مالکان منفــور باشگاه های فوتبال انگلیس
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از خبرورزشی، فوتبال آنقدر جذابیت دارد که پای سرمایهداران را به آن باز کند. در واقع با صنعتی شدن فوتبال، سرمایهداران متمول هم به قصد توسعه فعالیتهای تجاری خود از طریق فوتبال و البته بابت کسب شهرت وارد این عرصه شدند. پولی که در فوتبال وجود دارد آنقدر دندانگیر است که حتی پای سرمایهداران بزرگ و تجار نفت را به مستطیل سبز بکشاند اما تاریخ نشان داده مالکانی که به قصد بیزینس وارد فوتبال میشوند هرگز مورد توجه هواداران باشگاهشان نبوده و نیستند. درست مثل مالکانی که همین حالا در فوتبال انگلیس وجود دارند و کلی هم برای خود و باشگاه درآمدزایی کردهاند اما نتوانستهاند در دل هواداران جایی داشته باشند. البته این نارضایتی نمیتواند منجر به اخراج مالک مربوطه شود چراکه طبق قانون تجارت تا وقتی باشگاهی سوددهی داشته باشد سهامدارانش عوض نخواهند شد.
گلیـزرها
سالهاست خانواده گلیزر هدایت مدیریتی باشگاه منچستریونایتد را در اولدترافورد در اختیار دارند و با خرید سهام این باشگاه توانستهاند مالکیت این تیم را به نام خود بزنند. اتفاقی که در همان روزهای اول با اعتراض هواداران منچستریونایتد در بازیهای این تیم روبهرو بود اما در نهایت قدرت پول به زور هواداران چربید. کمپین هواداران یونایتد با نام «عاشق یونایتد باش، از گلیزرها متنفر» نیز راه به جایی نبرد و با شکست مواجه شد. گلیزرها با نیت گسترش تجارتهای خود سهام منچستریونایتد را خریدند و تا به امروز در این باشگاه دوام آوردهاند. هواداران منچستر هنوز هم اعتقاد دارند گلیزرها ثروت و دارایی باشگاه را غارت میکنند و به جای هزینه کردن برای امور جاری تیم، از کنار نام باشگاه به پولهای هنگفتی میرسند.
استن کروئنکه
به شدت در لندن منفور است و هواداران آرسنال را آزردهخاطر کرده است. پیرمرد آمریکایی عادت دارد در اغلب بازیهای آرسنال با کت و شلوار شیک به همراه همسرش در ورزشگاه امارات حاضر شود و بازیهای این تیم را از نزدیک تماشا کند. او بعد از خرید سهام باشگاه بدون آنکه بخواهد برای تیمداری هزینه کند، از کنار آرسنال پولهای زیادی به جیب زده که همین باعث شده از چشم طرفداران آرسنال بیفتد. تعیین سیاستهای باشگاه در بازار نقل و انتقالات که مبنی بر نخریدن بازیکنان بزرگ است، از اتاق فکر آقای استن بیرون میآید. حتی کروئنکه در پروسه اخراج کردن آرسن ونگر هم سالها تعلل کرد و مرد فرانسوی را با وجود مخالفت بخش زیادی از طرفداران در تیم نگه داشت. هواداران آرسنال استن را مقصر ناکامیهای تیم میدانند. البته او با آوردن اونای امری و خریدهای تابستانی خود تا حدی سعی در جلب نظر طرفداران توپچیها دارد.
مایک اشلی
این یکی انگلیسی است و باشگاه نیوکاسل را در اختیار دارد. از سال ۲۰۰۷ که مایک اشلی باشگاه نیوکاسل را خرید تا امروز، کلاغها ۲ بار سقوط به رقابتهای چمپیونشیپ را تجربه کردهاند. حضور چهرههای مطرحی همچون کوین کیگان و رافا بنیتس روی نیمکت نیز نتوانست رابطه هواداران با اشلی را خوب نگه دارد. تا همین چندی پیش گرانقیمتترین خرید باشگاه مربوط به سال ۲۰۰۵ بود که مایکل اوون را از رئالمادرید خریدند. تیمی که همیشه در جستوجوی بالای جدول بود اکنون اولویتش نیفتادن است. گفته میشود اشلی در پایان فصل سهامش را به فروش خواهد رساند اما تا وقتی که مشتری دست به نقد پیدا نشود نمیتوان روی این فرضیه حساب باز کرد. هرچند نباید این را فراموش کرد تا زمانیی که مایک میتواند از کنار نام باشگاه برای خود درآمدزایی کند، حتی اگر تیم به دسته پایینتر هم سقوط کند تأثیری بر جداییاش نخواهد گذاشت. اتفاقی که ۲ بار نیوکاسل تجربهاش کرده و مایک هم بدون توجه به نتایج تیم به کار خود ادامه داد.