دفاعیه «فدریکا موگرینی» از برجام در نشست شورای امنیت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ فدریکا موگرینی که روز سه شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل حضور یافت تا در موضوع همکاری سازمان ملل و سازمان های محلی و منطقه ای مشارکت داشته باشد، این مطلب را مطرح کرد.
وی در بخشی از اظهارات خود به مساله رژیم منع گسترش سلاح های اتمی اشاره کرد و افزود: معماری جهانی برای خلع سلاح و عدم گسترش سلاح تا کنون این چنین هرگز مورد سوال قرار نگرفته است. این یکی از بزرگترین تضادهای زمان ماست.
هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: از آنجا که بازدارندگی برای جلوگیری از جنگ، به دلیل تقسیم مراکز قدرت در جهان امروز، کافی نیست، مسابقه تسلیحاتی جدید به ویژه مسابقه تسلیحات هسته ای تنها می تواند جهان را نا امن تر کند.
موگرینی اضافه کرد: امنیت جمعی ما به یک ساختار جامع چندجانبه برای عدم گسترش و خلع سلاح نیاز دارد. به همین دلیل اتحادیه اروپا همچنان برای حفظ توافق هسته ای با ایران ادامه خواهد داد. تعهدات مرتبط با هسته ای ایران در 14 گزارش متوالی آژانس بین المللی انرژی هسته ای تایید شده است که آخرین آن دو هفته گذشته بود.
وی تاکید کرد: در کنار اجرای تعهدات ایران، لغو تحریم های مربوط به هسته ای بخش اساسی این توافق است. بنابراین ما همچنان برای حفظ منافع اقتصادی ایران ناشی از لغو تحریم ها تلاش خواهیم کرد.
هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: این تلاشی برای امنیت جمعی ما است، این یک راهی برای جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای در یک منطقه بسیار پر تنش است و همچنین به حفظ اعتبار شورای امنیت سازمان ملل متحد - که توافق ایران را از طریق یک قطعنامه به اتفاق آراء تصویب کرده است، کمک می کند.
موگرینی در ادامه این اظهارات مطرح کرد: ما با رفتار ایران در موضوعات دیگری همچون موشک های بالستیک، حقوق بشر و تحرکات منطقه ای آن مسایل جدی داریم اما بدون توافق هسته ای، هرگونه بحث با ایران بسیار مشکل تر و نه آسان تر خواهد بود.
وی تصریح کرد: کنار کشیدن از توافقی که کار می کند، هرگز نقطه شروع خوبی برای ارتقای امنیت جمعی ما نخواهد بود.
دولت دونالد ترامپ در اقدامی کاملا یکجانبه و برخلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، هجدهم اردیبهشت ماه امسال، از توافق هسته ای ایران خارج شد و تحریم های شدیدی را علیه ایران وضع کرد.
برخلاف این تصمیم کاخ سفید، اتحادیه اروپا، روسیه، چین، آلمان، انگلیس، فرانسه و جمهوری اسلامی ایران همچنان بر حفظ این توافق بین المللی تاکید دارند و می کوشند تا راه های بهره مندی ایران از منافع اقتصادی برجام را برای ایران فراهم سازند.