قلب میتوانید ایمن ورزش کرده و زودتر به نتایج دلخواه خود دست یابید.