نشست شورای امنیت؛ تقابل شرق و غرب بر سر ونزوئلا

کدخبر: ۲۶۴۸۲۸
اقتصادنیوز؛ شورای امنیت سازمان ملل بنا به درخواست آمریکا برای بررسی اوضاع ونزوئلا تشکیل جلسه داده است.
نشست شورای امنیت؛ تقابل شرق و غرب بر سر ونزوئلا

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری‌ها؛ در این جلسه، چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین با بررسی مساله ونزوئلا مخالفت کردند.

روسیه پیشنهاد داد که مساله "عدم مداخله در امور داخلی ونزوئلا" مورد بررسی قرار بگیرد.

اما ۹ عضو از میان ۱۵ عضو شورای امنیت بررسی مساله ونزوئلا را تأیید کرده‌اند. دو عضو شورای امنیت نیز نسبت به تدوین دستورکار موقتی برای بررسی اوضاع در ونزوئلا رأی ممتنع دادند.

رئیس دوره‌ای شورای امنیت نیز عنوان داشت که ۹ رأی با بررسی مساله ونزوئلا موافقت کرده‌اند، در نتیجه مساله این کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

واشنگتن: از «خوان گوایدو» برای رهبری دولت انتقالی حمایت می‌کنیم

"مایک پامپئو"، وزیر خارجه آمریکا در این نشست عنوان داشت که ایالات متحده "خوان گوآیدو"، رهبر مخالفان را برای گذار به مرحله دموکراسی در ونزوئلا تأیید می‌کند.

پامپئو گفت: ایالات متحده آماده حمایت از مردم ونزوئلا است و زمان آن فرار رسیده که کشورهای دیگر این موضع را اتخاذ کنند و تأخیر دیگر ممکن است.

وی با درخواست از جامعه بین الملل برای به رسمیت شناختن خوان گوآیدو به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا، از روسیه، چین، سوریه و ایران به دلیل حمایت از مادورو انتقاد کرد.

وزیر خارجه آمریکا نیروهای امنیتی ونزوئلا را به خویشتن داری در برخورد با تظاهرکنندگان مخالف مادورو ترغیب کرد.

وی با این ادعا که مادورو مسئول بحران انسانی در ونزوئلا و "سرقت آینده" ملت این کشور است، از جامعه بین الملل خواست تا از "آرمان‌های ونزوئلایی‌ها برای برخورداری از دموکراسی" و "مخالفت با دولت جنایت‌کار" و تشکیل "دولت دموکرات جدید" به ریاست خوان گوآیدو حمایت کنند.

مسکو: دولت آمریکا در پی انجام کودتا در ونزوئلا است

«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در شورای امنیت، در جلسه این شورا در خصوص اوضاع ونزوئلا اظهار داشت که واشنگتن به دنبال کودتای دولتی در ونزوئلا است و چنین اقداماتی تهدیدی برای جهان است.

نبنزیا گفت: در واقع، واشنگتن در مقابل چشمان ما، بدون شک با نقض تمام هنجارهای حقوق بین الملل تلاش می کند تا کودتایی در ونزوئلا انجام دهد. این اقدامات شرم آور است.

آمریکا به دنبال کودتا در ونزوئلا است

وی افزود: اگر موضوع تهدیدآمیزی برای جهان باشد، اقدامات بی شرمانه و تجاوزگرانه آمریکا و متحدانش با هدف سرنگون کردن رئیس جمهور قانونی ونزوئلا است. این نشستی است که ما را مجبور به حضور در آن کرده اند زیرا واشنگتن در راستای تغییر نظام ها حرکت می کند. آنچه ما در این نشست مشاهده کردیم تهدید صلح بین المللی در نتیجه دخالت واشنگتن در امور کشوری دیگر است. علت این اقدامات واشنگتن این است که ونزوئلا سیاست های اقتصادی مستقلی در پیش گرفته است.

نماینده روسیه در سازمان ملل بیان کرد: مسکو با دخالت آمریکا در امور داخلی ونزوئلا و سیاست های مغایر با قانون بین المللی اش مخالف است. واشنگتن بهانه های واهی برای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها از جمله ونزوئلا می تراشد. واشنگتن به شکل مستقیم در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ونزوئلا دخالت می کند. پس از انتخابات پارلمانی در ونزوئلا تلاش ها برای ساقط کردن مادورو شروع شده است.

نبنزیا اعلام کرد: روسیه از اینکه واشنگتن شورای امنیت را در بازی کثیفش وارد کرده است ابراز تاسف کرد. کاملا دودستگی در این باره وجود دارد. از وزیر خارجه آمریکا در اینجا حضور دارد می پرسم آیا از زور برای یک کشور دارای حاکمیت استفاده خواهید کرد.

لندن: مادورو دیگر وجاهت قانونی ندارد

آلن دانکن، نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل در نشست کنونی این نهاد، از مواضع آمریکا علیه نیکلاس مادورو حمایت کرد و افزود: شانه به شانه آمریکا برای بازگرداندن دمکراسی به ونزوئلا ایستاده ایم.

وی ادامه داد: به خاطر سیستم فاسد این کشور، نخبگان فرار کرده اند و مردم در گرسنگی به سر می برند. کودکان دچار سوء تغذیه و قفسه های فروشگاه ها به دلیل ورشکستگی، از مواد غذایی خالی شده است. میلیون ها نفر هم برای فرار از بدبختی به کشورهای همسایه پناه برده اند.

لندن: «گوایدو» می‌تواند ونزوئلا را از شرایط کنونی خارج کند!

وزیر اروپا و آمریکای انگلیس اضافه کرد: تنها یک نفر و پیوندهای او با سوسیالیسم، اقتصاد کشور را نابود کرده است. قانون در ونزوئلا سقوط کرده است و ما وظیفه داریم که قانون را سرپا نگهداریم. 

دانکن با بیان اینکه مادورو تلاش کرده است مجلس ملی را با ایجاد یک مجمع قانون اساسی مصنوعی، غیرقانونی جلوه دهد، گفت: او به راحتی انتخابات آزاد و عادلانه را با پایان دادن به رای گیری و سرکوب مخالفان سیاسی از بین برد و رهبران دمکراتیک را به تبعید یا زندان تهدید کرد.

وی افزود: جهان اکنون می تواند ببیند که ریاست جمهوری نیکلاس مادورو دیگر پایه های دمکراتیک ندارد و مشروع نیست. بریتانیا بدون شک، شجاعت فوق العاده مردم را ستایش می کند که در برابر دولت فاسد و غیردمکراتیک مادورو ایستاده اند.

این وزیر انگلیسی از تصمیم خوان گوایدو در دادن اختیار به شورای ملی حمایت کرد و ادامه داد: شورای امنیت باید مسئولیت خود را به رسمیت بشناسد تا مطمئن شود که رهبری سازمان ملل در ایجاد تغییرات مثبت در ونزوئلا کمک کننده است. تلاش ما یافتن راهی برای خروج از بحرانی است که کشور را ویران کرده است.

دانکن موضع کشور را اینگونه تشریح کرد که انگلیس همراه با اتحادیه اروپا از برگزاری یک انتخابات آزاد و عادلانه حمایت می کند تا در نخستین فرصت، دولت مشروع و قانونی تشکیل شود. ما در کنار سازماندهی آمریکا ایستاده ایم و برای ارجاع پرونده مادور به دادگاه کیفری بین المللی حمایت می کنیم.

وی یادآور شد: بیش از 8000 نفر اعدام، 12 هزار نفر دستگیری خودسرانه و 13 هزار نفر زندانی سیاسی پرونده ضد انسانی مادورو است. 

وزیر اروپا و آمریکای انگلیس تصریح کرد: شانه به شانه آمریکا، شورای ملی و خوان گوایدو را بهترین گزینه برای بازسازی دمکراسی و اقتصاد ونزوئلا می دانیم.

برلین: مادورو دموکراتیک انتخاب نشده است/از مجلس ملی ونزوئلا حمایت می‌کنیم

نماینده آلمان در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: مجلس ملی ونزوئلا تا برگزاری انتخابات تنها نهاد رسمی در ونزوئلا است.

مادورو دموکراتیک انتخاب نشده است/ازمجلس ملی ونزوئلا حمایت می‌کنیم

نماینده آلمان در شورای امنیت سازمان ملل ادامه داد: آلمان مانند فرانسه و انگلیس از برگزاری انتخابات در ونزوئلا حمایت کرده و از «گوایدو» (رهبر شورشیان خیابانی در ونزوئلا) به عنوان نماینده مردم در این کشور حمایت می کند.

وی مدعی شد: «نیکلاس» مادورو به‌ صورت دموکراتیک انتخاب نشده و مجلس ملی ونزوئلا تنها نهاد دموکراتیک ونزوئلا است.

پکن: بر اساس قوانین بین‌المللی به حاکمیت ملی ونزوئلا احترام بگذارید

نماینده چین در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: از همه طرف ها در ونزوئلا می خواهیم تا آرامش خود را حفظ کرده و از طریق گفتگو به حل و فصل تنش های جاری مبادرت ورزند.

نماینده چین در شورای امنیت در این خصوص ادامه داد: چین از همه کشورها می خواهد تا بر اساس قوانین بین المللی به حاکمیت ملی ونزوئلا احترام گذاشته و در امور داخلی این کشور دخالت نکنند.

چین: ونزوئلا خطری را متوجه کشورهای دیگر نمی‌کند

وی در ادامه افزود: شرایط کنونی ونزوئلا خطری را متوجه کشورهای دیگر نمی کند و موضوعی داخلی و مرتبط با مردم این کشور است. از همه می خواهیم تا به انتخاب مردم این کشور احترام بگذارند. از همه طرف ها می خواهیم تا به ثبات در ونزوئلا کمک کنند.

نماینده چین در شورای امنیت اعلام کرد: چین اتهامات آمریکا علیه خود در حمایت از دولت ونزوئلا را رد می کند. چین متعهد به منشور ملل متحد در خصوص عدم مداخله در امور داخلی سایر کشور ها است.

ژوهانسبورگ: قاطعانه مخالف هرگونه تلاش برای تغییر دولت ونزوئلا هستیم

«جری متیوس ماجیلا» نماینده آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد در جلسه شورای امنیت، با انتقاد از دخالت دولت‌های خارجی در امور داخلی ونزوئلا گفت: شورای امنیت نباید هیچ گاه ابزاری برای رسمیت بخشیدن به تغییر غیرقانونی هیچ دولتی شود.

وی ادامه داد: یکی از اصول بنیادین دمکراسی، پاسداشت حاکمیت قانون است. ما عمیقا نگران تلاش‌های آشکار در ونزوئلا برای دور زدن سازوکارهای قانونی مربوط به امور انتخاباتی هستیم. 

نماینده آفریقای جنوبی افزود: هرگونه اختلاف باید به طریق مسالمت‌آمیز و در چارچوب فرآیندهای پیش‌بینی شده در قانون اساسی و قوانین انتخاباتی این کشور حل و فصل شود. 

وی تصریح کرد: از همه طرف‌ها می‌خواهیم که وارد یک فرآیند گفت وگوی ملی برای دستیابی به همبستگی و راه حلی صلح‌آمیز برای تحولات سیاسی ونزوئلا شوند.

او ادامه داد: آفریقای جنوبی قاطعانه مخالف هرگونه تلاش برای تغییر دولت ونزوئلا خارج از چارچوب قانون اساسی این کشور است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید