مالیات آستان قدس رضوی سهم کیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «مهراله رخشانیمهر» اظهار داشت: سقفی برای پرداخت این مالیات به سازمان نوسازی مدارس مشخص نشده است اما بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، آستان قدس رضوی و آن دسته از موسسات و بنگاههای اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به استثنای مواردی که اذن صریح ولیفقیه مبنی بر پرداخت نکردن مالیات و یا نحوه تسویه آن را دارند، موظفند نسبت به واریز مالیات خود به خزانه اقدام کنند.
وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه، معادل درآمد واریزی از محل ردیفهای هزینهای مربوط، صرف توسعه عدالت آموزشی، نوسازی، مقاومسازی و خرید تجهیزات برای مدارس روستایی و مناطق محروم میشود.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: این دستگاهها مالیات سالانه خود را که رقم قابل توجهی است به حساب خزانه واریز کرده و سپس از طریق سازمان برنامه و بودجه در اختیار سازمان نوسازی مدارس قرار می گیرد تا صرف بازسازی و تخریب مدارس فرسوده مناطق محروم شود.
رخشانیمهر اضافه کرد: اگر این اعتبار در اختیار سازمان نوسازی مدارس قرار گیرد اولویت با تکمیل پروژههای نیمه تمام است و در صورت تکمیل آنها، به سمت پروژههای جدید و تخریب و بازسازی مدارس در مناطق کمتر توسعه یافته میرویم.
وی با بیان اینکه بر اساس توافق با سازمان برنامه و بودجه، سهم هر استان از این مالیات مشخص میشود، یادآور شد: استان تهران یکی از مناطق محروم به لحاظ فضای آموزشی استاندارد است و با توجه به اینکه نوسان قیمت در حوزه عمرانی کشور اثر مستقیم گذاشته است، مهرماه سال 97 پروژههایی در استان تهران به مناقصه گذاشته شد که شرکتکنندهای نداشت ضمن اینکه تخصیصها هم از نوع اوراق بود.
وی اضافه کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی توجه ویژهای در سال گذشته و همچنین در لایحه بودجه سال 98 نسبت به سازمان نوسازی مدارس داشتهاند که در نوع خود قابل قدردانی است و به نظر میرسد یک قدم رو به جلو باشد و برای سال پیش رو نیز باید منتظر میزان تخصیص اعتبارات و نوع آن که آیا پول نقد است یا اوراق و یا سررسید، باشیم.