پساب کارخانههای نساجی سمزدایی شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، پسابهای بیمارستانی و کارخانهها یکی از خطرات برای محیط زیست هستند. این پسابها مواد سمی را با خود حمل می کنند که بی ملاحظه در طبیعت رها می شوند. در این راستا با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری طرحی پژوهشی با عنوان «تهیه ترکیبات پلیاکسومتالات جهت حذف رنگهای آلاینده موجود در آب در دمای محیط و شرایط بسیار ملایم» انجام شد.
بنابراین، تحقیقات با هدف حذف آلایندههای موجود در آب آغاز شد. البته در این تحقیق حذف رنگهای موجود در پساب کارخانه و نساجیها بیشتر مد نظر قرار داشت. بنابراین چند کاتالیست به پسابها اضافه شد و آزمایشهای بعدی نشان داد که رنگها با افزودن این کاتالیستها به یونهای معدنی غیر سمی تجزیه شدند.
ترکیبات اکسیدهای فلزی بر پایه فلز مولیبدن دارای ساختار جدید برای پیمودن مسیر تحقیقات به کار برده شد که توانستند پیوندهای دوگانه نیتروژن را بشکنند.
اما نکته مهم انجام طرح این است که در حال حاضر رنگهای سنتزی (به ویژه رنگهای آزو) در بیشتر صنایع به مصرف میرسند. این رنگها به سادگی تجزیه نمیشوند و از عوامل عمده آلودگی آب محسوب میشوند. انجام این طرح و تهیه کاتالیزورهای مناسب برای تصفیه کامل پسابها در شرایط ملایم از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این طرح مطالعاتی، در تولید دانش کاربردی برای تصفیه آب و بهویژه پسابهای کارخانجات نساجی، صنایع غذایی، دارویی و آرایشی مورد استفاده قرار میگیرند.