پیامک‌های تهدیدآمیز برای موافقان FATF

کدخبر: ۲۶۵۴۵۱
اقتصادنیوز: ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز باز هم خبرساز شد. عدم برخورد با عاملان تهدید صریح رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس باعث شده تا اهرم ارعاب به ابزار متعارف جریانی خاص مبدل شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سخنان دیروز «مجید انصاری» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره متن و حاشیه های بررسی لوایح پیوستن به FATF در این مجمع، بازتاب گسترده ای داشت و مورد توجه بسیاری از رسانه ها قرار گرفت.

وی در گفت وگو با یکی از خبرگزاری ها علاوه بر طرح گزینه ای چون مراجعه به آرای عمومی در صورت ایجاد بن بست بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع بیان داشت: با کمال تاسف، یک جریانی به نظر من مشکوک با سوء استفاده از احساسات پاک و دغدغه‌های واقعی متدینین، جوان‌ها و طلاب سعی کردند این موضوع را از مسیر طبیعی خودش خارج کنند.

انصاری همچنین اظهار داشت: من از بعد جلسه روز شنبه مجمع پیامک‌هایی حتی تهدید به قتل و به تعبیر آنان برخورد خونین دریافت کردم. ما که بیدی نیستیم که با این بادها بلرزیم اما من از دستگاه قضایی و امنیتی کشور می‌خواهم رسیدگی کنند. این کدام جریان است که نشسته عده‌ای را تحریک می‌کند که اعضا مجمع تشخیص یا نمایندگان را تهدید کنند؟ این یعنی تهدید نظام. این قانون شکنی است که عده‌ای به خودشان حق بدهند که چون فکر می‌کنند پیوستن به پالرمو خلاف مصلحت است، اگر نمایندگان انجام دادند نمایندگان را خائن بخوانند و به نمایندگان مجمع بگویند وارد این موضوع نشوند.

به گفته این عضو مجمع، معنی ندارد جریانی بنشیند، افرادی را بسیج کنند و در شبانه روز صدها پیامک بعضا تهدید آمیز به مسوولان بفرستند.

ارسال پیامک های تهدیدآمیز البته مسبوق به سابقه است. پس از ارائه لوایح چهارگانه الحاق به FATF از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی، بهارستان از خردادماه شاهد فضاسازی های گسترده ای علیه پیوستن ایران به این سازمان بین دولتی بود.

به موازات پهن کردن طومارهای اعتراضی در صحن علنی مجلس، دریافت پیامک های تهدیدآمیز صدای بسیاری از نمایندگان را درآورد. یکی از دریافت 500 پیامک تهدیدآمیز خبر داد و دیگری از هدف قرار گرفتن خود و جریان متبوعش یعنی اصلاح طلبان با پیام های توهین آمیز درآمیخته با هشدارهای تند و خشن گلایه کرد.

«علی لاریجانی» رئیس مجلس در واکنش به این مساله گفت که ارسال پیامک تهدیدآمیز به نمایندگان ممکن است موجب شود نمایندگان نتوانند در موضوعات مختلف تفکر کنند لذا ما در هیات رییسه این موضوع را بررسی می‌کنیم که چطور شماره‌های نمایندگان در اختیار این افراد قرار گرفته و برای آن تمهیدی خواهیم کرد.

با گذشت مدتی از این واکنش ها، رسانه ها از مشخص شدن منشا تهدیدات نوشتند که از حسینیه ای در خیابان چمران شهر مشهد و با هدایت عضو سابق شورای این شهر صورت گرفته است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی اواسط مهرماه درباره منبع پیامک‌های تهدیدآمیز برای نمایندگان مجلس اعلام کرد: متولی اصلی پیامک‌های ارسالی به نمایندگان شناسایی نمی‌خواهد و خود افراد دخیل در این امر اعلام کرده اند که ارسال این پیامک ها کار چه کسی است.

به گفته «محمدرحیم نوروزیان» این فرد تاکنون دستگیر نشده و از سوی یک حسینیه است که آشکارا اعلام کردند که کار آن‌ها بوده و مساله پنهانی نبوده است.

پس از آن بود که برخی از رسانه ها به سراغ سرتیم ارسال کنندگان پیامک رفته و با اون به گفت وگو نشستند. «خلیل موحد» در پاسخ به چرایی انتخاب گزینه پیامک پراکنی به شیوه تهدیدآمیز اظهار داشت: یکی از راه‌های ما ارسال پیامک بود. ما هم جلسات روشنگری داشتیم و هم مباحثه می کردیم و ارسال پیامک تنها یکی از ان راه‌ها بود.

وی همچنین بیان داشت که با هیچ گونه تذکر یا احضاریه ای مواجه نشده و تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر به کار خود ادامه خواهد داد.

همزمان با این اظهارات، «محمدرضا بادامچی» نماینده تهران ادامه دریافت پیامک های تهدیدآمیز را تایید کرد و گفت: ما تصور می کردیم این پیامک ها بعد از بررسی و تصویب این لایحه پایان یابد ولی هنوز این پیامک ها ادامه دارد و جنبه نفرین پیدا کرده است.

طی سالی که گذشت تنها عضو مجمع تشخیص مصلحت و نمایندگان طرفدار الحاق به FATF مخاطب پیام های تهدیدآمیز قرار نگرفته اند بلکه عالی ترین مقام اجرایی کشور نیز به صورت مکرر هدف تهدید صریح به قتل قرار گرفته است.

اواخر مردادماه بود که تجمع گروهی از طلاب مدرسه فیضیه قم به خاطر پخش و نمایش پلاکاردهایی جنجالی شد. در این پلاکاردها که نام متصدی پخش آن هم به چشم می خورد، رئیس جمهوری به خاطر «مذاکره» به غرق شدن در «استخر فرح» تهدید شده بود.

تنها چند روز پس از این رخداد بود که یکی از مداحان معروف تهران با یادآوری چگونگی درگذشت مرحوم آیت الله «اکبر هاشمی رفسنجانی» رئیس اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام، روحانی را مخاطب تهدیدی مشابه ساخت.

نکته قابل تامل اینکه پیش از این، دیگر اعضای دولت «حسن روحانی» یعنی وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی نیز مهرماه 94 و در جریان دفاع از برجام با تهدید مدفون شدن زیر سیمان در قلب رآکتور هسته ای از سوی نماینده «جبهه پایداری» مواجه شدند.

در خصوص تهدیدات مکرری که منتخبان مردم به صورت پیوسته با آن مواجه بوده اند، نخستین نکته تحدیدطلبی جریانی خاص است که به هر قیمت و با هر ابزاری می کوشد رقبای خود را از میدان به در کرده و عرصه و اعیان سیاست را تام و تمام به نام خود سند بزند.

نکته دیگر عدم برخورد قاطع دستگاه های مسوول با مصادیق عینی جرم است که باعث می شود در کنار کارآمدی این دستگاه ها، قانون و قانونگرایی به شکلی جدی زیر سوال رود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید