نماینده مجلس: پیش از انقلاب بودجه حوزهها را مردم میدادند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اعتمادآنلاین، عبدالرضا هاشم زایی نماینده تهران و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با اشاره به اظهارات حسامالدین آشنا در خصوص عدم شفافیت بودجه، گفت: یک عده واضح نمیگویند که کدام قسمت بودجه شفاف نیست. اما به نظر میرسد مقصود از این صحبتها بودجههای مؤسسات فرهنگی است که بودجه آنها پیش از انقلاب توسط مردم داده میشد.
او ادامه داد: به نظر میرسد افرادی به بودجه فرهنگی برخی مؤسسات و حوزهها مانند جامعه المصطفی، حوزه علمیه خواهران، بیمه طلاب بیکار و ... معترض هستند. سال گذشته این بودجه تحت عنوان تبصره ۱۷ مطرح بود. پیشازاین، این هزینههای فرهنگی را مردم میدادند و اگر در حال حاضر مردم کمتر کمک میکنند، باید علت آن را ریشهیابی کنیم.من اعتقاد دارم ما باید بیشتر به حل مشکلات اساسی و معیشتی مردم بپردازیم. بهعنوانمثال هنوز مدرسه ایمن نداریم که دانش آموزان در آن درس بخوانند.
هاشم زایی گفت: در حال حاضر فضای مجازی تمامی مسائل را به اطلاع مردم میرساند بنابراین من معتقدم باید در بودجه شفافیت بیشتری صورت بگیرد و مردم و نمایندگان مردم بدانند با توجه به اختیاراتی که قانون به نمایندگان مجلس داده تا خرج و دخل مملکت را مدیریت کنند آیا بهواقع مجلس در این سالها مدیریت کرده یا خیر.
این نماینده مجلس با تأکید بر کاهش اثر لابیگریها در بودجه، اظهار کرد: لابیگری جزو اصول ما شده است از انتخاب وزرا و استانداران گرفته تا بودجه. نمیتوانیم جلوی لابیگری را بگیریم اما باید بتوانیم اثر لابیگریها را کم کنیم. چون لابیگریها موجب برهم خوردن توازن بودجه میشود.
هاشم زایی گفت: حدود ۹۰ درصد از بودجه، جاری است و در حال حاضر با نگاه به اسکلت بودجه به نظر میرسد نزدیک به ۳۰ درصد کسری بودجه خواهیم داشت. در لایحه دولت فروش روزی ۱/۵ میلیون بشکه نفت در نظر گرفتهشده است درحالیکه کارشناسان وزارت نفت معتقدند بیش از ۱ میلیون بشکه نمیتوانیم نفت صادر کنیم. البته فشار ناشی از کسری حقوق بر روی بودجههای عمرانی وارد میشود.