نشست اتحادیه اروپا برای جلوگیری از نفوذ اقتصادی پکن

کدخبر: ۲۷۱۳۷۰
اقتصادنیوز: اتحادیه اروپا روز شنبه اعلام کرد به منظور جلوگیری از نفوذ اقتصادی چین در کشورهای عضو این اتحادیه، درحال تدوین راهبرد دفاعی است تا نشست مشترکی در همین زمینه برگزار کند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، خبرگزاری فرانسه از بروکسل نوشت: سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز 21 مارس (دوم فروردین ماه سال آینده) در نشستی به بررسی سیاست های مربوط به جلوگیری از نفوذ اقتصادی چین در این اتحادیه می پردازند. 

این نشست بخشی از دیدارهای بلندپایه در اروپا پیش از سفر شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به ایتالیا و فرانسه و نشست سران اتحادیه اروپا با چین در روز 9 آوریل خواهد بود.

کندی گشایش اقتصاد چین به روی اروپا، افزایش تملک ها در بخش های حیاتی اروپا توسط چینی ها، فشار آمریکا برای کاهش توجه به این کشور به خاطر ترس از جاسوسی ، موجب شده است تا خوش بینی اتحادیه اروپا درباره رابطه با چین به یاس تبدیل شود.

در همین ارتباط، چندی پیش آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان تاکید کرد که اروپایی ها برای آنکه بخواهند شرکت هایشان نقش کلیدی در سطح جهانی داشته باشند، باید در سیاست های رقابت اقتصادی خود بازنگری کنند.

مرکل گفت: من نسبت به مواضع اتحادیه اروپا در مورد رقابت اقتصادی در جهان تردید دارم. اکنون به این فکر می کنم که آیا امکان دارد اروپا بتواند به بازیگری جهانی در این حوزه تبدیل شود؟

نشست مقامات اروپا برای تدوین راهبردی دفاعی برابر چین بعد از آن برگزار می شود که مقامات این اتحادیه توافق برای ایجاد یک شرکت راه آهن که امکان رقابت با چین را داشت، لغو کردند.

قرار بود شرکت های آلستوم فرانسه و زیمنس آلمان با یکدیگر ادغام شوند تا به عنوان یک شرکت بزرگ در مقابل شرکت 'سی آر آر سی' (CRRC) چین، در عرصه های بین المللی فعالیت گسترده ای داشته باشد.

اروپا، بویژه آلمان در نظر دارد با گسترش فعالیت شرکت های خود در سطح بین الملل، از نفوذ شرکت های چینی در زمینه های مختلف جلوگیری کند.

تجارت، سرمایه گذاری، تبادلات میان نیروی انسانی، ابداعات، تحولات اقلیمی، جهانی شدن و همکاری در سازمان تجارت جهانی همگی از قلمروهایی است که چین و اروپا روی آن کار می کنند و در نشست های بین المللی اخیر توافق هایی در این زمینه ها بدست آورده اند.

البته چین نیز انتقادهایی از اتحادیه اروپا دارد، بخصوص اینکه اروپا بر اساس برخی ملاحظات اقتصادی از ورود کالاهای چینی بخصوص تولیدات فولادی به اروپا جلوگیری می کند و یا تعرفه های سنگینی بر روی برخی کالاهای چینی در نظر می گیرد.

چین این اقدامات را مصداق حمایت گرایی تجاری یکجانبه دانست و از اروپا می خواهد به قوانین سازمان تجارت جهانی پایبند باشد.

اتحادیه اروپا به دنبال معاهده دو جانبه سرمایه گذاری با پکن است تا راه را برای شرکت ‌های اروپایی در انجام معاملات تجاری با چین هموار کند و این نشان می دهد دو طرف تلاش های خود را برای کنار گذاشتن اختلافات به شکل قابل توجهی افزایش داده اند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید