گزارش وزیر راه به مجلس؛ خسارت ۳۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به خطوط ریلی و جادهای کشور
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، محمد اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد این وزارتخانه در سیل اخیر بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی در ایام نوروز مسئولیت تشکیل ستاد سفرهای نوروزی را بر عهده دارد و از همه ایام سال فعالتر است و به گونهای در حالت آماده باش قرار دارد. در سال جاری وقوع سیل باعث شد که همکاران ما در وزارتخانه با تلاشی مضاعف نقش خود را ایفا کنند. به گونهای که امسال در ایام نوروز در ۲۴ استان و ۲۱۳ شهرستان و ۲۶۹ شهر با سیلاب مواجه شدیم و ستاد مدیریت بحران در وزارت راه و شهرسازی به صورت شبانه روزی در حال تلاش بود.
وی در ادامه اظهار کرد: ستاد بحران وزارتخانه با دریافت اطلاعیههای هواشناسی برای همه سرفصلهای حمل و نقل به منظور مقابله با سیل تمهیدات لازم را اتخاذ کرد. در سراسر کشور در کلیه راهدارخانهها تمام ماشین آلات و نیروها در آماده باش بودند. حدود ۱۲ هزار نیروی راهدار و ۹ هزار ماشین آلات برای انجام عملیات راهداری و برف روبی و مقابله با تهدیدات سیل به خدمات پرداختند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: مهمترین دغدغه ما اهتمام ویژه برای حفاظت از جان مردم در کنار نیروهای امداد رسان در نقاط مختلف کشور بود. فراهم کردن امکان عبور و مرور با بازگشایی جادهها در دستور کار وزارتخانه قرار دارد. تا به امروز بیش از ۱۴ هزار کیلومتر از راههای کشور اعم از راههای اصلی، فرعی و روستایی در بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ نقطه دچار آسیب شدهاند که این آسیبها متأثر از نوع آب شستگی، آب خوردگی، ریزش کوه یا رانش زمین بوده است.
اسلامی در ادامه تاکید کرد: سیل به بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ ابنیه فنی، شامل آب نماها و انواع پلها آسیب وارد کرده است. ۷۲۵ پل به طور کامل تخریب شده است و بخش دیگر از پلها آسیبهای کلی یا جزئی دیدهاند.
وی افزود: موضوع دیگری که در این مقطع ما شاهد بودهایم فعال شدن چشمه سارهایی بود که سالیان سال خشک بودند و با حرکت آب در آنها به جادهها آسیب وارد شد. نکتهای که وجود دارد این است که در مسیرها و رودخانهها حجم روان آبی که داده شد بیش از سه برابر دوره بلند مدت بود. به همین دلیل مشاهده کردیم که حجم سنگینی از آب از روی پل عبور میکرد و به آنها آسیب میزد. مهمترین آسیب در بخش جادهای به جاده پلدختر وارد شد که از ۱۰۸ کیلومتر بیش از ۴۰ کیلومتر آسیب جدی دیده است و ۲۸ کیلومتر آن قابلیت بازسازی دارد. اما ۱۲ کیلومتر آن باید مجدداً احیا شود.
اسلامی در ادامه با اشاره به خسارات کلی سیل بیان کرد: به طور کلی سیل بیش از ۳ هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان خسارت به جادهها و راههای ریلی و زمینی و ابنیه فنی وارد کردند. همواره تلاش وزارت راه بر این بود که خطوط ریلی فعال باقی بماند و در این راستا تلاش کند. حدود ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در شهر و روستا آسیب دیدند که ۵۰ هزار واحد نیاز به احداث مجدد و ۱۰۰ هزار واحد نیاز به تعمیر و بازسازی دارد.
وزیر راه در پایان گفت: تمام پیمانکاران بخش خصوصی و نیروهای مسلح از زمان آغاز سیل نقش قابل ملاحظهای را ایفا کردند و وزارت راه و شهرسازی از همان لحظه آغاز سیل برنامه ریزی برای بازسازی را آغاز کردند و انتظار دارد منابع لازم تأمین شود. در طول نوروز امسال نیز حدود ۴۵ میلیون سفر با سواری، ۷.۳ میلیون سفر با اتوبوس، ۳ و نیم میلیون سفر با هواپیما و ۲.۱۰۰ میلیون سفر با قطار انجام شده است.
در همین رابطه:
گزارش رییس هلال احمر به مجلس: ۱۳۰ میلیارد تومان برای کمک به سیلزدگان هزینه شد