پاسخ‌های بعیدی‌نژاد به منتقدان سازوکار ویژه مالی اروپا و ایران

کدخبر: ۲۶۶۳۴۶
اقتصادنیوز؛ حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن در صفحه شخصی خود در توئیتر به سوالات و ابهامات مطرح شده درباره INSTEX پاسخ داد.
پاسخ‌های بعیدی‌نژاد به منتقدان سازوکار ویژه مالی اروپا و ایران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ حمید بعیدی‌نژاد در صفحه توئیتر شخصی خود در پاسخ به انتقادات یاسر جبرائیلی منتقد و مخالف برجام که گفته بود "کارکرد INSTEX محدود به مبادلات غذا و داروست؛ مبادلاتی که پیش از راه‌اندازی این کانال نیز جاری بوده است" گفت: نقدهای شما محترم، اما لطفاً این «غذا و دارو» را تکرار نفرمایید. والله وهن ملت ماست. ما غذا از خارج وارد نمی‌کنیم و جز در موارد خاص در اقلام کشاورزی دارویی خودکفاییم.

وی تاکید کرد: کانال مالی ایجاد شده از سوی سه کشور اروپایی از جمله برای خرید تجهیزات پزشکی بسیار پیشرفته و داروهای بیماری‌های خاص است که پول آن چند میلیارد است.

بعیدیِ‌نژاد در ادامه به اظهارات جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس اشاره کرد که گفته بود: هدف تشکیل کانال مالی با ایران تسهیل تمامی تبادلات تجاری مشروع با ایران است، نه چنانچه برخی می‌گویند تبادلات اقلام انسانی و پزشکی. البته با هدف عملیاتی شدن سریع این کانال مالی، مرحله اول از اقلام انسانی پزشکی، شروع می‌شود.

سفیر ایران در انگلیس در ادامه در پاسخ به توییت دیگری از این منتقد برجام و دولت که توضیحاتی از رئیس‌جمهور درباره واردات کالاهای کشاورزی و دامی را بر روی صفحه توئیتر خود قرار داده بود گفت: از برادرمان جناب آقای جبرائیلی تشکر می‌کنم که با مثال‌های خود توضیح دادند که منظور ایشان در مطالب گذشته از واردات «غذا» از خارج، واردات کنجاله و غذای دام بوده است. ممنون می‌شوم که در یادداشت‌ها و سخنان بعدی نیز در صورت لزوم همواره از همین واردات غذای دام استفاده کنند.

وی اضافه کرد: یکی از شبهه‌های نادرست دیگر این است که تبادلات مربوط به کالاهای اساسی و پزشکی حتی قبل از برجام هم وجود داشته و اینستکس کار جدیدی نمی‌کند. اما ادعای تبادلات بدون محدودیت این اقلام همواره یک دروغ بزرگ از سوی آمریکا بوده است. آمریکا سالهاست بانک‌ها را برای انتقال هر پولی از ایران منع کرده است. در زمان قبل از برجام ورود داروهای خاص و تجهیزات پزشکی فقط از طریق دلال و با پرداخت کمیسیون حتی ۱۴ درصد انجام می‌شد. اینستکس در صورت اجرایی شدن اولین کانالی خواهد بود که ایران از آن طریق خریدهای چندین میلیارد دلاری برخی محصولات دامی و نیز تجهیزات پزشکی و داروهای خاص را انجام می‌دهد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید