موضع ایران درقبال تحولات سودان و خروج مصر از ناتوی عربی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص موضع ایران در قبال تحولات سودان گفت: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورهاست؛ تحولات روزهای اخیر سودان مسئله داخلی این کشور است.
وی افزود: ایران همواره خواستار ثبات و امنیت کشورهای مسلمان بوده و خواهد بود و امیدواریم تمامی طرفهای سودانی با خویشتنداری، حفظ آرامش و بهره گیری از سیاست تعامل و گفتگو و از روشهای مسالمت آمیز، مطالبات و خواستههای خود را پیگیری کنند و به زودی شاهد استقرار آرامش و ثبات در این کشور باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن استقبال از انصراف مصر از شرکت در ناتوی عربی گفت: مصر یکی از کشورهای مهم و توانمند جهان عرب و جهان اسلام است که میتواند نقش مهمی در ایجاد صلح، ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا ایفا کند
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد خبر منتشر شده توسط برخی خبرگزاریها مبنی بر انصراف مصر از حضور در ناتوی عربی، اظهار داشت: هنوز این خبر توسط منابع رسمی تأیید نشده است و اطلاع دقیقی در مورد صحت و سقم آن موجود نیست.
در حال بررسی این خبر و صحت و سقم آن هستیم و در صورت تأیید صحت این خبر، از آن استقبال میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مصر یکی از کشورهای مهم و توانمند جهان عرب و جهان اسلام است که میتواند نقش مهمی در ایجاد صلح، ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا ایفا کند. مصر میتواند با واقع نگری هرچه بیشتر و درک شرایط حساس کنونی در جهت نزدیکی و وحدت جهان اسلام نقش بسزا و در خوری ایفا کند. امیدواریم کشور مصر به عنوان یک قدرت انکار ناپذیر جهان عرب بتواند در شرایط خطیر کنونی منطقه و جهان، در مسیر واقع بینانه و درستی رسالت تاریخی خود را انجام دهد.
قاسمی تاکید کرد: در چنین شرایطی روابط و درک بهتری میان ایران، مصر و سایر کشورهای منطقه برای مقابله با تروریسم، تأمین امنیت و ثبات پایدار، تحکیم درک و فهم متقابل و همکاریهای چند سویه به وجود خواهد آمد.
قاسمی در خصوص ناتوی عربی نیز افزود: همانگونه که در گذشته نیز بیان کرده ام، اصولاً نمیتوان چندان به موضوعی بنام ناتوی عربی خوش بین بود چرا که در غرب، ناتو تحت شرایط تاریخی و جغرافیایی خاص، بر اساس یک سری ارزشها و ضرورتها و حتی اشتراکاتی کاملاً مشخص انجام شد، امروز این گمان وجود ندارد که حتی با بومی کردن سازمان ناتو که مولود حوادث خاص تاریخی بود، بتوان از آن در جهان عرب الگو برداری کرد.