سرویس امنیتی انگلیس درباره حمله نیوزیلند تحقیق میکند
او همچنین از هواداران خود خواسته تا 'صادق خان' شهردار مسلمان لندن را ترور کنند. به همین علت سازمان جاسوسی داخلی انگلیس (ام.آی.5) درباره ریشههای این حادثه تروریستی در این کشور تحقیق میکند.
روز جمعه مهاجمانی مسلح با حمله به دو مسجد در شهر کرایست چرچ در نیوزیلند، مردم و نمازگزاران را به گلوله بستند.
در این حادثه که یکی از افراد مهاجم آن را بهصورت زنده در صفحه فیسبوک خود پخش میکرد، تا این لحظه 49 تن کشته و نزدیک به 50 نفر دیگر زخمی شدند.
مظنون اصلی یک مرد 28 ساله اهل استرالیا با تبار انگلیسی ملقب به «برینتوت ترانت» توصیف شده که پیشتر بارها در صفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در سرزمینهای اروپایی ابراز خشم کرده بود.
تایمز مینویسد: شبکههای مجازی به دلیل انعکاس عملیات تروریستی، به مشارکت در این حادثه متهم هستند. بیش از 13 ساعت از وقوع این حادثه طول کشید تا فیسبوک، توییتر و گوگل توانستند ویدئویی که از این عملیات پخششده بود را حذف کنند.
'ساجد جاوید' وزیر کشور انگلیس در این باره تأکید کرد، این شرکتها باید اقدامهای بیشتری را برای توقف ترویج خشونت در فضای مجازی صورت دهند.
وی خطاب به این شرکتها گفت: 'قدری مسئولیت از خود نشان دهید'.
بر اساس گزارش تایمز، شهردار مسلمان لندن یکی از سه دشمن بلندپایهای است که قاتل از آنها نام برده است.
عبارت 'برای رودرهام' هم که روی اسلحه وی هک شده بود مربوط به حلقه فساد گروههای اسلامی افراطی در انگلیس است که نشاندهنده ارتباط این عملیات با تحولات انگلیس است.
اسکای نیوز دیروز با انتشار کلیپ کوتاهی از این حادثه به موسیقی پسزمینهای اشاره کرد که در خودروی مهاجم شنیده میشود و عنوان کرد که این موسیقی متعلق به گروههای نظامی انگلیس در سده 17 میلادی است.
'جولیا ابنر' از موسسه گفت وگوهای استراتژیک انگلیس به اسکای نیوز گفت، حادثه نیوزیلند میتواند برای ارتکاب حملات مشابه الهامبخش باشد. مهاجم با انتشار مانیفست خود از هوادارانش خواسته تا وارد عمل شوند و به اینترتیب فضای ترس و خشونت در کشور رواج پیدا میکند و این همان جنگی است که او به دنبال آن است.
'هلن کلارک' نخست وزیر اسبق نیوزیلند هم میگوید: گروههای افراطی در جوامع غربی وجود دارند اما برخی تا حدی پیش میروند که مرتکب کشتارجمعی میشوند و حادثه کرایست چرچ به وجود میآید.
تحلیلگران معتقدند که زبان تند سیاستمداران علیه اسلام به افراطیگری در غرب دامن زده و دولت ها عزم جدی برای برخورد با اسلام هراسی ندارد.
آمار پلیس انگلیس نشان میدهد که در سالهای اخیر تعداد حملات علیه مسلمانان همواره روند صعودی داشته است.
«مسعود شجره» رئیس سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس به تازگی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت که اسلام هراسی در این کشور دیگر از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسیده است.
وی معتقد است که بیتفاوتی سیاستمداران به حملات علیه مسلمانان و قوانین ضد تروریستی، به بیگانه سازی مسلمانان و افزایش تعداد حملات نسبت به آنان کمک کرده است.
شجره میگوید، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آن چنان که ادعا میشود ربطی به مسائل اقتصادی نداشته و در اصل یک جنبش ضد مهاجر، ضد اقلیت و نژادپرستانه است.
وی در واکنش به حادثه نیوزیلند می گوید، دولت لندن در حالی 14 میلیون پوند برای حفاظت از کنیسهها در این کشور بودجه کرده که فقط 2.4 میلیون پوند برای حفاظت از سایر مکانهای عبادی تخصیص داده است.
«ترزا می» نخست وزیر انگلیس روز گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد: ایدئولوژیهای فاسد که منشأ نفرت و ترس در جامعه هستند، هیچ جایگاهی ندارند و ما با کمک یکدیگر، آنهایی را که تلاش میکنند تا ارزشها و روش زندگی ما را نابود کنند، شکست میدهیم.
'جرمی کوربین' رهبر حزب اصلی مخالف دولت انگلیس نیز شب گذشته با شرکت در مراسمی که به مناسبت یادبود قربانیان این حادثه در لندن برگزار شد ادای احترام کرد.
امروز قرار است تظاهرات گستردهای در اعتراض به نژادپرستی و تبعیض نژادی در لندن برگزار شود.