حدادعادل: در برجام میمانیم تا زمانیکه به نفع ایران باشد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ غلامعلی حداد عادل» شامگاه سه شنبه در حاشیه بازدید از دانشگاه مطالعات بین المللی پکن در جمع خبرنگاران افزود: امیدواریم سایر کشورها هم در چارچوب این قانون به تعهدات خود عمل کنند.
وی در باره انتظار ایران از دومین اجلاس جهانی طرح «یک کمربند، یک جاده» گفت: امیدواریم این طرح به خوبی به کشورهای جهان معرفی شود و چین از طریق آن، الگویی متفاوت از رفتار آمریکا با ملت ها را به نمایش بگذارد تا ملت ها ببینند قدرتی بزرگ همچون چین چگونه مناسبات خود را بر پایه صلح، دوستی، تفاهم و در جهت رفاه و امنیت آنان سامان می دهد و بر خلاف آمریکا در فکر جنگ افروزی و بهره کشی از آنها نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد زمینه های همکاری دو کشور توضیح داد: ایران، موقعیت جغرافبایی ویژه ای دارد؛ چرا که دروازه آسیا به اروپا بوده و با ١5 کشور بزرگ و کوچک منطقه همسایه است. چنین کشوری، می تواند نقشی بسیار مؤثر در طرح چین با عنوان «یک کمربند، یک جاده» که به منزله احیای جاده ابریشم است، داشته باشد.
وی افزود: چین می تواند با سرمایه گذاری در زیرساخت های ارتباطی ایران اعم از زمینی، هوایی و دریایی به توسعه راه ابریشم کمک کند و ایران نیز قادر است در تأمین اهداف چین از طرح «یک کمربند، یک جاده» نقشی مثبت و مؤثر ایفا کند.
حداد عادل همچنین با اشاره به ضرورت گسترش روابط فرهنگی دو کشور ایران و چین گفت: از این که در دانشگاه مطالعات بین المللی پکن، دانشجویانی را می بینم که با اشتیاق، زبان فارسی می آموزند، خوشحالم. در ایران نیز دانشجویان در چندین دانشگاه زبان فارسی می آموزند و تا کنون بیش از ٨٢٠ عنوان کتاب در حوزه مطالعات چین شناسی در ایران و به زبان فارسی تألیف شده است.
رییس هیأت عالی رتبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در سفر به پکن درباره دلایل ناآرامی و بی ثباتی خاورمیانه گفت: منطقه جنوب غربی آسیا، خزانه نفت جهان است و قدرت های بزرگ می خواهند نفوذ و تسلط خود را بر این منطقه حفظ کنند تا آسان و ارزان به نفت دسترسی داشته باشند.
او راه رهایی از شرایط کنونی منطقه جنوب غرب آسیا را بیداری و آگاهی ملت ها دانست و گفت: چین می تواند الگویی شایسته از رفتار یک قدرت بزرگ جهانی را در برابر رفتار غلط آمریکا به دنیا ارائه کند.
وی در باره سوالی مبتی بر راهکار خروج از یک جانبه گرایی، جهان تک قطبی را به ویژه در جایی که آمریکا تصمیم گیرنده آن باشد، خطرناک توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی، قدرت گرفتن چین در صحنه بین المللی را به نفع جهان می داند؛ زیرا جهان را از حالت تک قطبی و یکجنبه گرایی خارج می کند؛ به خصوص که چین با مواضعی که در شورای امنیت گرفته، نشان داده کشوری مستقل است و می تواند دنیا را از حالت تک قطبی بیرون بیاورد.
عادل درباره تأثیر یک جانبه گرایی و فشارهای آمریکا بر ایفای نقش اقتصادی ایران در اجرای طرح «یک کمربند، یک جاده» نیز اظهار امیدواری کرد چین با توسعه روابط و سرمایه گذاری، ملت ایران را پشتیبانی کند تا ایران بتواند راه استقلال خود را بهتر ادامه دهد.
'غلامعلی حداد عادل' و هیات همراه او به دعوت طرف چینی و به منظور شرکت در دومین اجلاس بین المللی «یک کمربند، یک راه» به چین سفر کرده اند.
دومین اجلاس بین المللی سران «یک کمربند یک جاده» هفته جاری و با حضور بیش از پنج هزار مهمان خارجی از 137 کشور از جمله 37 تن از روسای جمهور و نخست وزیران این کشورها و 150 وزیر در پکن برگزار می شود.
شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین سال 2013 میلادی در جریان دیدار خود از قزاقستان و اندونزی، به ترتیب پیشنهاد ساخت 'کمربند اقتصادی جاده ابریشم' و ساخت 'راه ابریشم دریایی در قرن بیست و یکم' را مطرح کرد که این طرح در نهایت با عنوان «یک کمربند - یک جاده» به جهان معرفی شد.
این پروژه در ابتدا با سرمایه گذاری بیش از یک هزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد و تا کنون 124 کشور و 29 سازمان بین المللی موافقت نامه همکاری با چین در مورد این طرح را امضا کرده اند.
دومین کنفرانس بین المللی 'یک کمربند - یک جاده' روزهای 5 تا 7 اردیبهشت در پکن برگزار می شود.