بهترین دوربین های موبایل در سال 2019

کدخبر: ۲۷۸۹۸۷
اقتصاد نیوز:بهترین دوربین های موبایل 2019 را در این مطلب معرفی خواهیم کرد. دوربین، همواره یکی از مهم‌ترین فاکتورهای کاربران برای خرید یک گوشی هوشمند بوده است، پس شناسایی بهترین دوربین های موبایل کنونی حائز اهمیت است.
بهترین دوربین های موبایل در سال 2019

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از گجت نیوز، پیدا کردن بهترین دوربین موبایل در حال حاضر کار بسیاری دشواری است.اکنون اغلب گوشی های هوشمند پرچمدار به دوربین‌هایی چندگانه مجهز شده و از هوش مصنوعی به منظور پردازش داده‌های جمعیت‌آوری شده توسط سنسورهای دوربین پیشرفته، استفاده می‌کنند.

اگرچه ممکن است برخی مدل‌ها، در زمینه‌هایی خاص نسبت به بقیه مدل‌ها برتری داشته باشند، اما این برتری مطلق نیست. به عنوان نمونه، بر اساس مقایسه عکس های گرفته شده با هواوی پی 30 پرو ، سامسونگ گلکسی اس 10 پلاس و آیفون ایکس اس که به کمک کاربران گجت نیوز صورت گرفت، دوربین سامسونگ گلکسی اس 10 پلاس قادر به ثبت تصاویر باکیفیت‌تری بوده و رنگ‌ها را زنده‌تر و واقعیت‌تر به ثبت می‌رساند. این در حالی است که از زمان معرفی هواوی پی 30 پرو، آن را به عنوان بهترین دوربین موبایل دنیا خطاب می‌کنند که نزد کاربران، تصور داشتن بهترین کیفیت ممکن را نیز تداعی خواهد کرد. البته این گوشی از نظر رزولوشن نهایی تصویر (40 مگاپیکسل) و توانایی زوم (10 برابری) بی‌نظیر و تقریبا بی‌همتا است!

در ادامه، با بهترین دوربین های موبایل 2019 آشنا خواهیم شد. بهتر است برای خرید، به نیاز خود توجه کرده و سپس بر اساس آن دست به خرید بزنید. در این مطلب، به جمع‌بندی خوبی درباره ویژگی‌های منحصربه‌فرد بهترین دوربین های موبایل خواهید رسید. مزیت این مطلب، ارائه چندین نمونه تصویر به ثبت رسیده با استفاده از بهترین دوربین های موبایل معرفی شده است.

هواوی پی 30 پرو

بهترین دوربین های موبایل

هواوی پی 30 پرو حقیقتا در زمینه عکاسی و حتی فیلم برداری حرفه‌ای است. این گوشی از چهار دوربین با فاصله‌های کانونی متفاوت و اندازه‌های سنسور گوناگون بهره می‌برد. تعدد سنسورهای این دوربین سبب شده برای عکاسی در شب، عکاسی با میدان دید بالا از مناظر طبیعی، ثبت تصاویر با رزولوشن بالا و مخصوصا گرفتن عکس‌های پرتره حرفه‌ای، بسیار کاربردی باشد.

در پنل پشتی، یک سنسور رنگی 40 مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.6 وجود دارد. سنسور ثانویه از نوع اولترا واید، گرفتن عکس از مناظر طبیعی را امکان‌پذیر می‌کند. سنسور سوم از نوع پریسکوپی بوده و توانایی بی‌نظیری برای بزرگنمایی اشیا تا 5 برابر بدون هر گونه کاهش کیفیت دارد. سنسور چهارم از نوع ToF است. آن را می‌توان نسل بسیار پیشرفته‌ای از سنسورهای پیشین محاسبه عمق میدان دانست که در محاسبه فاصله اشیا تا دوربین، دقت بسیار بالایی دارد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هواوی پی 30 پرو که سبب شده در فهرست بهترین دوربین های موبایل 2019 در رده اول قرار بگیرد، استفاده از ترکیب زیر پیکسل‌های RGGB به جای RYYB است. در سنسورهای دوربین عادی، هر پیکسل از زیر پیکسل‌های سبز و قرمز و آبی تشکیل می‌شود، اما زیر پیکسل قرمز، در سنسور اصلی دوربین هواوی پی 30 پرو جای خود را به زیر پیکسل زرد رنگ داده است. نتیجه، افزایش توان دریافت نور از محیط تا 40 درصد بود! در مطلب «دوربین هواوی پی 30 پرو معجزه‌اش را حین عکاسی در تاریکی نشان می‌دهد» به توان باورنکردنی آن برای عکاسی در زمان عدم وجود نور پی بردیم. دوربین پرچمدار هواوی اکنون نه تنها در زمان عدم وجود نور کافی، بلکه حین تاریکی مطلق نیز عکس‌های باکیفیتی به ثبت می‌رساند.

توانایی بی‌نظیر دیگر هواوی پی 30 پرو که به بهبود رتبه آن در فهرست بهترین دوربین های موبایل 2019 کمک زیادی کرده، قابلیت‌ بزرگنمایی اپتیکال و هیبریدی به ترتیب 5 برابری و 10 برابری است. با افزایش بزرگنمایی از 5 برابر، کیفیت تصویر تحت تاثیر قرار می‌گیرد، اما این کاهش کیفیت همچنان غیر قابل مقایسه با زمان استفاده از زوم دیجیتالی است. وجود چهار دوربین روی پنل پشتی شامل یک دوربین پریسکوپی، هواوی پی 30 پرو را قادر کرده تا به نهایت زوم 50 برابری دست پیدا کند! اگرچه در این حالت کیفیت عکس کاملا نابود می‌شود، اما امکان دیدن دور دست‌ها تنها با استفاده از دوربین یک گوشی هوشمند فوق‌العاده است.

نمونه عکس‌های دوربین هواوی پی 30 پرو

عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
 
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین هواوی پی 30 پرو

این گوشی در زمینه فیلم برداری نیز حرفه‌ای عمل می‌کند. دو سنسور رنگی اصلی و پریسکوپی به قابلیت تثبیت‌کنندگی تصویر نوری (OIS) مجهز شده‌اند و به همین دلیل لرزش‌های دست کاربر را به خوبی خنثی می‌کنند. همچنین می‌توان در رزولوشن 4K به فیلم برداری پرداخت، هر چند در این حالت، برخلاف بسیاری از پرچمداران، امکان استفاده از نرخ 60 فریم بر ثانیه وجود ندارد. دلیل این محدودیت را باید در تراشه کایرین 980 جستجو کرد. با این حال، به وسیله کاهش رزولوشن به اچ‌دی، امکان افزایش نرخ به 960 فریم بر ثانیه وجود خواهد داشت. پس با پرچمدار هواوی می‌توانید ویدیوهای سوپر اسلوموشن حرفه‌ای ضبط کنید. دوربین هواوی پی 30 پرو دستاوردی بزرگ برای دنیای فناوری مخصوصا دنیای گوشی های هوشمند محسوب می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم مطلب بررسی تخصصی دوربین این گوشی هوشمند را از دست ندهید.

دو ایراد دوربین این گوشی را می‌توان نبود قابلیت فیلم برداری در نرخ 60 فریم بر ثانیه حین استفاده از رزولوشن 4K و ته مایه زرد رنگ تصاویر در زمان عکاسی در روشنایی دانست.

سامسونگ گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس

بهترین دوربین های موبایل

ماژول دوربین اصلی سامسونگ گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس یکسان است. برای اولین مرتبه، در یک گوشی پرچمدار سامسونگ شاهد استفاده از دوربینی سه گانه بودیم. در میانه ماژول، سنسور رنگی اصلی قرار گرفته است. دو طرف آن را یک سنسور اولترا واید و یک سنسور تله فوتو احاطه کرده‌اند. برخلاف سنسور تله فوتوی پرچمدار هواوی، حداکثر توان زوم اپتیکال در اینجا 2 برابر است.

افزایش تعداد سنسورها روی ماژول دوربین اصلی، افزایش قابلیت‌ها را در پی دارد، اما از طرفی حین انتخاب بهترین دوربین های موبایل بیشتر تمرکز روی کیفیت است. به همین دلیل در صورت نیاز به بزرگنمایی اپتیکال و همچنین ثبت تصویر با میدان دید بالا، باید کاهش کیفیت نسبی را مد نظر داشته باشیم. سایر انواع سنسورها همچون اولترا واید و تله فوتو حساسیت کمتری نسبت به نور داشته و در برخی مواقع اعوجاج را افزایش می‌دهند. در بیشتر مواقع، فقط همان سنسور رنگی اصلی کاربرد دارد و دو سنسور دیگر وارد عمل نمی‌شوند.

بعد از ثبت صدها عکس به وسیله یکی از بهترین دوربین های موبایل 2019 اکنون می‌توانیم عملکرد سامسونگ گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس در زمینه عکاسی را بسیار خوب عنوان کنیم. از نظر کیفیت تصویر، تقریبا همان چیزی که در گلکسی اس 9 پلاس و گلکسی نوت 9 ارائه می‌شد را دریافت می‌کنیم. در واقع اکنون، اصلی‌ترین چیزی که گلکسی اس 10 پلاس را نسبت به مدل پیشین چند سر و گردن بالاتر قرار می‌دهد، سنسور اولترا واید آن است. این نوع سنسورها، که عکاسی از مناظر طبیعی و هر صحنه دارای اشیای زیاد را امکان‌پذیر می‌کنند، پیشتر فقط در دوربین‌ های موبایل ال جی ارائه می‌شدند.

یکی از منحصربه‌فردترین قابلیت‌های دوربین اصلی سامسونگ گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس، امکان تغییر گشودگی دریچه دیافراگم بین دو مقدار f/1.5 تا f/2.4 است. این در حالی است که گشودگی دریچه دیافراگم سایر بهترین دوربین های موبایل 2019 ثابت است. به این ترتیب سنسور می‌تواند بسته به شرایط و محیط، کنترل خوبی روی میزان نور دریافتی داشته باشد.

در قسمت فیلم برداری قابلیت‌های خوبی توسط سامسونگ گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس ارائه می‌شود. جابه‌جایی بین لنزها حین فیلم برداری خیلی راحت صورت می‌گیرد. همچنین به لطف وجود حالت Super Steady، با کمک گرفتن از لنز اولترا واید، تاثیر لرزش دست کاربر در ویدیوها به حداقل ممکن می‌رسد، گویا واقعا گوشی را در یک گیمبال قرار داده‌اید!

نمونه عکس‌های دوربین سامسونگ گلکسی اس 10

بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
 
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
 
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل

یکی دیگر از ویژگی‌های دوربین پرچمداران تازه وارد سری S در بخش فیلم برداری، امکان ضبط به صورت +HDR10 است. به این ترتیب می‌توان ویدیوهایی با جزئیات فراوان در قسمت‌های روشن به ثبت رساند. متاسفانه فیلم‌های ضبط شده به صورت +HDR10 را فقط روی نمایشگر خود گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس می‌توان دید. در صورت اشتراک‌گذاری ویدیوهای این چنینی در اینستاگرام، امکان پردازش صحیح رنگ‌های آن‌ها وجود ندارد. در فیس بوک مسنجر، اشتراک‌گذاری آن‌ها امکان‌پذیر نیست. این قابلیت به صورت پیش‌فرض حین فیلم برداری غیر فعال است.

با وجود قرارگیری دو گوشی در فهرست بهترین دوربین های موبایل 2019 چند ایراد می‌توان از آن‌ها گرفت. در زمان استفاده از لنز اولترا واید، دقت و نحوه ثبت جزئیات به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد. همچنین به خاطر نحوه پردازش تصاویر در قسمت نرم افزاری، برخی قسمت‌ها در بعضی صحنه‌ها به علت پردازش زیاد، مصنوعی به نظر می‌رسند. ایراد سوم، استفاده از لنز رنگی عادی برای ثبت تصاویر پرتره است، به جای این که از لنز تله فوتو بهره برده شود.

گوگل پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال

بهترین دوربین های موبایل

از زمان معرفی اولین گوشی سری Pixel تا امروز، آن‌ها همواره از نظر کیفیت تصاویر به ثبت رسیده در صدر بهترین دوربین های موبایل بوده‌اند. از بین شش گوشی معرفی شده از این سری تا امروز، مدل‌های 2018 بیشترین کیفیت ممکن را دارند.

برخلاف سایر پرچمداران، گوگل پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال فاقد دوربین چندگانه بوده و از یک تک سنسور 12.2 مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8 بهره می‌برند. این سنسور به تثبیت‌کنندگی نوری تصویر مجهز است. گوگل همچنان به استفاده از ماژول‌های دوربین چندگانه عقیده‌ای نداشته و بر این باور است که برای دست یافتن به آن چه به صورت نرم افزاری امکان‌پذیر است، استفاده از راهکاری سخت افزاری بیهوده خواهد بود. به عنوان نمونه گوگل از زمان معرفی دومین نسل گوشی های هوشمند Pixel، امکان عکاسی پرتره را با وجود استفاده از یک دوربین در دوربین‌ های موبایل خود فراهم کرده است. با وجود این عقیده، دوربین سلفی هر دو مدل دوگانه بوده و از یک سنسور ثانویه اولترا واید بهره می‌برد.

نمونه عکس‌های دوربین گوگل پیکسل 3

بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
 
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل

همچنان برتری مطلق گوگل پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال در مقایسه با بسیاری از بهترین دوربین های موبایل 2019 به نحوه پردازش داده‌های جمع‌آوری شده توسط سنسور برمی‌گردد. ویژگی جدید دو گوشی سال 2018 گوگل را باید پردازشگر تصویر اختصاصی این شرکت یعنی Pixel Visual Core دانست. این پردازشگر، پیشتر به منظور ثبت تصاویر +HDR باکیفیت با استفاده از اپلیکیشن‌های دوربین جانبی کاربرد داشت، اما اکنون نقش‌های مهم‌تری در گوگل پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال ایفا می‌کند. به عنوان نمونه، تمامی قابلیت‌های نرم افزاری جدید دو گوشی همچون حالت‌های Top Shot ،Super Res Zoom و Night Sight متکی بر این چیپست هستند.

اصرار گوگل برای عدم استفاده از ماژول دوربین چندگانه سبب شده با وجود برخی قابلیت‌های منحصربه‌فرد در گوگل پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال، آن‌ها همچنان فاقد برخی ویژگی‌های سایر پرچمداران باشند.

اپل آیفون ایکس و آیفون ایکس مکس

بهترین دوربین های موبایل

دوربین آیفون ایکس اس و ایکس اس مکس، در مقایسه با آیفون ایکس یک قدم جلوتر قرار دارد. به لطف استفاده از سنسورهایی با اندازه پیکسل‌های بزرگتر، دوربین این دو مدل از نظر سخت افزاری نیز بهبود پیدا کرده‌ است، به طوری که می‌تواند در مقایسه با قبل، جزئیات را بهتر به ثبت برساند. با این حال، حالت Smart HDR مهم‌ترین تفاوت‌ آن‌ نسبت به قبل بوده و یکی از اصلی‌ترین دلایل قرارگیری دو گوشی در زمره بهترین دوربین های موبایل 2019 محسوب می‌شود. مجددا، این نرم افزار است که توانایی‌های دوربین یک پرچمدار را شدیدا بهبود بخشیده است.

حالت Smart HDR اپل را باید آمیزه‌ای از چند فناوری دانست. به عنوان نمونه باید به استفاده از پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) جدید، پردازنده اصلی قدرتمند و الگوریتم‌های پیشرفته اشاره کرد که محدوده دینامیکی را به شدت در عکس‌ها افزایش داده‌اند، بدون این که سبب مصنوعی به نظر رسیدن آن‌ها شوند.

نکته جالب اینجاست که حتی در زمان عکاسی از اشیای در حال حرکت نیز Smart HDR قابل استفاده است. به منظور دست پیدا کردن به این قابلیت، دوربین، یک بافر چهار فریمی از صحنه به ثبت می‌رساند. به این ترتیب قادر خواهد بود حرکت را در فریم ثابت کند. در ادامه، تراشه 7 نانومتری اپل A12 وارد عمل شده و به طور همزمان، سری دوم فریم‌ها را به ثبت می‌رساند. البته فریم‌های ثانویه، در شرایطی با نوردهی متفاوت به ثبت رسیده و برای افزودن جزئیات به قسمت‌های روشن و همچنین سایه‌ها کاربرد دارند.

اما این تمام کار نیست. Smart HDR حین اجرای تمامی این فرآیند‌ها، یک لانگ اکسپوژر نیز به ثبت می‌رساند. به این ترتیب قادر خواهد بود بیشترین جزئیات ممکن را در سایه‌های عکس ایجاد کند. البته نحوه اجرای فرآیندها، بسته به نوع صحنه و نحوه نوردهی به اشیای مختلف در آن متفاوت خواهد بود. با مقایسه دو تصویر زیر به خوبی متوجه معجزه Smart HDR می‌شوید. عکس سمت چپ با استفاده از آیفون ایکس اس و تصویر سمت راست با آیفون ایکس به ثبت رسیده است.

بهترین دوربین های موبایل

هنوز فهرست ویژگی‌های بهترین دوربین های موبایل اپل تا امروز به پایان نرسیده است! Smart HDR در نهایت تمامی عکس‌ها را جمع‌آوری کرده و بعد از تحلیل، درباره نحوه استفاده از بهترین قسمت‌های بهترین عکس‌ها به منظور ایجاد یک عکس نهایی باکیفیت، تصمیم‌گیری می‌کند.

نمونه عکس‌های دوربین آیفون ایکس اس

بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
 
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل

علاوه بر افزایش کیفیت عکس‌های عادی دوربین آیفون ایکس اس و ایکس اس مکس به لطف Smart HDR، قابلیت عکاسی پرتره آن‌ نیز بهبود زیادی داشته است. در مقایسه با آیفون ایکس، اکنون نحوه متمایز کردن اشیای از یکدیگر بهبود یافته و افکت بوکه با دقت بیشتری اعمال می‌شود. اکنون، همانند قابلیتی که هواوی چندی پیش در بهترین دوربین های موبایل خود معرفی کرد، امکان تغییر میزان محوشدگی پس‌زمینه سوژه اصلی، بعد از به ثبت رسیدن عکس امکان‌پذیر است.

از نظر کاربران، مهم‌ترین ایراد آیفون ایکس اس و آیفون ایکس اس مکس در مقایسه با اغلب بهترین دوربین های موبایل 2019 عدم امکان تنظیم دستی بخش‌های مختلف دوربین حین استفاده از اپلیکیشن دوربین پیش‌فرض است. کاربران حرفه‌ای، برای در اختیار داشتن امکان پیکربندی عناصر مختلف همچون وایت بالانس، سرعت شاتر و دیگر موارد، باید دست به دامن اپلیکیشن‌های جانبی متفرقه شوند. ایراد دیگر، عدم پشتیبانی از حالت عکاسی RAW در نرم افزار دوربین پیش‌فرض است.

سامسونگ گلکسی نوت 9

بهترین دوربین های موبایل

سامسونگ گلکسی نوت 9 پرچمداری از سال 2018 است، اما همچنان به عنوان یکی از بهترین دوربین های موبایل 2019 شناخته می‌شود. سنسور رنگی اصلی ماژول دوربین گلکسی نوت 9 از نوع زاویه باز است، به همین دلیل با وجود فقدان سنسور اختصاصی از نوع اولترا واید، قادر است تا حد زیادی نیاز کاربر برای ثبت عکس‌های دارای میدان دید بالا را رفع کند. سنسور ثانویه از نوع تله فوتو بوده و در همکاری با سنسور اول، حالت عکاسی Live Focus را امکان‌پذیر می‌کند. Live Focus را می‌توان حالت عکاسی پرتره اختصاصی سامسونگ دانست که در پاسخ به Portrait Mode اپل توسعه یافته است.

از نظر کیفیت تصاویر به ثبت رسیده، سامسونگ گلکسی نوت 9 در حد گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس خوب عمل می‌کند. تنها کاستی آن در مقایسه با دو مدل سری S سال جاری را می‌توان فقدان سنسور اولترا واید دانست.

بهترین دوربین های موبایل

یکی از زمینه‌هایی که در آن، هنوز کمتر رقیبی برای سامسونگ گلکسی نوت 9 پیدا می‌شود، عکاسی در شرایط نوری نامناسب است. حین عکاسی در تاریکی مخصوصا شب‌ها، دوربین گلکسی نوت 9 را تنها می‌توان با گوشی های هوشمندی همچون گوگل پیکسل 3 و هواوی پی 30 پرو مقایسه کرد!

بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
 
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
 
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل
بهترین دوربین های موبایل

در حالت استفاده از حالت خودکار دوربین، رنگ‌ها کمی بیش از اندازه اشباع می‌شوند. با به دست گرفتن کنترل عناصر مختلف در حالت عکاسی دستی، می‌توان بر این مشکل فائق آمد.

دو ایراد اصلی دوربین پرچمدار سری نوت سال 2018 را می‌توان اشباع شدگی بیش از حد رنگ‌ها در برخی صحنه‌ها و همچنین عدم توانایی برای تنظیم صحیح وایت بالانس عنوان کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید