گزینه نخست دولت ترامپ برای نمایندگی سازمان ملل
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ میچ مککانل، رهبر اکثریت سنای آمریکا اعلام کرده که از انتصاب کرافت در این سمت حمایت میکند و به گفته دو منبع آگاه که نامشان را فاش نکردند، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا و جان بولتن، مشاور امنیت ملی دولت این کشور نیز حامی انتصاب کرافت در این سمت هستند.
آنها میگویند که مشاوران و مقامهای نزدیک به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به او گفتهاند که تأیید کرافت در این سمت نسبت به دیگر کاندیداهای که او برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در نظر دارد، راحتتر خواهد بود.
آخرین بار نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل بود که از این سمت کنار رفت و در ابتدا هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به عنوان کاندیدای اصلی برای این سمت معرفی شد اما او بعداً عدم تمایلش را برای کاندیداتوری اعلام کرد.
کرافت که اهل کنتاکی آمریکا است، در دوران دولت جورج دبیلو بوش عضو هیأت آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل بود. او با الن چائو، همسر میچ مککانل و وزیر حمل و نقل آمریکا دوست صمیمی است و سابقا در زمان ادای سوگند برای آغاز سفیری در کانادا از دوستی دیرینه و حمایتهای چائو تشکر کرد.
کرافت به عنوان سفیر آمریکا در کانادا نقش مهمی در تسهیل توافق تجاری مدنظر ترامپ بین آمریکا-مکزیک-کانادا به عنوان جایگزینی برای توافق تجارت آزاد آمریکایی شمالی (نفتا) داشته است.
همچنین منابع گزارش دادند که ترامپ دو کاندیدای دیگر نیز در کنار کرافت برای پر کردن سمت سفیر آمریکا در سازمان ملل در نظر دارد که شامل ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان و جان جیمز، کاندیدای سابق نمایندگی سنای آمریکا هستند. در داخل دولت آمریکا فشارها برای پر کردن این سمت به منظور پرداختن به برخی مسائل سیاست خارجی در سازمان ملل به ویژه مسائلی که با شورای امنیت ارتباط دارند، افزایش یافته است.
همچنین مقامها میگویند که پامپئو و بولتون به دنبال تنزل جایگاه سفیری آمریکا در سازمان ملل در داخل کابینه هستند و از سه کاندیدای در نظر گرفته شده، گرنل اعلام کرده اگر این سمت دیگر جزو سمتهای اصلی کابینه نباشد، آن را قبول نخواهد کرد.