ادعاهای جدید فرانسه علیه برنامه‌های موشکی ایران

کدخبر: ۲۷۵۸۱۴
اقتصادنیوز:وزیر خارجه فرانسه با تاکید بر حفظ برجام گفت: باید بپذیریم که تهدیدهای برنامه موشکی ایران رو به رشد است و باید آن را کاهش دهیم.

به گزارش اقتصادنیوزبه نقل از ایرنا، ژان ایو لودریان روز سه شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که درباره پیمان منع گسترش سلاح های اتمی (ان پی تی) برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.

وی افزود: در مساله برنامه هسته ای ایران دو هدف حفظ برجام و موافقت برای نظارت دراز مدت بر برنامه هسته ای این کشور را دنبال می کنیم. هیچ موردی وجود ندارد که قبول کنیم ایران سلاح هسته ای به دست آورد.

اظهارات این وزیر فرانسوی که پیش از این هم مطرح شده بود در حالی است که آمریکا با خروج یکجانبه، غیرقانونی و خلاف قطعنامه شورای امنیت، مشکلات جدی را بر سر راه برجام قرار داده است اما لودریان به آن اشاره ای نداشت.

وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: باید بپذیریم که تهدید برنامه موشکی ایران را کاهش دهیم که با وجود درخواست های این شورا رو به رشد است. 

جمهوری اسلامی ایران در طول مذاکرات هسته ای و پس از آن نیز تاکید کرد که موشک های ایران کاربردی دفاعی دارند و تهدیدی برای کشوری نیست.

لودریان با تاکید بر اینکه همچنان در ورای این بحران ها، به آژانس بین المللی انرژی اتمی متکی هستند، اضافه کرد: فرانسه از دولت هایی که هنوز این کار را انجام نداده اند می خواهد که به پروتکل الحاقی بپیوندند. از آنجا که تهدید تروریسم هسته ای یا رادیو اکتیو واقعی است، همه اقدامات در حمایت از قطعنامه 1540 شورای امنیت باید تقویت شود. 

**کره شمالی 

وی ادامه داد: برای اولین بار یک واکنش جامع و یکپارچه به گسترش تسلیحات هسته ای اتخاذ کنید. بالاترین اولویت، حل بحران کره شمالی است. بالاترین اولویت لزوما حل و فصل بحران کره شمالی است. 

وزیر خارجه فرانسه اضافه کرد: تهدید هسته ای و بالستیک کره شمالی تحمل شدنی نیست. کشورهای عضو ان پی تی باید به وضوح انتظارات خود را نسبت به کره شمالی بیان کنند. 

وی تصریح کرد: باید بر اساس قطعنامه های این شورا، برچیدن برنامه های هسته ای و بالستیک کره شمالی به طور کامل، تایید شدنی و برگشت ناپذیر، اجرا شود. در این صورت تحریم ها می توانند لغو شوند.

توافق اولیه کیم جونگ اون رهبر کره شمالی با دونالد ترامپ برچیده شدن ظرفیت سلاح های اتمی در شبه جزیره کره بوده است و با وجود دو دور مذاکره بین این دو نفر، روند دستیابی به یک توافق جامع و پایدار چشم انداز روشنی ندارد.

برچیدن تحریم ها همزمان با از بین بردن ظرفیت های اتمی کره شمالی، خواست مقامات این کشور بوده است که مقامات آمریکا زیر بار آن نرفته اند و همین مساله موجب از هم پاشیدن ادامه مذاکرات شده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید