از سوی وزارت دادگستری آمریکا؛

خلاصه گزارش پرونده تبانی انتخاباتی ترامپ و روسیه منتشر شد+واکنش‌ها

کدخبر: ۲۷۴۸۵۶
اقتصادنیوز؛ بر اساس آنچه وزارت دادگستری آمریکا از نتایج تحقیقات «رابرت مولر» بازرس ویژه پرونده انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا منتشر کرده‌است، تبانی ستاد انتخاباتی «دونالد ترامپ» نامزد وقت حزب جمهوریخواه با دولت روسیه رد و اعلام شده که شواهد کافی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
خلاصه گزارش پرونده تبانی انتخاباتی ترامپ و روسیه منتشر شد+واکنش‌ها

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ ویلیام بار» وزیر دادگستری آمریکا، خلاصه‌ای از گزارش را روز یکشنبه در نامه‌ای به کنگره فرستاد، آمده است: با وجود پیشنهادهای مکرر از جانب افراد وابسته به روسیه برای کمک به ستاد انتخاباتی ترامپ، مدرکی از توافق آن‌ها بصورت ضمنی یا علنی، برای مداخله روسیه در امور انتخاباتی به دست نیامد.

در این گزارش که متن کامل آن هنوز منتشر نشده، ارزیابی دقیقی درخصوص اتهام «ممانعت از اجرای قانون» که علیه رئیس جمهوری آمریکا مطرح شده بود، صورت نگرفته است.

در این خلاصه آمده است که مولر در گزارش خود تاکید کرده «تیم انتخاباتی ترامپ، ارتباط مشهودی با روسیه نداشته و تبانی نکرده است».

در خلاصه‌ گزارش مولر که از سوی وزیر دادگستری آمریکا ارائه شد، آمده است که «هیچ مدرک متقنی که ترامپ مانع تحقیقات و اجرای عدالت شده، یافت نشده است».

همچنین مولر بدون مجرم دانستن ترامپ در ارتباط با روسیه، تاکید کرده که مدرک کافی برای اعلام جرم علیه وی وجود ندارد.

مولر می‌نویسد: این گزارش نتیجه نمی‌گیرد که رئیس جمهوری مرتکب جرمی شده باشد، اما از او رفع اتهام هم نمی‌کند.

به نظر می‌رسد اشاره وی به دستور ترامپ برای اخراج «جیمز کومی» رئیس اسبق اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف ‌بی ‌آی) است.

کومی، هدایت تحقیقاتی در خصوص دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده داشت.

دونالد ترامپ از زمانی که سرورهای حزب دمکرات در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته هدف حمله سایبری قرار گرفت و نهادهای امنیتی آمریکا این حمله را به روس‌ها نسبت دادند، متهم به روابط پنهانی با مسکو شد.

پس از افزایش انتقادها در این زمینه، «جف سشنز» وزیر دادگستری اسبق آمریکا «رابرت مولر» رئیس پیشین اداره تحقیقات فدرال این کشور (اف.بی.آی) را مامور پیگیری تحقیقات مرتبط با پرونده روسیه کرد.

در جریان این تحقیقات، گروهی از مشاوران و نزدیکان ترامپ از جمله «پل مانافورت»، «مایکل فلین» و «راجر استون» به سبب افشای فساد و تخلفات مالی، هدف پیگرد قضایی قرار گرفتند.

تبانی انتخاباتی ترامپ و روسیه

رئیس جمهوری آمریکا بارها با انتقاد از این پرونده، اقدامات صورت گرفته را با انگیزه های سیاسی خوانده و آن را محکوم کرده بود.

این در حالی است که همگان انتظار داشتند «رابرت مولر» بازرس ویژه تحقیقات حول پرونده انتخاباتی ترامپ، موارد قاطعی را علیه وی اعلام کند.

نهادهای امنیتی آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری گذشته این کشور به صراحت دولت روسیه را به دست داشتن در هک سرورهای حزب و تلاش برای جهت‌دهی به روند انتخابات از طریق افشای اسناد محرمانه این حزب متهم کرده بودند.

این اسناد که از سوی ویکی لیکس منتشر شد، نشان می‌داد مقام‌های کمیته ملی حزب دمکرات که وظیفه داشتند؛در جریان رقابت‌های مقدماتی و درون حزبی، بی طرفانه رفتار کنند، از همان ابتدا سعی در تخریب رقبای «هیلاری کلینتون» داشتند.

واکنش‌ها

محتوای غیرمنتظره گزارش مولر با واکنش‌های مختلفی از سوی مقامات سیاسی آمریکا روبه‌رو شد. «سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد یافته‌های وزارت دادگستری، تبرئه تمام و کمال رئیس‌جمهور (از اتهاماتش) است.

«رودی جولیانی» وکیل سابق ترامپ گفت گزارش مولر بهتر از چیزی بود که انتظار داشته است.

«کوین مک‌کارتی» رهبر جمهوری‌خواهان در کنگره نیز با استقبال از گزارش مولر، تاکید کرد با این حساب، پرونده (اتهامات ترامپ) بسته شده است.

«جرالد ندلر» رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا اما در واکنشی منطقی، تاکید کرد گزارش مولر تبرئه رئیس‌جمهور نیست و خواستار مشاهده تمام مدارک موجود هستند.

ترامپ بعد از انتشار این خلاصه، در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «هیچ تبانی نبود. هیچ ممانعتی (از اجرای تحقیقات) نبود. تبرئه کامل (از اتهامات). آمریکا را بزرگ نگاه دارید».

بعد از کشمکش‌های طولانی درباره تحقیقات مولر در خصوص ادعای دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ و تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ با مسکو، روز شنبه ۳ فروردین بود که این تحقیقات کامل و گزارش نهایی آن به دادستان کل تحویل داده شد.

تحقیقات مولر که از حدود دو سال پیش آغاز شده بود، حدود ۲۵ میلیون دلار خرج روی دست دولت آمریکا گذاشته و در جریان آن ۱۹ وکیل، ۴۰ مامور ویژه و تحلیلگر اف‌بی‌آی حضور داشتند. مولر همچنین در جریان تحقیقات خود حدود ۲۸۰۰ احضاریه، ۵۰۰ حکم بازرسی و ۱۳ درخواست ارائه مدرک از دولت‌های خارجی صادر کرده بود. از ۵۰۰ نفر نیز مصاحبه حضوری به‌ عمل آمد.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید