فرهاد مجیدی میتواند به حبس محکوم شود
به گزارش اقتصادنیوز، رسول کوهپایه زاده وکیل پایهیک دادگستری در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به رفتار یک فوتبالیست در مقابل مامور پلیس اظهار کرد: بر اساس آنچه در فضای مجازی منتشرشده است ظاهراً این بازیکن فوتبال سرعت غیرمجاز داشته و مدرکی هم به همراه نداشته و یا ارائه نداده است و همچنین در برابر درخواست انجام تست الکل مقاومت میکند که این امر به لحاظ قوانین و مقررات راهنمایی رانندگی قطعاً خلاف محسوب میشود و جرائم مقرر خودش را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه افرادی میگویند این بازیکن نشر اکاذیب کرده و یا اقدام به تشویش اذهان عمومی کرده است، گفت: بر اساس قوانین و مقررات کیفری موضوعه این قضیه و آنچه ما در فضای مجازی دیدم، شامل وصف کیفری نشر اکاذیب نمیشود. چراکه آنچه اتفاق افتاده است در واقع بهصورت تصویری بوده و صرفاً این بازیکن وقایع را منتشر کرده و کذبی رخ نداده است.
کوهپایه زاده تصریح کرد: عملکرد این بازیکن و آنچه اتفاق افتاده است میتواند مشمول ماده 607 قانون تعزیرات از مجموعه قانون مجازات اسلامی باشد.
وی با اشاره به ماده 607 قانون مجازات اسلامی گفت: این مادهقانونی در خصوص تمرد نسبت به مأمورین دولت است و بیان میدارد که هرگونه حمله یا مقاومتی که با علم و آگاهی نسبت به مأمورین دولت در حین انجاموظیفه آنان به عمل آید تمرد محسوب میشود.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: آنچه ماحصل مشاهدات ما از این فیلم است به نظر میرسد مأمور راهنمایی و رانندگی خواستار انجام تست الکل است و فرد مورد نظر از انجام این درخواست قانونی امتناع و تمرد میکند.
کوهپایه زاده یادآور شد: این مقاومت که با علم و آگاهی نسبت به مأمور دولت و در حین انجاموظیفه آن مأمور انجامشده مصداق بارز تمرد محسوب میشود که قانونگذار در این خصوص از سه ماه تا یک سال حبس مجازات در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: از آنجاکه این عمل میتواند در واقع تخلفی از تعهدات منشور اخلاقی بازیکنان فوتبال هم محسوب شود، مراجع نظارتی ذیربط در فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی میتوانند ورود کنند و موضوع را بررسی کنند و در صورت احراز تخلف درواقع بر اساس مقررات مربوطه اعمال قانون کنند و مجازات لازم را در نظر بگیرند.
کوهپایه زاده با اشاره به تأثیر رفتار افراد مشهور در جامعه بر هواداران آنها گفت: فارغ از بحثهای حقوقی و قانونی موضوع این است که افرادی که در جامعه ما به لحاظ موقعیتی که دارند موردتوجه بیشتری قرار میگیرند، این افراد بایستی درواقع در رفتار و اعمال و برخوردشان مراقبت بیشتری داشته باشند، چراکه تعداد بسیاری از نوجوانان و جوانان ما بههرحال این افراد را برای خودشان بهعنوان الگو انتخاب کردند و از این دوستان الگوبرداری خواهند کرد.
این حقوقدان بیان کرد: این قضیه و قرار گرفتن در این موقعیت حساس و ممتاز ضمن بهرهمندی از امتیازات فراوانی که دارد، میطلبد که افرادی که در این موقعیت حساس و خاص اجتماعی قرار گرفتند با دقت و تأمل و احتیاط بیشتر به دلیل تأثیر رفتار متقابل در جامعه مراقبت بیشتری بر رفتار خود داشته باشند.
وی گفت: بههرحال نباید احساس شود که عدهای از افراد تافته جدا بافته هستند و یا اینکه از یکسری مصونیتهای قانونی برخوردار هستند و به هر نوعی که میخواهند میتوانند رفتار کنند.
این وکیل دادگستری در پاسخ به اینکه آیا پلیس اجازه تست الکل را داشته یا خیر، گفت: بر اساس بند ب ماده 10 قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی مصوب 1390 پلیس اگر قرائن و شواهدی را در اختیار داشته باشد مبنی بر اینکه راننده ممکن است در حالت عادی نباشد حالا یا الکل مصرف کرده یا مواد مخدر، قطعاً میتواند انجام تست الکل را از راننده طلب کند و با توجه به اینکه بههرحال سرعت این فرد هم بالا بوده پلیس میتوانسته انجام تست الکل را از این بازیکن فوتبال بخواهد.
کوهپایه زاده در پایان یادآور شد: این مأمور راهنمایی و رانندگی فارغ از اینکه طرف مقابلش چه کسی است و در چه جایگاه اجتماعی قرار دارد بهحسب وظیفه قانونی خودش و البته در چهارچوب احترام و نزاکت عمل کرده و برخورد صحیح انجام داده و قطعاً بایستی این برخورد قانونی و قاطع و البته مؤدبانه موردتقدیر و تشویق و ترفیع قرار بگیرد.
به گزارش مهر، روز گذشته یکی از بازیکنان سابق فوتبال که در حال حاضر مربی یکی از تیمهای فوتبال لیگ برتر است، فیلمی را در صفحه اینستاگرامیاش منتشر کرد، فیلمی که در آن مأمور راهنمایی و رانندگی خطاب به این بازیکن میگوید باید تست الکل دهی و مدارکت را نشان دهی و این بازیکن از این کار ممانعت میکند.
این بازیکن فوتبال یک متن اعتراضی را ذیل این فیلم نوشته و مدعی میشود که مأمور راهنمایی و رانندگی با او بدرفتار کرده است.
بااینکه فیلم کوتاه است و قبل و بعد این جریان را نشان نمیدهد، اما بهسرعت در فضای مجازی دستبهدست میشود، تعدادی از کاربران این کار (فیلمبرداری از مأمور راهور) را کار درستی قلمداد کردند و تعدادی دیگر این کار را شایسته یک فرد معروف در عرصه ورزش ندانستند.
بعد از گذشت مدتی از انتشار این فیلم سرهنگ عینالله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا میگوید: این بازیکن فوتبال 130 کیلومتر سرعت داشته و مدارکی هم به همراهش نبوده است و همچنین از تست الکل ممانعت میکند.