آزمایش های جدید کره شمالی، جدیت در تولید تسلیحات جدید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ خبرگزاری رویترز با اشاره به آزمایش های موشکی و تسلیحات تاکتیکی کره شمالی در شنبه و پنجشنبه پیش و نظارت 'کیم جونگ اون'، رهبر کره شمالی، بر این آزمایش ها، به نقل از تحلیلگران نوشت، پنهان و پرتاب کردن این موشک های کوچک و سریع، آسان تر و قدرت مانور آنها در جنگ بیشتر است.
آزمایش های موشکی هفته پیش پیونگ یانگ باعث تشدید تنش هایی شده است که پس از آخرین دیدار بی نتیجه آمریکا و کره شمالی در هانوی تا حدی فروکش کرده بود.
'مون جائه این'، رئیس جمهوری کره جنوبی پنجشنبه اعلام کرد، به نظر می رسد این پرتاب ها اعتراضی به نشست شکست خورده هانوی باشد.
برخی تحلیلگران معتقدند، این آزمایش ها نشان می دهند که این موشک ها تنها برای نمایش سیاسی و برانگیختن آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات نیستند بلکه موشک های هستند که می توانند خط دفاع موشکی را شکست دهند و به کره جنوبی حمله پیشدستانه انجام دهند.
در حالی آمریکا و کره جنوبی در قبال این پرتاب ها سکوت کردند و 'دونالد ترامپ' و مقامات دولتش گفتند، این موشک ها، قاره پیما نبودند و جای نگرانی نیست، تحلیلگران می گویند، موارد استفاده نظامی این موشک های جدید نباید دستکم گرفته شود. این موشک ها شبیه موشک های آغازگر جنگ هستند. نمی توان گفت این موشک ها حامل چه چیزی هستند، ممکن است آنها حامل تسلیحات هسته ای باشند.
به نوشته تارنمای 'نورث 38'، این موشک های جدید شبیه موشک اسکندر'اس اس-26' هستند و برای سوء استفاده از ضعف های پوشش دفاع موشکی آمریکا و کره جنوبی می توان از آنها استفاده کرد.
در حالی که خاستگاه موشکی کره شمالی نامعلوم است، گروهی از تحلیلگران می گویند، آزمایش پنجشنبه موید توان مانور این موشک در فرار از سامانه های دفاعی و جلوگیری از شناسایی و رهگیری خدمه پرتاب آن است.
به اعتقاد برخی تحلیلگران، استفاده از خودروی زنجیردار که کره شمالی در ساخت آن تجربه بیشتری دارد، حاکی از برنامه احتمالی این کشور برای استقرار تعداد زیادی موشک و پرتابگر است.
موشک جدید آزمایش شده در روز پنجشنبه از سوخت جامد استفاده می کند و در نتیجه، انتقال و شلیک آن سریع تر و راحت تر از موشک های با سوخت مایع است.
عده ای از تحلیلگران نیز بر این باورند، هدف این آزمایش ها جلب حمایت بیشتر مردم کره شمالی از دولت کیم بود. رهبر کره شمالی در آینده نزدیک، نه موشک قاره پیما پرتاب و نه تسلیحات هسته ای آزمایش می کند، درواقع، او به دنبال راه های تحریک برانگیز به منظور شکستن بن بست موجود در روابط بین پیونگ یانگ و واشنگتن است.