زمین شناسان در عمق زمین کوه و جلگه پیدا کردند !؟
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از گجت نیوز، شاید برای بسیاری از ما غیرقابل تصور باشد که در عمق زمین هم کوه و جلگه وجود داشته باشد. اما تحلیل امواج لرزه نگاری توسط زمین شناسان این واقعیت را تایید کرد که عمق کره خاکی در برگیرنده کوه ها و جلگه های مختلف است و شرایطی مشابه با سطح کره ما دارد.
زمانی در مدرسه به ما یاد می دادند که کره زمین از سه بخش تشکیل شده است که شامل پوسته، گوشته و هسته می شد که هسته نیز خود به دو بخش هسته بیرونی و درونی تقسیم می شد. اما گویا زمین تنها محدود به این سه ساختار کلان نیست و لایه عجیبی از عمق آن توسط زمین شناسان شناسایی شده است.
تیمی از دانشمندان لایه ناشناخته ای را در زیر تنها کره خاکی منظومه شمسی کشف کرده اند که در وسط لایه گوشته قرار دارد و هر چند موقعیت آن در عمق کره است اما ویژگی های آن شبیه به سطح کره است.
محیطی عجیب در عمق زمین
زمین شناسان در جریان تحقیقات خود به اسراری از داخل زمین دست یافتند که هر شنونده ای را شوکه می کند. آنان کشف کردند که در زیر سطح زمین شرایط بمانند بالای سطح زمین وجود دارد. بدین معنا که در آنجا نیز شاهد وجود رشته کوه های مختلف و جلگه ها و دشت های عظیم هستیم.
در واقع از دید زمین شناسان شرایط یاد شده در عمق ۶۶۰ کیلومتری زمین وجود دارد. آزمایش بر روی امواج لرزه نگاری نشان داده که این موضوع واقعیت دارد و عمق کره خاکی، کوه، جلگه و دشت های عظیم را در خود جای داده است.
امواج لرزه نگاری که بخشی از اسرار داخل زمین را هویدا ساخت متعلق به زمین لرزه ۸.۲ ریشتری بولیوی بود که در سال ۱۹۹۴ این کشور را لرزاند و دومین زمین لرزه قدرتمند ثبت شده در طول تاریخ بوده است. اصولا زمین لرزه هایی با چنین قدرتی کم اتفاق می افتد.
در حال حاضر لرزه نگاری بسیاری پیشرفت کرده است و زمین شناسان با استفاده از امواج زمین لرزه ها می توانند به گمانه زنی های دقیق تری از عمق کره خاکی دست بزنند. پژوهشگران با استفاده از ابررایانه ها و دیتاهای مربوط به زمین لرزه های بزرگ، سعی کردند تا سر از اسرار داخل کره خاکی درآورند.
نوسانات امواج لرزه نگاری ثبت شده و ترکیب آن با فناوری های پیشرفته، امکان آنالیز دقیق تری در اختیار آنها قرار داد. شکست امواج به دانشمندان این امکان را داد که به تصویری شفاف از عمق کره خاکی دست پیدا کنند.
با مشاهده این تصاویر شبیه سازی شده آنان به این نتیجه رسیدند که توپوگرافی عجیبی در عمق ۶۶۰ متری کره خاکی وجود دارد که شباهت بسیاری به توپوگرافی سطح آن دارد. کوه هایی در این بخش از کره خاکی مستقر شده اند که به مراتب عظیم تر از رشته کوه های راکی و هر رشته کوه دیگری بر روی زمین هستند.
هر چند وجود کوه های مختلف در عمق تایید شده است، اما پزوهشگران هنوز نمی توانند ارتفاع این کوه ها را تشخیص دهند. با این وجود احتمال می دهند که برخی از آنها به مراتب بزرگتر از عظیم ترین کوه های روی کره هستند. دانشمندان تاکید دارند که پستی و بلندی های بسیاری در زیر کره وجود دارد که می توان آن را شبیه به رشته کوه های ممتد و جلگه های پست سطح تصور کرد.
یافته های فوق شنونده را به یاد رمان قدیمی سفر به مرکز زمین می اندازد. در این رمان علمی تخیلی که توسط ژول ورن فرانسوی به رشته تحریر در آمده، شاهد یک پروفسور آلمانی به نام اوتو لیدانبراک هستیم که معتقد است برخی دالانهای گدازه به سمت مرکز میروند. لیندانبراک به همراه برادرزادهاش اکسل و هانس که راهنمای آنهاست از آتشفشانی در ایسلند پایین میروند و با ماجراهای متعددی مانند حیوانات ماقبل تاریخ و خطرهای طبیعی مواجه میشوند تا اینکه در نهایت در جنوب ایتالیا در استرومبولی دوباره خود را به سطح می رسانند.