آذر منصوری: هدف از طرح فتنه 98 پیشدستی برای حذف رقیب است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، آذر منصوری، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در ارزیابی خود از هشدار اخیر برخی چهرههای سیاسی درباره وقوع آنچه فتنه جدید مینامند گفت: این روش بخشی از اصولگرایان است که با نزدیک شدن به هر انتخاباتی با عنوانی جدید سعی در اتهامزنی قبل از انتخابات به اصلاحطلبان میکنند. مسئله به نظرم با توجه به سوابق این نوع رفتارها تا حدودی روشن است. آنها میخواهند علاج واقعه را قبل از وقوع کنند، اما این بار نام تلاش اصلاحطلبان برای برگزاری انتخابات آزاد و زمینهسازی برای مشارکت حداکثری را فتنه 98 گذاشتهاند.
او اضافه کرد: آنچه این طیف از آن بیم دارد، در وهله اول حضور اصلاحطلبان بهصورت منسجم در انتخابات است و در مرحله بعد، تحقق مشارکت حداکثری. به نظر نمیآید بتوان ترجمه دیگری برای عنوان فتنه 98 با توجه به مجموعه رفتارهای اصلاحطلبان داشت.
منصوری افزود: این گروه بدون توجه به تحقق الزامات مشارکت حداکثری که یکی از شاخصهای اعتماد و امید اجتماعی است، حاضر است برای حذف رقیب سیاسی بهراحتی و در مصونیت کامل از هر عنوان اتهامی علیه رقیب استفاده کند و به نظر میآید دغدغهای هم برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ندارد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تأکید بر اینکه بهطور قطع این یک نوع پیشدستی برای حذف رقیب سیاسی در انتخابات است یادآور شد: در یکی از همین سایتهای منتسب به اصولگرایان تندرو تحلیل کرده بودند که هدف اصلاحطلبان از طرح گفتوگوی ملی و تفاهم ملی زمینهسازی برای اعتراضات هفتم دیماه بوده است. این در حالی است که اولاً جرقه اعتراضات هفتم دی 96 را خودشان زدند و بعد که به حدی رسید که از دستشان خارج شد، آن را محکوم کردند. در حالی که مواضع اصلاحطلبان از ابتدا درخصوص این اعتراضات روشن بود.
منصوری اظهار کرد: همه تحلیلهای این طیف به انتخابات و رسیدن به راههایی برای حذف رقیب سیاسی ختم میشود. در حالی که طرح گفتوگوی ملی اصلاحطلبان نه ارتباطی به انتخابات دارد و نه اعتراضات. اتفاقاً بعد از اعتراضات، اصلاحطلبان تأکید بیشتری برای گفتوگوی ملی و رسیدن به تفاهم ملی برای حل مشکلات امروز ایران داشتند. حال این چه ربطی میتواند به انتخابات داشته باشد، آنها که اتهام میزنند باید پاسخگو باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در بیان پیشبینیاش از حواشی پیرامون انتخابات مجلس آینده گفت: این بستگی به اقتضائات و اتفاقات سال 98 دارد. ضمن آنکه آنقدر سیر تحولات پیچیده و پرشتاب است که پیشبینی را نسبت به دورههای قبل دشوارتر کرده است. اما یک قاعده وجود دارد و آن هم اینکه سبد رأی اصولگرایان ثابت است و رویشی به دنبال نخواهد داشت. اما اصلاحطلبان اگر بتوانند مانع ریزش سرمایه اجتماعی خود شوند و زمینههای مشارکت حداکثری مردم را فراهم کنند، پیروزی آنها محتمل است. اما در شرایط فعلی به نظر میآید بین مجموعه توان اصلاحطلبان و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات نسبت امیدوارکنندهای وجود ندارد و در یک سال پیشرو کار اصلاحطلبان نسبت به انتخابات قبل بسیار دشوارتر خواهد بود.
آیتالله علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در خطبههای نماز جمعه هفتم دیماه از فتنه 98 سخن به میان آورده و گفته بود: « فتنه 88 گذشت و 9 سال نیز از آن سپری شد، اما آنچه برای ما مهم است فتنه 98 است که در سال دهم فتنه 88 است. مقام معظم رهبری در برخی فرمایشات خود اخیراً فرمودند که استکبار جهانی و دشمن در حال زمینهسازی و زمینهچینی است و دشمن درصدد است فتنهای از نوع سال 88 ایجاد کند و از اکنون نیز مشغول زمینهسازی برای آن فتنه است.»
علی مطهری، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در یادداشتی با عنوان «دوستان نادان ولایت فقیه» در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشته بود:« در روز 21 آذر مقام رهبری گفتند دشمن خارجی همانطور که برای سال 97 برنامه جنجال طراحی کرده بود و به هدف خود نرسید ، برای سال 98 هم طراحی کرده است. عدهای از این سخن ایشان تعبیر «فتنه 98 » کردند و به نیروهای داخلی نسبت دادند. من در پاسخ سؤال خبرنگار گفتم«از کسانی که فتنه 98 را مطرح کردهاند بپرسید دوباره بناست چه فتنهای را برپا کنند».عجیب است که عدهای بیمار روانی و سیاسی گفتند سخن من کنایه به رهبری بوده است، در حالی که اولاً ایشان نظر به دشمن خارجی داشتند و ثانیاً اساساً تعبیر «فتنه 98» را به کار نبردند. اینها دوستان نادان ولایت فقیه هستند و به این اصل مهم ضربه میزنند. به قول شاعر: دشمن دانا به از نادان دوست.»
مهرداد لاهوتی، سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی نیز در گفتوگو با ایسنا طرح مباحثی مثل «فتنه ٩٨» را منجر به ترغیب بیشتر دشمن برای ایجاد فتنه دانست.