چرا گاهی بعد از بیدار شدن از خواب احساس درد داریم؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پرشین وی؛ دانشمندان در بررسی علت بدن درد بعد از بیدار شدن از خواب به این نتیجه رسیده اند که بدن در خواب به سرکوب التهاب ها می پردازد و به همین دلیل بعد از بیدار شدن از خواب احساس درد داریم .برای اینکه این مشکل کمتر به وجود آید بهتز است که ریتم خوابمان مرتب باشد و سر ساعت خاصی به رختخواب رویم و بیدار شویم . با پرشین وی همراه باشید.
بررسی علت بدن درد بعد از بیدار شدن از خواب
مشخص شده است که وقتی می خوابید، بدن شروع به سرکوب کردن التهاب ها می کند. در نتیجه وقتی از خواب بیدار می شویم احساس درد می کنیم. به خاطر همین است که سخت از جایمان بلند می شویم و یا حتی به زور حرف می زنیم و علت بدن درد بعد از بیدار شدن از خواب این است.
محققان سلول های انسان و موش ها را با بیماری التهابی آرتریت روماتوئید مورد آزمایش قرار دادند. مدت ها است معلوم شده بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید در زمان های مختلف روز، علائم متفاوتی را تجربه می کنند.بسیاری از این بیماران هنگام برخاستن از خواب، گرفتگی شدید عضلات را تجربه می کنند.
اما درباره اینکه ریتم شبانه روزی مان ، ساعت درونی مان که به ما می گوید چگونه و چه زمانی به رخت خواب برویم ، چگونه نوسان ریتم درد را کنترل می کند، هنوز چیز زیادی نمی دانیم. محققان می خواهند این موضوع را بفهمند.
آنچه محققان فهمیدند این است که وقتی موش ها در معرض نور ثابت قرار می گیرند، پنجه هایشان بیشتر متورممی شود و سطح التهاب زاها در خونشان افزایش پیدا می کند. در تاریکی این تولید کنندگان التهاب کاهش پیدا می کنند.
هنگام شب این التهاب زاها به کمترین سطح خود می رسند و با شروع روز به مرور دوباره افزایش پیدا می کنند.این احساس درد در افراد مختلف متفاوت است و بستگی به مقدار التهابی دارد که بدن هنگام صبح درگیرش میشود.
نوعی پروتئین خاص در سلول هایمان وجود دارد که روی تیک تاک ساعت شبانه روزی بدن تسلط دارد. به نظر می رسد یکی از پروتئین هایی که درگیر ساعت درونی بدنمان است ( به نام کریپتوکروم ) التهاب را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
زمان تاثیرپذیری داروهاب ضد التهاب
محققان بر این باورند که با آزمایش های بیشتر قادر خواهند بود بگویند تاثیر داروهای ضد التهاب چه موقع از روز بیشتر خواهد بود یا حتی درمانی را پیدا کنند که این پروتئین ها را هدف قرار دهد تا سطح التهاب پایین بیاید. با این حال دانشمندان هنوز راه طولانی ای را برای رسیدن به این هدف در پیش دارند.
در حال حاضر می دانید که ریتم شبانه روزی تان می تواند روی مقدار درد اول صبح تاثیر داشته باشد پس به جای اینکه علیه آن عمل کنید روی بهبودش کار کنید، مخصوصا اگر همین حالا هم با درد مفاصل درگیر هستید.
داشتن ریتم منظم شبانه روزی به چه معناست؟ این یعنی ساعات مشخص و مرتبی برای خوابیدن داشته باشید و به آن پایبند بمانید. حتی در آخر هفته ها نیز این ریتم را حفظ کنید تا سطح التهاب پایین بماند.
بیشتر بدانید درد صبحگاهی معده از چیست؟
بیدار شدن از خواب با معده درد موضوع خوشایندی نیست و موجب می شود تا روز بدی را آغاز کنید. معده درد ممکن است مانند نفخ یا احساس سوزش به نظر برسد و گاهی اوقات با حالت تهوع همراهی می شود.
دلایل بسیاری می توانند موجب معده درد شوند. گاهی اوقات باید برای بررسی دقیق و شناسایی عامل مشکل آفرین به پزشک مراجعه کنید.
۱٫ سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
سندرم روده تحریک پذیر یکی از شایعترین دلایل درد شکمی است. التهاب روده ها موجب شکل گیری درد شکمیو ناراحتی می شود. این سندرم می تواند به واسطه بیماری های زمینه ای بسیاری تحریک شود. استرس یا کمبود خواب از جمله محرک های شایع سندرم روده تحریک پذیر هستند. از علائم شایع این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– گرفتگی شکمی
– گاز
– نفخ
– اسهال یا یبوست
– وجود مخاط در مدفوع
۲٫ گاز
وجود گاز می تواند یکی از مقصران معده درد باشد. خوشبختانه، تجمع گاز پس از بیدار شدن از خواب و آغاز فعالیت های روزانه از بین خواهد رفت. در حالت عادی، هنگامی که انسان خواب است، دستگاه گوارش به فعالیت خود ادامه می دهد.
با این وجود، اگر مواد نامناسبی را در طول روز مصرف کرده باشید یا گوارش به خوبی صورت نگرفته باشد، تجمع گاز در طول شب امکان پذیر است و به معده درد صبحگاهی منجر می شود.
۳٫ مشکلات گوارشی بیشتر
مشکلات گوارشی می توانند دلیل معده درد صبحگاهی باشند. بیماری سلیاک که افراد مبتلا به آن توانایی گوارش درست گلوتن را ندارند می تواند در صورت وجود گلوتن در رژیم غذایی به معده درد منجر شود. عدم تحمل لاکتوز که شامل ناتوانی یا دشواری در گوارش محصولات لبنی می شود نیز می تواند عامل معده درد باشد.