خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال:

اروپا هنوز درباره SPV با ایران به جمع بندی نرسیده است

کدخبر: ۲۶۵۲۷۹
اقتصادنیوز؛ لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال روز دوشنبه درباره دستیابی اتحادیه اروپا به جمع بندی درباره سازوکار ویژه مالی ایران و اروپا (SPV) نوشت: به صورت فرضی اگر اتحادیه اروپا امروز به جمع بندی نرسد، تا برگزاری نشست بعدی شورای وزیران این نهاد در تاریخ 12 فوریه (23 بهمن ماه) امکان پذیر نیست.
اروپا هنوز درباره SPV با ایران به جمع بندی نرسیده است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ لارنس نورمن در بروکسل در تازه ترین گزارش خود افزود: اما در عالم واقع، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا ممکن است در حاشیه نشست غیررسمی هفته جاری بخارست (رومانی)، نشست رسمی کوتاهی در این باره برگزار کنند.

این خبرنگار آمریکایی تاکید کرده است: هیچ دلیلی برای صبر و انتظار بیشتر برای رونمایی و ثبت سازوکار مالی اتحادیه اروپا وجود ندارد.

هنوز مقامات اتحادیه اروپا در این باره اظهار نظر رسمی نکرده اند. 

وی پیش از این با اشاره به اختلاف داخلی میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مسیر تصویب بیانیه آغازبه کار ساز و کار ویژه مالی ایران و اروپا (SPV)، نوشته بود: چنانچه این اختلاف داخلی رفع شود، اروپا امروز بیانیه آغاز به کار را صادر می کند.

نورمن افزود: به نظر می آید که به دلیل اختلاف نظر در مورد بیان نام چهار کشور اروپایی و درگیری میان ایتالیا و اسپانیا، شاید امروز صبح (به وقت محلی)نتوانند به «جمع بندی» درباره روابط اتحادیه اروپا با ایران و نیز تایید بیانیه مربوط به ساز و کار ویژه مالی با ایران دست یابند. 

وی اظهار داشت که تائید ساز و کار ویژه مالی ایران و اروپا به جمع بندی اتحادیه اروپا در مورد ایران بستگی ندارد و برعکس جمع بندی این اتحادیه(در مورد روابط با ایران) به ساز و کار ویژه مالی بستگی دارد. اگر ایتالیا و اسپانیا بر سر واژگان گفت و گوهای چهار کشور اروپایی با ایران تا ساعت چهار بعد از ظهر (به وقت محلی) به توافق برسند، ممکن است که به هر دو دست یابیم. 

خبرنگار وال استریت ژورنال می گوید نکته جالب توجه، واژگان بیانیه اروپا در مورد ساز و کار ویژه مالی نخواهد بود. وی مدعی اختلاف درباره ادبیات بیانیه اتحادیه اروپا در مورد برنامه موشکی ایران شد. 

این خبرنگار آمریکایی مدعی شد: خبر دارم که در این بیانیه اعلام شده، اتحادیه اروپا از اقدامات موشکی (ایران) 'به شدت نگران' است.

خبرنگار وال استریت ژورنال در بروکسل در ادامه پیرامون تفاوت بیانیه مربوط به ساز و کار ویژه مالی ایران از سوی اتحادیه اروپا و نیز جمع بندی اتحادیه اروپا در مورد روابط با ایران نوشت: ساز و کار ویژه مالی با ایران، پروژه فرانسه، انگلیس و آلمان است که از حمایت اتحادیه اروپا برخوردار بوده و فی النفسه متعلق به اتحادیه اروپا نیست. جمع بندی اتحادیه اروپا (مقوله ای) کاملا جدا است و تنها به دلیل آنکه تا زمان راه اندازی ساز و کار ویژه مالی از انتشار آن خودداری شده بود، به این موضوع مرتبط شده است.

منابع رسمی غربی و اتحادیه اروپا هنوز این ادعاهای این خبرنگار غربی را تایید نکرده اند.

«مایا کوتسیانچیچ» سخنگوی فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در بروکسل به خبرنگاران گفت: آماده سازی سازوکار مالی ویژه پیشرفت هایی داشته و در مرحله ای پیشرفته است. امیدواریم بسیار زود آغاز کار آن را اعلام کنیم.

تارنمای شبکه اقتصادی بلومبرگ نیز در این زمینه گزارش داد: سه دیپلماتی که درباره زمان اجرای این سازوکار اظهارنظر کردند خواستند نامشان فاش نشود، یکی از آنها با احتیاط گفت، درحالی که روز 28 ژانویه (هشتم بهمن) برای آغاز رسمی آن اعلام شده است، ممکن است ناتمام ماندن برخی موضوعات باعث تاخیر کوتاهی در آن شود. این دیپلمات افزود که اعضای اتحادیه اروپا توافق کرده اند که سازوکار مالی ویژه تا اواخر ماه (ژانویه) نهایی شود.

طبق گزارش ها، سازوکار مالی ویژه قرار است در فرانسه ثبت شود و رئیس آن یک آلمانی باشد. انگلیس نیز از سهامداران آن خواهد بود.

کوتسیانچیچ افزود: ما با سایر اعضای مسئول، روی آن کار می کنیم.

ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه روز چهارشنبه گذشته ابراز امیدواری کرده بود که ساز و کار مالی ویژه اتحادیه اروپا برای تسهیل روابط تجاری با ایران در روزهای آینده اجرایی می شود.

تارنمای شبکه اقتصادی بلومبرگ شب گذشته (7 بهمن) نیز به نقل از دیپلمات ها نوشت: بیانیه آغاز به کار سازوکار ویژه اتحادیه اروپا (SPV) برای تداوم روابط مالی و تجاری با ایران پس از طرح و تصویب در جلسه روز دوشنبه اعضا اعلام می شود و مذاکرات بر سر واژگان این بیانیه در حال انجام است.

بلومبرگ افزود:مذاکرات بر سر واژگان بیانیه اتحادیه اروپا در آخرین لحظات همچنان ادامه داشته و بر اساس پیش نویسی که به رویت رسیده، این اتحادیه از ابتکار عمل انگلیس، فرانسه و آلمان استقبال کرده و آن را 'تاثیری مثبت بر روابط تجاری و اقتصادی با ایران و مهم تر از همه زندگی مردم ایران' می داند.

براساس این گزارش، از صبح امروز نمایندگان 28 کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل درباره این بیانیه در حال مذاکره و تبادل نظر هستند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید