نمایندگان مجلس در هواپیمای اسقاطی سریال نوروزی +عکس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، شش نماینده خطه کُرد زبان مجلس شورای اسلامی به دعوت مجید زینالعابدین (مدیر شبکه یک سیما) و مهدی فرجی (تهیهکننده)، روز یکشنبه (نوزدهم اسفندماه) از پشتصحنه سریال نوروزی «نون. خ» که در اطراف تهران تصویربرداری میشود، بازدید کردند.
حجتالاسلام سید جواد حسینی کیا (نماینده سنقر وکلیایی)، فرهاد تجری (نماینده قصر شیرین و گیلانغرب)، محسن بیگلری (نماینده سقز و بانه)، شهاب نادری (نماینده پاوه و جوانرود)، احمد صفری (نماینده کرمانشاه)، منصور مرادی (نماینده مریوان در مجلس شورای اسلامی)، حسن گروسی (مدیرکل امور مجلس) و مجید زینالعابدین (مدیر شبکه یک سیما) در این دیدار حضور داشتند.
این جمع با حضور در لوکیشن مجموعه که در یک هواپیمای اسقاطی در چند کیلومتری تهران قرار دارد، ضمن بازدید از پشتصحنه این سریال نوروزی با عوامل مجموعه به گفتوگو پرداختند.
نمایندگان منطقه کردستان و کرمانشاه از گروه تهیه این سریال به دلیل توجه به قوم کُرد و ساخت سریالی برای ایام نوروز سال ۹۸ با نمایش آداب و رسوم، زبان و فرهنگ مردم این منطقه تشکر کردند. همچنین این نمایندگان حساسیتها و دغدغههای خود در ساخت مجموعهای تلویزیونی مناسب با فرهنگ مردم کُردزبان ایران را مطرح کردند.
حجتالاسلام سید جواد حسینی کیا (عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم سنقر و کلیائی در استان کرمانشاه)، ضمن تشکر از گروه تهیه مجموعه «نون. خ» گفت: در ساخت سریال باید به غیرتمندی، مردمداری، نقش اقتصاد در خانواده، حرمت همسایه، حریم خانواده و پدرسالاری در خانوادههای کُرد زبان توجه شود. همچنین باید با رعایت ظرافتهای ملی و مذهبی این قوم، حرمت همسر و فرزند نسبت به یکدیگر در محتوای آثار لحاظ شود.
او تاکید کرد: ابعاد زندگی مردم کُردزبان از جمله مهماننوازی، قابلیت بازنمایی و ساخت سریال در چندین فصل مختلف را دارد.
فرهاد تجری (نماینده حوزه انتخابیه قصر شیرین، گیلان غرب، سرپلذهاب، گواور، سومار، نفتشهر و خسروی و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی) نیز در ادامه گفت: مردم کُرد با وجود سالها مرزداری و غیرتمندی نسبت به مملکت و نظام، معمولاً در آثار سینمایی کم رنگ دیده شدند و چهره درستی از این مردم در سینما به ملت ایران معرفی نشده است.
او تاکید کرد: در دوران دبیرستان که مشغول تحصیل در تهران بودم به برخی ذهنیتهای منفی متأثر از فیلمهای به نمایش درآمده، پی بردم اما خوشبختانه در سالهای اخیر این تفکر منفی از بین رفته است و صداوسیما با تلاشی که در این بخش داشته شایسته تقدیر است.
تجری بیان کرد: بهتر است در مورد نقش مردم کُردزبان در سالهای جنگ تحمیلی و مهماننوازی این قوم که در تاریخ مردم قم و یزد نیز از آن نام برده شده در ساخت آثار تلویزیونی بهره گرفته شود.
این نماینده مجلس ضمن قدردانی از ساخت سریالی با محوریت مردم کُردزبان گفت: امید است با نمایش درست مجموعه، در سالهای آینده، شبکههای دیگر تلویزیون نیز نسبت به ساخت اثری درباره مردم این خطه ترغیب شوند. امیدوارم در سریال «نون. خ» نمایش درستی از مردم کُرد ارائه شود چون یک اشتباه کوچک باعث آسیب زدن به همه زحمات چندین ماهه میشود.
همچنین شهاب نادری، نماینده حوزه انتخابیه پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با قدردانی از گروه سازنده سریال و مدیران شبکه یک سیما، گفت: حساسیت نمایندگان خطه کردستان و کرمانشاه نسبت به ساخت این سریال از این جهت است که نمایندگان دوست ندارند با توجه به زحماتی که قوم کُرد سالها در نگهداری از مرزهای کشور کشیدند، از تولید این سریال ناراحت شوند.
او تاکید کرد: ما نمایندگان یک ملت هستیم و بحث قومیتی نداریم، بلکه تاکید ما بر روی انسجام ملی و تلاش برای ساخت کشور جمهوری اسلامی ایران است.
سعید آقاخانی هم که خود کُردزبان است، در ادامه این بازدید گفت: داستان این مجموعه در مورد پدر یک خانواده است که مشکل کوچکی برایش ایجاد میشود و برای ادای دین خود به مردم دچار دردسر و زحمت میشود.
او بیان کرد: تمامی مواردی که دغدغه نمایندگان مجلس است در ساخت این مجموعه لحاظ شده و از روز نخست شروع سریال، آقایان زینالعابدین و فرجی با تأکید بر تمامی موارد، اجازه ساخت این مجموعه را دادند.
آقاخانی ازجمله موضوعات موردتوجه در این مجموعه نوروزی را بحث جلب توریست در مناطق غربی ایران دانست و افزود: توجه به بحث توریستی این منطقه سالها مغفول مانده اما تلاش کردیم با ساخت تیتراژ سریال که در منطقه اورامان ضبط شده است بر جذب توریست برای منطقه تأثیرگذار باشیم.
این کارگردان گفت: مجموعه «نون. خ» به یک منطقه و جغرافیای خاص اشاره ندارد و با احتیاط کامل از لهجه، زبان و پوشش یکدستی از مردم کُردزبان در سریال استفاده شده است.
او اظهار کرد: ۸۰ درصد از تیم سازنده مجموعه کُردزبان هستند و با در نظر گرفتن جوانب از کوچکترین نکات موجود چشمپوشی نمیکنند تا خدای ناکرده ناراحتی ایجاد شود. جغرافیای کار به صورت دقیق مشخص نیست چون ما همه کُرد زبان هستیم و تیم سازنده نیز هرکدام اهل یکی از شهرهای کُردنشین هستند. امیدواریم همبستگی و همدلی سازندگان درنتیجه کاردیده شود و ساخت فصل دوم و سوم مجموعه در دستور کار قرار گیرد.
تهیهکننده سریال «نون. خ» نیز گفت: در روزهای پایانی تصویربرداری مجموعه هستیم و موضوعاتی که از سوی نمایندگان مجلس مطرح شد، در فصلهای بعدی سریال بیشتر لحاظ خواهد شد.
مهدی فرجی ادامه داد: در این فصل از این سریال نیز به یک خانواده درجهیک کُرد که بسیار دوستداشتنی هستند و احترام ویژهای بین اعضای خانواده وجود دارد توجه داشتیم. همچنین در فضای طراحیشده بیشتر به طرح موضوعات اجتماعی توجه شده که امیدواریم حق مردم کُرد ادا شده باشد.
مجید زینالعابدین، مدیر شبکه یک نیز در این بازدید گفت: هنرمندان حاضر در این سریال سرمایههای فرهنگی کشور هستند و در این مجموعه سعی شده به فرهنگ مردم کُرد توجه ویژهای صورت گیرد و به همین منظور از موسیقی اقوام کرد در سریال بهره گرفته شده است.
در ادامه این بازدید با حضور جمع حاضر پلانی از صحنه خواستگاری پسر جوانی از دختر «نورالدین» گرفته شد و همچنین تیزر و قسمتهای از این مجموعه که آماده پخش بود برای حاضرین به نمایش گذاشته شد که مورد توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی واقع شد.
سریال نوروزی «نون. خ» نوشته امیر وفایی است و در ایام نوروز سال ۹۸ در ۱۶ قسمت از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.