جعفرپور در سوال از ظریف: معاونت اقتصادی وزارتخارجه در ۱۰ ماه اخیر گزارشی به مجلس نداده است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، جمشید جعفرپور، نماینده لارستان در مجلس دهم، در جلسه سوال از وزیرخارجه درباره علل بیتوجهی به بازرگانان و صرافان در امارات، گفت: دشمن یک طراحی برای فشار اقتصادی و جنگ اقتصادی صورت داده تا مردم را به استیصال درآورد و حاصلش تلاشی است که در دی ماه 96 شد. جا دارد همه ارکان نظام برای این دوران تلاش کنیم و باید دست روی زانو بگذاریم و از این دوران عبور کنیم.
وی افزود: موضوع سوال من مچگیری نیست بلکه برای رفع مشکل است؛ زیرا ضعف شدید در دیپلماسی داریم. من درخواست کرده بودم اطلاعات اقتصادی وزارت خارجه را به من بدهند و کتبا درخواست کردم اما علیرغم نامه مکتوب و پیگیری بنده، به جایی نرسید و ناچارا به طرح سوال رسیدم. وزارت خارجه بنا بر اسناد بالادستی، مسئول و مامور دیپلماسی اقتصادی است. البته در دوران جنگ، اهمیت دیپلماسی اقتصادی مکشوف است و راه ورود ارز از راه دیپلماسی اقتصادی است. وزیر خارجه وظیفه دارد تا دیپلماسی اقتصادی را انجام دهد.
جعفرپور خاطرنشان کرد: دو ایراد به وزارت خارجه وارد است. ظریف بعد از رای اعتماد، اعلام کرد که معاونت اقتصادی احیا میشود و هدفش را نقشآفرینی در حوزه بینالملل معرفی کرد. وی در سال گذشته معاون اقتصادی را منصوب کرد و سفیر ما در هندوستان برای این کار منصوب شد اما آقای انصاری بهعنوان معاون حاضر نمیشود و بعد دو ماه برای معاونت اقتصادی به ایران میآید، آن هم در شرایطی که ترامپ تهدید به خروج از برجام میکرد.
نماینده مردم لارستان تصریح کرد: ده ماه است هیچ گزارشی از معاونت اقتصادی ارائه نشده و حتی محرمانه هم گزارشی به نمایندگان مجلس داده نشده است. سایت معاونت اقتصادی وزارت خارجه هم فقط اخبار اقتصادی را پوشش میدهد و هیچ عملکردی ارائه نمیکنند.
وی افزود: در کشورهایی که روابط استراتژیک دارند، ماهها از داشتن سفیر محروم بودیم. هفت ماه در هند و هشت ماه در چین سفیر نداشتیم و این یعنی به تعطیلی کشاندن دیپلماسی اقتصادی. 11 ماه از استقرار معاون اقتصادی گذشته، چه تمهیدی در ترکیب کادر وزارت خارجه اتفاق افتاده؟ چه مقدار کار سیاسی انجام شده در حالیکه در سفارت ترکیه در عراق 20 کارشناس اقتصادی وجود دارد.
جعفرپور متذکر شد: در تیرماه 96 قطر توسط کشورهای عربی محاصره شد و ایران و ترکیه حمایت سیاسی کردند. در آن زمان صادرات ایران به قطر حدود 200 میلیون دلار است اما ترکیه یک میلیارد و هشتاد میلیون دلار و در طول 4 ماه اول تحریم قطر، صادرات ترکیه 90 درصد افزایش داشته است. فاصله ایران با دوحه از فرودگاه لارستان تا دوحه 40 دقیقه است اما آنکارا تا ترکیه 120 دقیقه است. ما را به 85 کشوری که در قطر لغو روادید بودند، اضافه کردند و یک بندری برای تجار ایرانی قرار دادند تا کالا به فروش برسد اما ترکیه پروژه ورزشگاه سازی و... را گرفته با این وجود از تجار ایران یحمایت نمیشود.
نماینده لارستان خطاب به ظریف با بیان اینکه با رایزنی باید بخواهید امارات مهلتی به تجار ما دهد و این دیپلماسی اقتصادی است، اظهار داشت: این تجار در عمران و آبادانی کشورهای خلیج فارس زمانی که برهوت بودند، حضور داشتند. تبعه ایرانی با این همه خدمت، با تبعه بورکینافاسو یکی نیست. ما نباید جوان مودب جامعه بینالملل باشیم. زمانی که تنش بین روسیه و اروپا پیش آمد، ترکیه 1300 میلیارد دلار صیفیجات به روسیه فرستاد و بعد از تنش ترکیه و روسیه، آنها رو به ما آوردند اما ما کاری نکردیم.
وی افزود: هرکدام از این افراد حامل خدمات ویژه برای منطقه هستند و در حوزه راه، مدارس و بیمارستان خدمات انجام دادند.