تصمیمات جدید مجلس درباره یارانهبگیران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی عصر امروز (شنبه، 4 اسفند) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98 کل کشور، جزء یک بند (الف) تبصره 14 درباره یارانهها، با پیشنهاد مستثنی کردن یارانه بگیران با 46 رأی موافق، 131 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 211 نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
علی مطهری در این خصوص گفت: جزء یک بند (الف) جزو بخش های هزینه ای است ولی بنا به پیشنهاد بنده تعداد یارانه بگیران کاهش پیدا کرده و درآمد دولت افزایش پیدا می کند که یک درآمد برای دولت ایجاد می شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه واضح است اینکه این احکام طبق سنوات گذشته اجرایی نمی شود و چون تشخیص برخوردار از غیربرخوردار کار مشکلی است عملا اجرا شدن آن با مشکل مواجه است.
وی افزود: باید افراد از پایین به بالا برای دریافت یارانه بررسی شده و حرکت کنند و در این شرایط امروز، کشور به درآمدزایی نیاز دارد. پیشنهاد بنده بر این است که از تاریخ یک اردیبهشت سال 98 یارانه نقدی صرفا به خانوارهایی که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور و خانوادههایی که تحت نوبت این دو نهاد قرار دارند و همچنین زنان بیسرپرست و بدسرپرست که متقاضی دریافت کمک هستند، اختصاص داده شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: خانواده هایی که خود را مستحق دریافت یارانه می دانند میتوانند درخواست خود را از طریق سامانه یارانه نقدی به سازمان هدفمندی یارانه ها اعلام کرده تا مورد بررسی قرار گیرد و دولت می تواند از محل درآمد حاصل از این جزء، یارانه خانواده ها و اشخاص فوق الذکر را افزایش داده و به اشتغال کمک کند.
نایب رئیس مجلس خاطرنشان کرد: اساسا یارانه برای افراد ناتوان جامعه است اینکه یارانه به همه مردم تعلق گیرد مشکل است که از سال های گذشته شروع شده و تا الان ادامه دارد و همه دولتها گرفتار این موضوع هستند لذا باید شجاعانه وارد این موضوع شده و آن را حل کرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: مجلس با افزایش مستمری خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی موافقت کرده است که این اقدام بسیار مناسبی بود اما پیشنهاد آقای مطهری مختص به حذف 3 دهک بالا از دریافت یارانه و اختصاص آن به خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی و یا خانواده هایی که تحت نوبت این دو نهاد می باشند.
وی ادامه داد: بسیاری از خانواده هایی که در حاشیه شهرهای بزرگ زندگی می کنند به هیچ عنوان حاضر نیستند تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار گیرند ولی آن ها نیازمند می باشند و حتی برخی از زنان بدسرپرست به هیچ عنوان حاضر به درخواست کمک از کمیته امداد و سازمان بهزیستی نبوده لذا این پیشنهاد، پیشنهاد مناسبی نبوده چرا که این خانواده ها نیازمند به دریافت یارانه بوده و با همین یارانه زندگی می کنند.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر یارانه مختص به خانواده های مذکور باشد، مشکل ایجاد می شود زیرا خانواده های زیادی هستند که با این یارانه ها زندگی می کنند و آنچه به نظر می رسد این پیشنهاد مناسب نیست.
سکینه الماسی در موافقت با پیشنهاد آقای مطهری گفت: این پیشنهاد بهترین فرصت برای کمک به خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی میباشد و با حذف افرادی که نیازمند به دریافت یارانه نیستند می توان علاوه بر کمک به خانواده های مذکور اشتغال و تولید نیز کمک های شایانی صورت گیرد.
پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه با اعلام موافقت دولت با این پیشنهاد گفت: ما مخالف حذف دهکها نیستیم اما مجلس باید پشت ما بایستد تا این اقدام انجام شود.