سفر احتمالی نامزد خاشقجی به آمریکا و امیدواری وی به تغییر رویه دولت ترامپ
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ خاشقجی پیش از اینکه به منتقد محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور بدل شود از نزدیکان مراکز سلطنتی عربستان بود. وی دوم اکتبر داخل کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه به دست تیم سعودی کشته شد، مسألهای که محکومیت بینالمللی را به همراه داشت.
خدیجه چنگیز در نشست خبری به مناسبت چاپ کتابش درباره خاشقجی گفت، شاید در ماه مارس به آمریکا برود.
وی افزود، در صورتی که ترامپ خط مشی جدید یا اقدامات جدیدی در پیگیری پرونده قتل خاشقجی اتخاذ کند، از وی استقبال خواهد کرد.
پیشتر ترامپ از خدیجه چنگیز دعوت کرده بود به واشنگتن سفر کند اما او با بیان اینکه هدف از این دعوت تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی در راستای منافع ترامپ است، آن را رد کرد.
همچنین فخرالدین آلتین، یکی از مسئولان ترکیه اعلام کرد، نبود شفافیت در پرونده خاشقجی بسیار نگران کننده است و اعتبار مسئولان عربستانی را زیر سوال میبرد. مقامات عربستان باید به عنوان نشانهای برای آمادگیشان جهت تحقق عدالت، قاتلان خاشقجی را به ترکیه تحویل بدهند.
وی به رویترز گفت، طی چهار ماه اخیر مقامات سعودی کمتر از حد انتظار با مقامات ترکیه و جامعه بینالملل همکاری داشتهاند.
نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات ایالات متحده روز پنجشنبه بار دیگر پیش از پایان مهلت نهایی ۱۲۰ روزه به دولت ترامپ برای ارائه گزارش به کنگره درخصوص مشخص شدن این مساله که آیا ولیعهد عربستان دستور قتل خاشقجی را صادر کرده یا نه، تلاش کردند عربستان را به دلیل قتل این روزنامهنگار مواخذه کنند.
خدیجه در این نشست خبری گفت: کنگره آمریکا تغییر یافته و من خوشبین هستم، من همچنان امیدوارم، معتقدم کنگره جدید این مساله را با اهتمام بیشتری پیگیری خواهد کرد.
از سوی دیگر، ریاض پیش از این درخواست ترکیه برای تحویل ۱۱ متهم در پرونده روزنامهنگار و منتقد عربستانی را رد کرد که پنج تن از آنها در عربستان محکوم به اعدام شدند.
تحقیقاتی که سازمان ملل تاکنون درباره خاشقجی انجام شده نشان میدهد که او قربانی یک قتل وحشیانه و عمدی و از پیش طراحی شده بوده که مسؤولان دولت عربستان آن را اجرایی کردند.
خدیجه افزود، امیدوار است گزارش سازمان ملل سرعت بیشتری بگیرد و معتقد است این گزارش تأثیر بینالمللی خواهد داشت.
با وجودی که تحقیقات ترکیه با مقامات سعودی درباره پرونده خاشقجی مشترک است و شامل تفتیش کنسولگری عربستان در ترکیه، مقر اقامت سرکنسول و برخی اماکن دیگر میشود اما همچنان محل جسد وی نامعلوم است و به رغم اینکه اردوغان روابط حسنهای با خانواده سلطنتی عربستان دارد اما قتل این روزنامهنگار تنش شدیدی در روابط بین دو طرف ایجاد کرده است.
اردوغان روز یکشنبه در مصاحبه با تلویزیون ترکیه گفت، ولیعهد عربستان و عادل الجبیر، وزیر خارجه سابق این کشور درباره پرونده خاشقجی دروغ گفتهاند و فشارهای ترکیه منجر به عزل الجبیر از سمت خود در ماه دسامبر شد.